Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

ELFE προς εργαζόμενους: Ανύπαρκτο το πρόβλημα, υπογράψτε τις συμβάσεις

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Πρόσκληση για υπογραφή των τριμερών συμβάσεων εργασίας, απευθύνει στην ELFE S.A. με δεύτερη επιστολή της προς το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων.

Η εταιρεία χαρακτηρίζει ανύπαρκτο το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και καλεί τους εργαζόμενους να υπογράψουν τις συμβάσεις ώστε «να μην εκτεθούν όλοι μαζί στο τρίτο μέρος της σύμβασης δηλαδή στην εταιρεία ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ».

Στην επιστολή αναφέρονται τα ακόλουθα:

Αγαπητοί κύριοι

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, σας παραθέτουμε τη σειρά των γεγονότων ώστε από τυχόν παρερμηνείες να μην παράγονται εντυπώσεις που μόνο δυναμιτίζουν ένα ήρεμο κατά τα άλλα κλίμα.

Στις 28/12/ 2019 ενημερώθηκαν οι νομικοί σας σύμβουλοι περί της διαδικασίας. Επειδή οι συμβάσεις δανεισμού, τριμερής κατά φύση, απαιτούσαν και υπογραφή του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας μας ενημερώσαμε πως θα σταλούν για να υπογράφουν από τα μέλη σας στις 30/12/2019. Το Σάββατο, μετά την αρχική ενημέρωση, καθώς και την Κυριακή δεν υπήρξε άλλη επικοινωνία. Στις 30/12/2019 δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από εσάς. Το μόνο που πληροφορηθήκαμε είναι πως ο αξιότιμος πρόεδρος του σωματείου σας, χωρίς καμία ενημέρωση μας, αιτήθηκε να συζητηθεί το θέμα (αναρωτιόμαστε ειλικρινά αν αυτή η κίνηση έχει οποιοδήποτε έρεισμα) στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν αντιδράσαμε καθόσον δεν έχουμε τίποτα να αποκρύψουμε.

Στις 30/12/2019 ενημερωθήκαμε από τους νομικούς σας συμβούλους ότι στις 31/12/2019 θα αποφασίσετε σε γενική συνέλευση τη στάση που θα τηρήσετε. Επίσημα μέχρι και σήμερα ενημέρωση περί της απόφασης δεν έχουμε λάβει.

Αντί απαντήσεώς με έκπληξή μας διαβάσαμε ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο πως η είσοδος των εργαζομένων απαγορεύτηκε από εταιρεία security. Δεν αντιδράσαμε στην ανακρίβεια αυτή και τη θεωρούμε απλώς άτυχη δήλωση. Κατόπιν επικοινωνήσαμε με τους νομικούς σας συμβούλους οι οποίοι ζήτησαν τη σύμβαση δανεισμού η οποία και τους απεστάλη για τυχόν παρατηρήσεις. Αιτήθηκαν και μία σειρά εγγράφων τα οποία δεν σχετίζονται με κανένα τρόπο με την ELFE. Tα έγγραφα αυτά δεν σχετίζονται με την απρόσκοπτη συνέχιση της εργασιακής σας σχέσης με την εταιρεία μας, καθόσον δεν επιδρούν αλλά ούτε επηρεάζουν τις εργασιακές συμβάσεις οι οποίες ήταν και είναι αορίστου χρόνου.

Δεν επηρεάζουν και δεν επιδρούν στις μισθολογικές σας απολαβές οι οποίες κατά μέσο όρο υπερβαίνουν τα 1.400 ευρώ. Η καθυστέρηση της διαδικασίας παροχής προσήκουσας απασχόλησης από την πλευρά σας λόγω του αιτήματος παροχής των εν λόγω, άσχετων με το πρόσωπο του εργοδότη σας, εγγράφων, δεν εξυπηρετεί ούτε την εργοδότρια εταιρεία ούτε εσάς.

Αντιθέτως μας εκθέτει όλους μαζί στο τρίτο μέρος της σύμβασης δηλαδή στην εταιρεία ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ.

Σας καλούμε να υπογράψετε τις εν λόγω τριμερείς συμβάσεις και να θεωρήσουμε από κοινού λήξαν ένα πραγματικά ανύπαρκτο πρόβλημα.

Με φιλική διάθεση και εν τιμή

Γεώργιος Γεωργαράς

Διευθύνων Σύμβουλος ELFE S.A.

Διαφημίσεις