Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Καλοκαίρι με… δόντια και τις επόμενες μέρες

Ήρεμο» το σαββατοκύριακο, αλλά ακολουθεί νέο σύστημα

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Για δεύτερη ημέρα θα συνεχιστούν την Πέμπτη (18/6), οι άσχημες καιρικές συνθήκες που εκδηλώνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, από το μεσημέρι της Τετάρτης (17/6), με κύριο χαρακτηριστικό τους, τις ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες.

Ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Κ., Σταύρος Κιβράκης, εφιστά την προσοχή όλων των πολιτών στη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων και δη όσων εργάζονται στην ύπαιθρο, καθώς όπως επισημαίνει μιλώντας στον «Ενήμερο», δεν αποκλείεται οι καταιγίδες να συνοδεύονται και από μεγάλο αριθμό κεραυνών!

Θα μεσολαβήσει ένα «ήρεμο» σαββατοκύριακο, όπως δείχνουν τα στοιχεία, όμως από την ερχόμενη εβδομάδα, πάλι θα έχουμε το ίδιο σκηνικό με ένα νέο σύστημα…

«Δυστυχώς, οι προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, εδώ και μια εβδομάδα περίπου, ήταν απόλυτα εύστοχες. Υπάρχει μια έντονη διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα και είναι σε εξέλιξη αλλεπάλληλα συστήματα και στην περιοχή μας. Ένα από αυτά άρχισε να μας επηρεάζει από τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (17/6) και θα συνεχιστεί και την Πέμπτη (18/6), με χαμηλότερη ένταση την Παρασκευή (19/6), οπότε και θα είναι σε αποδρομή. Κατά διαστήματα και κατά τόπους προβλέπονται ισχυρές καταιγίδες, που θα συνοδεύονται ίσως από χαλάζι, πολλούς κεραυνούς και ισχυρούς ανέμους. Θα μεσολαβήσει στη συνέχεια ένα «ήρεμο» σαββατοκύριακο, όπως δείχνουν τα στοιχεία, όμως από την ερχόμενη εβδομάδα, πάλι θα έχουμε το ίδιο σκηνικό με ένα νέο σύστημα που θα αναπτυχθεί στην περιοχή μας. Ο Ιούνιος έχουμε συνηθίσει τα τελευταία τρία χρόνια, να έχει αυτή τη μορφή. Φέτος είναι ίσως πιο έντονα τα φαινόμενα», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο Σταύρος Κιβράκης.

«Όταν οι πολίτες βλέπουν γύρω τους έντονα καιρικά φαινόμενα θα πρέπει να σπεύδουν άμεσα σε ασφαλείς χώρους, να εγκαταλείπουν τη δουλειά τους, γιατί ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει η ζωή τους! Ειδικά αγρότες και κτηνοτρόφοι…»

Παράλληλα, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας, εφιστά την προσοχή όσων εκτελούν εργασίες στην ύπαιθρο, λόγω του μεγάλου αριθμού των κεραυνών που αναμένεται να συνοδεύουν τις καταιγίδες.

«Ο μήνας που διανύουμε είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος, καθώς επηρεάζεται από ισχυρές ηλεκτρικές εκκενώσεις, από κεραυνούς δηλαδή κι είναι σημαντικό οι πολίτες να τους λαμβάνουν σοβαρά υπόψη και να αποφεύγουν την έκθεση τους στην ύπαιθρο. Όταν οι πολίτες βλέπουν γύρω τους έντονα καιρικά φαινόμενα θα πρέπει να σπεύδουν άμεσα σε ασφαλείς χώρους, να εγκαταλείπουν τη δουλειά τους, γιατί ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει η ζωή τους! Ειδικά αγρότες και κτηνοτρόφοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο κ. Κιβράκης.

Διαφημίσεις