Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Τσουχτερό κρύο μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Ημέρα:

Σταύρος Κιβράκης: Το θετικό είναι ότι από το μεσημέρι της Δευτέρας οι θυελλώδεις άνεμοι κόπασαν / Η κατάσταση θα εξομαλυνθεί στη συνέχεια, αλλά δεν θα επιστρέψουμε στις συνθήκες ήπιου χειμώνα που είχαμε τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο

 

Το τσουχτερό κρύο και ο παγετός στα ορεινά, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, μέχρι και το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης, εκτός από το κρύο δεν φαίνεται ότι θα εκδηλωθούν, μέχρι και την Παρασκευή (10/2) τουλάχιστον, φαινόμενα βροχής ή χιονιού.

«Στην περιοχή μας επικράτησε το σενάριο που περιμέναμε, δηλαδή χαμηλές θερμοκρασίες και θυελλώδεις άνεμοι…»

 «Δεν είναι πρωτοφανές αυτό που βλέπουμε με την συγκεκριμένη κακοκαιρία, δηλαδή στην περιοχή μας και γενικότερα στη βόρεια Ελλάδα να έχουμε έντονο κρύο και στα νότια της χώρας χιονοπτώσεις, ακόμη και στα νησιά του Αιγαίου. Είναι ένα φαινόμενο που δεν μας ξενίζει και ξέρουμε ότι τέτοια συστήματα δεν δίνουν χιόνια στην περιοχή μας. Στην περιοχή μας επικράτησε το σενάριο που περιμέναμε, δηλαδή χαμηλές θερμοκρασίες και θυελλώδεις άνεμοι. Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, μέχρι και την Παρασκευή (10/2) και από εκεί και μετά φαίνεται ότι θα αρχίσει να εξομαλύνεται η κατάσταση. Δεν θα επιστρέψουμε στις συνθήκες ήπιου χειμώνα που είχαμε όλο τον Δεκέμβριο και στο μεγαλύτερο μέρος του Ιανουαρίου, αλλά δεν θα έχουμε και τις θερμοκρασίες των τελευταίων ημέρων», σημείωσε σχετικά ο Σταύρος Κιβράκης.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες σε όλη την Π.Ε.Κ. θα είναι μονοψήφιες – Στα ορεινά της Π.Ε. Καβάλας, υπάρχει πιθανότητα να έχουμε συνθήκες ολικού παγετού

Ακολούθως τόνισε ότι μέχρι και την Πέμπτη (9/2) στα ορεινά της Π.Ε. Καβάλας, υπάρχει πιθανότητα να έχουμε συνθήκες ολικού παγετού, δηλαδή ο υδράργυρος να είναι κάτω από το μηδέν στη διάρκεια όλης της ημέρας.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας, οι μέγιστες θερμοκρασίες σε όλη την Π.Ε.Κ. θα είναι μονοψήφιες. Το θετικό πάντως είναι ότι από το μεσημέρι της Δευτέρας (6/2) και μετά οι θυελλώδεις άνεμοι που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες κόπασαν και πλέον δεν θα έχουν τη μεγάλη ένταση που είχαν ειδικά στη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

«Καλό είναι να αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις, ειδικά οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και με προβλήματα υγείας, οι οποίοι δεν πρέπει να εκτίθενται σε χαμηλές θερμοκρασίες…»

«Γενικότερα πάντως το επόμενο τετραήμερο στην περιοχή μας δεν θα έχουμε φαινόμενα, αλλά «ήλιο με δόντια», όπως λέμε. Μόνο την Τρίτη (7/2) ίσως έχουμε κάποια νέφωση, χωρίς όμως βροχή. Εκείνο που πρέπει να προσέξουν υπηρεσίες και πολίτες είναι να μην υπάρχουν διαρροές νερού στο οδόστρωμα, ιδιαίτερα στα ορεινά, καθώς υπάρχει κίνδυνος παγετού το βράδυ. Επίσης καλό είναι να αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις, ειδικά οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και με προβλήματα υγείας, οι οποίοι δεν πρέπει να εκτίθενται σε χαμηλές θερμοκρασίες. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε τα οχήματά μας να είναι καλά συντηρημένα και να έχουμε πάντα μαζί μας αλυσίδες. Ο χειμώνας πήγε λίγο πιο πίσω, είναι όμως ημερολογιακά μέσα στην περίοδο του, ενώ δεν αποκλείεται και στην περιοχή μας κάποια στιγμή το επόμενο διάστημα να δούμε άσπρη μέρα», ανέφερε σχετικά ο κ. Κιβράκης.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε.Κ. κάνουν συνεχείς ρίψεις αλατιού σε ορεινές περιοχές

 Να σημειωθεί τέλος ότι όλες αυτές τις ημέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε.Κ. κάνουν συνεχείς ρίψεις αλατιού σε ορεινές περιοχές, όπως στη Λεκάνη και τον Κεχρόκαμπο, επίσης στις στροφές της Ζαρκαδιάς και στα ορεινά του Παγγαίου, στο Ακροβούνι και στο Σιδηροχώρι.

«Ένας παγωμένος δρόμος μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνος, ειδικά σε ορεινές περιοχές και σε σημεία που δεν τα βλέπει ο ήλιος. Στον ορεινό όγκο η εκτροπή ενός οχήματος μπορεί να αποβεί μοιραία, οπότε οφείλουμε να κάνουμε ρίψεις αλατιού για να κρατάμε όσο πιο καθαρά γίνεται αυτά τα σημεία», δήλωσε καταληκτικά στον «Ε» ο Σταύρος Κιβράκης.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ στην πλατεία Καπνεργάτη την Κυριακή των Βαΐων;

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Γιάννης Κελγιώργης έκανε...

Δημήτρης Παπουτσής: Θα δώσουμε έναν αγώνα σαν έτοιμοι από παλιά

«Είμαστε αισιόδοξοι, θα δώσουμε έναν αγώνα σαν έτοιμοι από...

Μ. Χατζηκωνσταντίνου: Σημαντικός μοχλός ανάπτυξης για όλη την Π.Ε. Καβάλας ο τουρισμός της Θάσου

«Έχουμε μπροστά μας μια «βαριά» τουριστική περίοδο, πολλές συμφωνίες...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...