Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Καιρός: Προσοχή το επόμενο διήμερο

Σταύρος Κιβράκης: Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που είχαμε μια υστέρηση των εποχών φέτος βλέπουμε μια πρωιμότητα, ο Οκτώβριος συμπεριφέρεται σαν Νοέμβριος...»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία μπορεί να είναι και επικίνδυνα, με την έννοια της εκδήλωσης πλημμυρών στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Θάσου, αναμένεται να εκδηλωθούν στην περιοχή μας την Πέμπτη (14/10) και την Παρασκευή (15/10).

Στο τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας έχει ήδη σημάνει συναγερμός, ενώ ο προϊστάμενος της υπηρεσίας, Σταύρος Κιβράκης, μιλώντας στον «Ενήμερο», απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής και να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα αυτοπροστασίας.

«Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που είχαμε μια υστέρηση των εποχών, φέτος βλέπουμε μια πρωιμότητα. Ο Οκτώβριος συμπεριφέρεται σαν Νοέμβριος…»

«Τα φαινόμενα που αναμένουμε, δηλαδή το να έχουμε τέτοια εποχή μεγάλης διάρκειας βροχόπτωση, είναι έξω από την κανονικότητα. Τα φαινόμενα αυτά τα έχουμε συνήθως στη διάρκεια του Νοεμβρίου, που είναι στατιστικά ο πιο βροχερός μήνας ενός έτους. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που είχαμε μια υστέρηση των εποχών, φέτος βλέπουμε να υπάρχει μια πρωιμότητα. Και ο φετινός Σεπτέμβριος ήταν πιο κρύος, αλλά και ο Οκτώβριος συμπεριφέρεται σαν Νοέμβριος», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας.

«Λαμβάνοντας υπόψη τον κορεσμό του εδάφους από το νερό, ίσως να έχουμε σοβαρά προβλήματα με πλημμύρες. Γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους πολίτες…»

«Το πρόβλημα είναι ότι επειδή πέφτουν μεγάλα ύψη βροχής, κάτι που θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, με μια μικρή παύση την Τετάρτη (13/10), από την Πέμπτη (14/10) προς την Παρασκευή (15/10), φαίνεται ότι θα μας επηρεάσει ένα νέο σύστημα, πιο έντονο από τα μέχρι τώρα και λαμβάνοντας υπόψη τον κορεσμό του εδάφους από το νερό, ίσως να έχουμε σοβαρά προβλήματα με πλημμύρες. Γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους πολίτες και να συμπεριφερθούν όπως πρέπει, απέναντι σε τέτοια καιρικά φαινόμενα», συμπλήρωσε σχετικά ο Σταύρος Κιβράκης.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις παραθαλάσσιες περιοχές, όπου ανατροφοδοτείται το σύστημα από τη θάλασσα και μπορεί να έχουμε μια μεγαλύτερη ένταση των φαινομένων

«Οι μέχρι τώρα προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας πάντως, δείχνουν ότι για τις συγκεκριμένες ημέρες, τα φαινόμενα μπορεί να είναι επικίνδυνα, με την έννοια των πλημμυρών, τόσο για την Π.Ε. Καβάλας, όσο και για την Π.Ε. Θάσου. Ιδιαίτερη δε προσοχή απαιτείται στις παραθαλάσσιες περιοχές, όπου ανατροφοδοτείται το σύστημα από τη θάλασσα και μπορεί να έχουμε μια μεγαλύτερη ένταση των φαινομένων σε αυτές τις περιοχές», ανέφερε ακόμη ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας.

«Το Α και το Ω για εμάς είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής κι ως εκ τούτου, σε αυτό που θα πρέπει να εστιάσουν οι πολίτες είναι τα μέτρα αυτοπροστασίας…»

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «το Α και το Ω για εμάς είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής κι ως εκ τούτου, σε αυτό που θα πρέπει να εστιάσουν οι πολίτες είναι τα μέτρα αυτοπροστασίας. Το σύστημα που θα πλήξει την περιοχή μας από την Πέμπτη (14/10) και μετά χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ιδιαίτερα όσον αφορά την κίνηση στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Πρέπει να τηρούνται με ευλάβεια τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, καθώς δεν αποκλείονται σε διάφορα σημεία κατολισθήσεις ή μεταφορά φερτών υλών πάνω στον δρόμο. Όλοι οι πολίτες οφείλουν να καθαρίζουν τις ιδιοκτησίες τους, όπως επίσης και οι υπηρεσίες, που το κάνουν έτσι κι αλλιώς, να είναι συνεχώς επί ποδός. Αυτή την εποχή χρειάζεται διαρκής εγρήγορση από τους δήμους. Είναι συνεπείς όλοι πάνω σε αυτό το θέμα, γιατί υπάρχει και η εμπειρία από το παρελθόν. Σημασία έχει να είμαστε προσεκτικοί όλοι και να προσαρμοζόμαστε στα φαινόμενα».

spot_img

Διαφημίσεις