Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Στην “κατάψυξη” μπαίνει από το Σάββατο η Π. Ε. Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Στην «κατάψυξη» για τουλάχιστον μια εβδομάδα εισέρχεται από το Σάββατο (13/2) η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, καθώς λόγω της «Μήδειας» οι θερμοκρασίες που θα καταγραφούν σε ορισμένες περιοχές, θα είναι χαμηλότερες ακόμη από τους -10 βαθμούς Κελσίου!

Εκτός όμως από τις πολικές θερμοκρασίες, θα εκδηλωθούν και χιονοπτώσεις από το βράδυ του Σαββάτου (13/2) μέχρι και το βράδυ της Κυριακής (14/2), σε όλη την Π.Ε. Καβάλας, με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

«Οι χιονοπτώσεις θα είναι ήπιας έως μέτριας έντασης, ενώ ίσως παραπάνω χιόνι να έχουμε στις περιοχές της νότιας Θάσου»

 Με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης υπογράμμισε ότι το ψυχρό μέτωπο θα εισβάλει σταδιακά στην περιοχή μας από το βράδυ της Παρασκευής (12/2) και θα επικρατήσει από το πρωί του Σαββάτου (13/2) και μετά, ρίχνοντας τον υδράργυρο πάνω από 10 βαθμούς Κελσίου, σε σχέση με τις θερμοκρασίες που καταγράφηκαν μέχρι και την Πέμπτη (11/2).

«Το ψυχρό μέτωπο και οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα δημιουργήσουν τις συνθήκες, ώστε από το Σάββατο (13/2) το βράδυ να αρχίσουν οι χιονοπτώσεις, ουσιαστικά σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Το πρωί της Κυριακής (14/2) οι θερμοκρασίες θα πέσουν ακόμη περισσότερο, ενώ οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι και το βράδυ της ίδιας ημέρας τουλάχιστον. Οι χιονοπτώσεις θα είναι ήπιας έως μέτριας έντασης, ενώ ίσως παραπάνω χιόνι να έχουμε στις περιοχές της νότιας Θάσου», τόνισε σχετικά ο κ. Κιβράκης.

«Ως Πολιτική Προστασία έχουμε ήδη θέσει τον μηχανισμό μας σε πλήρη ετοιμότητα»

Παράλληλα, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας, υπογράμμισε με έμφαση ότι σε πολλές περιοχές και για αρκετές ημέρες θα επικρατήσει ολικός παγετός, κάτι που σημαίνει ότι ο υδράργυρος δεν θα ανέβει πάνω από το 0 καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

«Τουλάχιστον για μια εβδομάδα, με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της Ε.Μ.Υ., η Π.Ε. Καβάλας μπαίνει στην «κατάψυξη». Από τη μεριά μας ως Πολιτική Προστασία έχουμε ήδη θέσει τον μηχανισμό μας σε πλήρη ετοιμότητα. Την Παρασκευή (12/2) βλέποντας και τα τελευταία στοιχεία, θα οργανώσουμε τις δυνάμεις και το σχέδιο μας με τέτοιο τρόπο, ώστε πριν απ’ όλα να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα χιονόπτωσης και στη συνέχεια τις επιπτώσεις από τις συνθήκες παγετού που θα δημιουργηθούν κυρίως στο οδικό δίκτυο, που σημαίνει ότι δεν πρέπει να μείνουν υπολείμματα χιονιού πουθενά», ανέφερε σχετικά ο κ. Κιβράκης.

Κάλεσμα στους πολίτες να προσαρμόσουν τα προγράμματά τους κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μην εκτίθενται στα φαινόμενα και στις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες

Μάλιστα, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας, κάλεσε τους πολίτες να προσαρμόσουν τα προγράμματά τους κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μην εκτίθενται στα φαινόμενα και στις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.

Κάλεσε δε τους οδηγούς να έχουν καλά συντηρημένα τα οχήματά τους, αλλά και να τα έχουν εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες. Επίσης, ανέφερε ότι οι πολίτες θα πρέπει να ασφαλίσουν βρύσες και δίκτυα ύδρευσης που μπορεί να υποστούν ζημιές από τις χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και να έχουν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα μέσα που χρησιμοποιούν για τη θέρμανση του σπιτιού τους.

«Για τη χειμερινή περίοδο που διανύουμε είναι η πρώτη σοβαρή χιονόπτωση που θα πλήξει την περιοχή μας»

«Μιλάμε για χαμηλές θερμοκρασίες μεγάλης διάρκειας και συνθήκες παγετού, σε μια περίοδο που δεν το είχαμε συνηθίσει καθώς μπήκαμε στο δεύτερο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Πάντως εκτός από το σαββατοκύριακο δεν φαίνεται να έχουμε άλλες χιονοπτώσεις. Κάποιες νεφώσεις μόνο, δεν θα έχουμε χιόνι ή βροχή. Θα έχουμε ήλιο με δόντια, κάτι που σημαίνει ότι θα πέφτει ο υδράργυρος τη νύχτα ίσως και σε διψήφια νούμερα κάτω από το 0! Εμείς αξιοποιούμε τα στοιχεία που μας δίνει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και προσπαθούμε να ενημερώσουμε τους πολίτες για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από το χιόνι και τον παγετό. Εννοείται δε ότι για τη χειμερινή περίοδο που διανύουμε είναι η πρώτη σοβαρή χιονόπτωση που θα πλήξει την περιοχή μας», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...