Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

Αλλαγή του καιρού με βροχές και κεραυνούς

Σταύρος Κιβράκης: «Όλοι να έχουμε στον νου μας τις πλημμύρες και να είμαστε προσεκτικοί»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας την Παρασκευή (4/10), αναμένεται να προκαλέσει το σύστημα που ξεκίνησε να επηρεάζει τη χώρα μας από τα δυτικά την Τετάρτη (2/10), με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχοπτώσεις και τον μεγάλο αριθμό κεραυνών.

Όπως τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης, πρόκειται πράγματι για το πρώτο ισχυρό σύστημα που καταγράφεται και στην περιοχή μας για το φετινό φθινόπωρο, καθώς δεν θα έχει σχέση καμία σχέση με όσα προηγήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Το σύστημα φαίνεται ότι θα ενεργοποιηθεί από τα ξημερώματα της Παρασκευής (4/10) και μάλλον θα είναι πιο ισχυρό προς τις ανατολικές περιοχές της Π.Ε. Καβάλας, χωρίς να αποκλείεται να συμβεί κάτι και στις υπόλοιπες περιοχές

«Τα προγνωστικά τις τελευταίες μέρες δεν αλλάζουν κι αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ σίγουρο ότι θα έχουμε φαινόμενα, κατά τόπους ίσως έντονα και με ραγδαιότητα! Με τα δεδομένα που είχαμε μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης (3/10) το σύστημα αυτό φαίνεται ότι θα ενεργοποιηθεί από τα ξημερώματα της Παρασκευής (4/10) και μάλλον θα είναι πιο ισχυρό προς τις ανατολικές περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ουσιαστικά από τον Δήμο Νέστου και ανατολικότερα προς τη Θράκη. Αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να συμβεί κάτι και στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, αλλά και στην Ανατολική Θάσο», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Σ. Κιβράκης.

«Όλοι να έχουμε στον νου μας τις πλημμύρες και για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όλοι όσοι εκτίθενται σε τέτοια καιρικά φαινόμενα, κυρίως όταν έχουν μεγάλη σφοδρότητα και εκδηλώνονται με τη μορφή καταιγίδων μαζί με κεραυνούς!»

«Ο κύριος κορμός του συστήματος θα μας επηρεάσει από το πρωί της Παρασκευής και ιδιαίτερα προς το μεσημέρι δεν αποκλείεται για δύο με τρεις ώρες να έχουμε πολύ έντονη ραγδαιότητα στην εκδήλωση των φαινομένων! Αυτό σημαίνει ότι πρέπει όλοι να έχουμε στον νου μας τις πλημμύρες και για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όλοι όσοι εκτίθενται σε τέτοια καιρικά φαινόμενα, κυρίως όταν έχουν μεγάλη σφοδρότητα και εκδηλώνονται με τη μορφή καταιγίδων μαζί με κεραυνούς! Ο κάθε πολίτης θα πρέπει να προσαρμόσει τη συμπεριφορά του για να αποφύγει την έκθεσή του σε αυτά τα φαινόμενα και ας ελπίσουμε ότι η βροχή θα είναι τέτοια που δεν θα δημιουργήσει προβλήματα γιατί μην ξεχνάμε ότι αυτή την περίοδο έχουμε και τους αγρότες που περιμένουν να πουλήσουν την παραγωγή τους», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας.

Στις αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να συνεδριάσει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας

«Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει πάνω από όλα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Σε ανάλογες περιπτώσεις, δυστυχώς, έχουμε θρηνήσει ανθρώπους εξαιτίας αμέλειας. Πρέπει να ξέρουμε ότι δεν μπορούν να πέφτουν κεραυνοί και να βρισκόμαστε στην ύπαιθρο κάνοντας εργασίες. Μόλις πριν λίγες μέρες χάθηκαν δυο συνάνθρωποι μας από κεραυνούς στη νότια Ελλάδα», ανέφερε ακόμη ο Σταύρος Κιβράκης. Ερωτηθείς επίσης για το πότε θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, απάντησε ότι αυτό θα γίνει στις αρχές Νοεμβρίου.

«Η ύπαρξη σχεδίου είναι απαραίτητη συνθήκη για να μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι μπορούμε με επιτυχία να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα του χειμώνα…»

«Έχουμε ήδη κάνει έναν πρώτο κύκλο επαφών με όλους τους νέους δημάρχους και με τον διευθυντή Πολιτικής Προστασίας στον κύριο Χουβαρδά. Τους ενημερώσαμε για τα προβλήματα του χειμώνα και γενικότερα για τα θέματα Πολιτικής Προστασίας. Μας ενδιαφέρει κυρίως η προετοιμασία κι ό,τι αφορά την εμπλοκή των υπαλλήλων και των στελεχών που θα πρέπει να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε φαινομένου, αλλά και η κατάσταση των διαθεσίμων μέσων. Η ύπαρξη σχεδίου είναι απαραίτητη συνθήκη για να μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι μπορούμε με επιτυχία να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα του χειμώνα και βέβαια ειδικά για τις χιονοπτώσεις θα χρειαστεί από τώρα προμήθεια αλατιού. Τα γνωρίζουν αυτά οι δήμαρχοι και πιστεύω ότι μέχρι τον Νοέμβριο θα μπορούν να μας δηλώσουν ότι είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Αυτό ελπίζω να επιβεβαιωθεί στα συντονιστικά όργανα που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Κιβράκης.

Διαφημίσεις