Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Παραμένει στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας ο Ιωάννης Καραμανλής

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,...

Καβάλα: Συμμορία έκλεβε πορτοφόλια και κινητά στις λαϊκές

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση...

Καβάλα: Διέρρηξαν δύο σπίτια και ένα κατάστημα

Συνελήφθησαν την 23-1-2023 το μεσημέρι στην Καβάλα,...

Η κακοκαιρία «Άριελ» χρειάζεται προσοχή

Σταύρος Κιβράκης: Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσοι κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο / Η προσπάθεια καθαρισμού των ρεμάτων συνεχίζεται / Υπάρχουν αποθέματα αλατιού από την προηγούμενη περίοδο

Ακολούθησε μας

spot_img

Την προσοχή των πολιτών, ειδικά όσων κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο μέχρι και αργά το απόγευμα της Πέμπτης (1/12), εφιστά ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης, λόγω των καιρικών φαινομένων που ξεκίνησαν να εκδηλώνονται από το απόγευμα της Τετάρτης (30/11) και θα κορυφωθούν την Πέμπτη, με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους.

Ήδη από την Τετάρτη (30/11), η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων, στο πλαίσιο της κακοκαιρίας «Άριελ», ενώ και το «112» ήχησε σε περιοχές της χώρας. Όπως υπογράμμισε ο κ. Κιβράκης, οι βροχοπτώσεις που θα σημειώνονται μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης (1/12) θα έχουν συνεχή διάρκεια και διαφορετική ένταση κατά τόπους, ιδιαίτερα στις παράκτιες περιοχές Καβάλας και Θάσου.

«Δεν αποκλείονται και πυρήνες με καταιγίδες και την Πέμπτη (1/12), κυρίως τις πρωινές ώρες, ιδιαίτερα δε στη Θάσο και στις παράκτιες περιοχές της Π.Ε. Καβάλας…»

«Θέλω να πιστεύω ότι σαν μηχανισμός θα διαχειριστούμε και αυτήν την κακοκαιρία. Δεν είναι ένα σύστημα όπως αυτά που είχαμε ζήσει το 2018 και το 2019, σε καμιά περίπτωση, ωστόσο επειδή μιλάμε για προγνώσεις, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τι θα συμβεί ανά περιοχή. Η Π. Ε. Καβάλας έχει μια μεγάλη παράκτια ζώνη και η θάλασσα μπορεί να τροφοδοτήσει το φαινόμενο με στοιχεία που δεν μπορούμε να προβλέψουμε εκ των προτέρων. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως νοτιοανατολικοί και ισχυροί, ενώ δεν αποκλείονται και πυρήνες με καταιγίδες και την Πέμπτη (1/12), κυρίως τις πρωινές ώρες, ιδιαίτερα δε στη Θάσο και στις παράκτιες περιοχές της Π.Ε. Καβάλας. Γι’ αυτό σαν πολίτες πρέπει να προσαρμόσουμε ανάλογα τη συμπεριφορά μας και να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ήδη όλες οι υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα με τα μηχανήματά τους και το προσωπικό που μπορούν να διαθέσουν», ανέφερε σχετικά ο κ. Κιβράκης.

«Η προσπάθεια καθαρισμού των ρεμάτων συνεχίζεται, καθώς είναι μεγάλος ο όγκος του αντικειμένου αυτού…»

Σε ερώτηση για το αν τα ρέματα έχουν καθαριστεί, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας απάντησε: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι όλα είναι πλήρως καθαρισμένα. Η προσπάθεια καθαρισμού των ρεμάτων συνεχίζεται, καθώς είναι μεγάλος ο όγκος του αντικειμένου αυτού. Γενικά πάντως πιστεύω ότι θα διαχειριστούμε καλά την νέα κακοκαιρία που θα μας πλήξει. Θα είναι ένας «κλειστός» καιρός με συνεχή βροχόπτωση, όχι μεγάλης ραγδαιότητας, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Ε.Μ.Υ. Ειδικά όμως οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να έχουν τον έλεγχο του οχήματός τους. Από εδώ και πέρα η περίοδος είναι πολύ επικίνδυνη για ατυχήματα, ειδικά όταν έχουμε βροχή. Σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου μπορεί να έχουμε σωρεύσεις υδάτων, που μπορεί να αποδειχτούν επικίνδυνα».

«Υπάρχουν αποθέματα αλατιού από την προηγούμενη περίοδο, έχουν γίνει διανομές και αποθηκεύτηκε αλάτι στους ορεινούς όγκους…»

Γενικότερα για την ηπιότητα που παρουσίασαν ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος, αλλά και για το αν υπάρχει επάρκεια σε αλάτι ενόψει Δεκεμβρίου, ο Σταύρος Κιβράκης τόνισε: «Είναι αλήθεια αυτό, καθώς είχαμε και φέτος μια υστέρηση των εποχών, όπως παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια. Ο Οκτώβριος συμπεριφέρθηκε σαν Σεπτέμβριος και ο Νοέμβριος έδειξε αργά το πρόσωπό του και σε τίποτα δεν θύμισε ότι είναι ο πιο βροχερός μήνας του έτους. Όσον αφορά τον Δεκέμβριο, υπάρχουν αποθέματα αλατιού από την προηγούμενη περίοδο, έχουν γίνει διανομές και αποθηκεύτηκε αλάτι στους ορεινούς όγκους, ενώ έχει προγραμματιστεί από βδομάδα να τροφοδοτηθούμε και με περισσότερες ποσότητες αλατιού, από μια εργολαβία ανοιχτή».

«Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα οξύ. Έχει αναδειχθεί σε όλα τα Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας…»

Τέλος, σχετικά με το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στοπ Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας, ο Σταύρος Κιβράκης δήλωσε: «Αυτό το πρόβλημα τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα οξύ. Έχει αναδειχθεί σε όλα τα Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας. Η υποστελέχωση των υπηρεσιών μας είναι μεγάλη και δυστυχώς ούτε και για φέτος υπάρχει κάποια πρόβλεψη ενίσχυσης με επιπλέον προσωπικό. Δεν υπάρχει κάποιο εργαλείο, μέσω του οποίου να μπορέσουμε να καλύψουμε τις υπηρεσίες μας και τις βασικές ανάγκες. Με τις υπάρχουσες δυνάμεις και το στελεχικό μας δυναμικό θα κάνουμε την μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία για να εξασφαλίσουμε τη διαλειτουργικότητα των φορέων, για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις υφιστάμενες δυνάμεις. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Η συνεργασία είναι το κλειδί και σε αυτή τη συνεργασία εννοείται πρέπει να συμμετάσχουν και οι πολίτες».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα