Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

Η «Βικτώρια» έρχεται προς τα μέρη μας

Σταύρος Κιβράκης: «Το έδαφος είναι κορεσμένο, είμαστε σε εγρήγορση για πλημμυρικά φαινόμενα...»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, από το μεσημέρι της Τετάρτης (13/11), εξαιτίας του συστήματος «Βικτώρια» που πλήττει από την Τρίτη (12/11) το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης, τα φαινόμενα θα είναι έντονα και θα συνοδεύονται από μεγάλες ποσότητες νερού, ισχυρούς ανέμους, ενώ δεν αποκλείονται ακόμη και χαλαζοπτώσεις!

«Είναι ένα ψυχρό μέτωπο και το μεσημέρι της Τετάρτης θα είναι το αποκορύφωμά του στην περιοχή μας. Η επιδείνωση του καιρού πράγματι θα είναι ραγδαία»

«Πράγματι είχαμε πει ότι αυτός ο μήνας στατιστικά είναι ο πιο βροχερός του έτους κι έχουμε και τα περισσότερα φαινόμενα, καθώς και τις περισσότερες επιπτώσεις όσον αφορά την εκδήλωση πλημμυρών. Αυτό επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά. Το σύστημα αυτό θα μας επηρεάσει με ιδιαίτερα ισχυρά και έντονα φαινόμενα, τα οποία θα συνοδεύονται από καταιγίδες, ενδεχομένως και χαλαζοπτώσεις, διότι είναι ένα ψυχρό μέτωπο και το μεσημέρι της Τετάρτης (13/11) θα είναι το αποκορύφωμά του στην περιοχή μας. Η επιδείνωση του καιρού πράγματι θα είναι ραγδαία», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Κιβράκης.

«Δεν αποκλείεται και από το πρωί της Τετάρτης (13/11) να έχουμε ακόμη και πρόδρομα φαινόμενα»

«Σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ θα δούμε μεγάλη ποσότητα υετού και μάλιστα σε μεγάλη χρονική διάρκεια. Δεν αποκλείεται όμως, επειδή το σύστημα αυτό περνάει από τη θάλασσα και εμπλουτίζεται κατά τόπους, τα φαινόμενα να είναι πολύ ισχυρά, καθώς υπάρχει έδαφος για ανάπτυξη τέτοιου είδους φαινομένων. Πέρα από τις καταιγίδες και το πάρα πολύ νερό, δεν αποκλείεται να έχουμε και μεγάλο αριθμό κεραυνών. Επίσης, δεν αποκλείεται από το πρωί της Τετάρτης (13/11)να έχουμε ακόμη και πρόδρομα φαινόμενα», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας.

Η θερμοκρασία δεν πρόκειται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και αναμένεται να κυμανθεί στα επίπεδα της Τρίτης

Οι άνεμοι στη διάρκεια της Τετάρτης (13/11) θα είναι ισχυροί και θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, ενώ στη συνέχεια θα στραφούν σε ανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία πάντως δεν πρόκειται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και αναμένεται να κυμανθεί στα επίπεδα της Τρίτης (12/11). Ωστόσο, την Πέμπτη (14/11), δεν αποκλείεται να σημειωθεί μικρή πτώση της θερμοκρασίας, λόγω της επικράτησης ανατολικών ανέμων.

«Το έδαφος είναι σε μεγάλο βαθμό κορεσμένο, οπότε πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για πλημμυρικά φαινόμενα…»

«Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους, γιατί ήδη και στην περιοχή μας έχει πέσει σημαντική ποσότητα υετού το προηγούμενο διάστημα, το έδαφος είναι σε μεγάλο βαθμό κορεσμένο, οπότε πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για πλημμυρικά φαινόμενα. Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της κακοκαιρίας, κυρίως οι οδηγοί, θα πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να προσαρμόσουν το πρόγραμμά τους, αποφεύγοντας δρόμους όπου αναμένονται ισχυρά φαινόμενα, όπως βέβαια προσεκτικοί πρέπει να είναι και οι πολίτες που κινούνται πεζοί για να αποφύγουμε δυσάρεστες επιπτώσεις που πάντα έχουμε με τέτοιου είδους καιρικά φαινόμενα», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του ο Σταύρος Κιβράκης.

Την Παρασκευή (15/11) η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, ενώ θα ακολουθήσουν τα Συντονιστικά Όργανα των Δήμων της Π.Ε. Καβάλας την επόμενη εβδομάδα.

«Έχουν βέβαια γίνει επαφές με τους φορείς κατά τη διάρκεια του προηγούμενου διαστήματος, διότι κάποια ζητήματα, όπως η προμήθεια αλατιού, τα μηχανήματα κλπ. χρειάζονται χρόνο για να ωριμάσουν. Αν δεν ξεκινήσεις από το τέλος του καλοκαιριού, δεν μπορείς να είσαι έτοιμος τον χειμώνα. Τα Συντονιστικά Όργανα έχουν στόχο να ελέγξουν τον βαθμό ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων φορέων κι όπου υπάρχουν υστερήσεις, να παρθούν τα μέτρα που απαιτούνται, για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο, για να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα φαινόμενα και αυτή τη χρονιά», δήλωσε καταληκτικά ο κ. Κιβράκης.

Διαφημίσεις