Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Κανένα μαγαζί την Κυριακή ανοιχτό»

Ημέρα:

spot_img

«Κανένα μαγαζί την Κυριακή ανοιχτό», είναι το σύνθημα της τοπικής Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε. και του σωματείου εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων της Π.Ε. Καβάλας, ενόψει της ερχόμενης Κυριακής (16/7).

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την Πέμπτη (13/7) στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τόσο ο Θόδωρος Κοντογεωργίου, όσο και η Βιβή Ελευθεριάδου, απηύθυναν κάλεσμα σε αυτοαπασχολούμενους εμπόρους και τους εργαζομένους στα καταστήματα να δώσουν δυναμική απάντηση την Κυριακή 16 Ιουλίου, συμμετέχοντας στην απεργία, προτάσσοντας το πάγιο αίτημα της νομοθετικής κατοχύρωσης της κυριακάτικης αργίας.

Από παλιά στο στόχαστρο του εμπορικού κεφαλαίου η κυριακάτικη αργία

Εκ μέρους της γραμματείας της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε., ο Θόδωρος Κοντογεωργίου σημείωσε ότι η κυριακάτικη αργία ήταν από παλιά στο στόχαστρο από το πιο ισχυρό τμήμα του εμπορικού κεφαλαίου και δεν ήρθε στο προσκήνιο τώρα με τον «μανδύα» του ανοίγματος των καταστημάτων με τις νόμιμες Κυριακές.

«Αν επικρατήσει η πρόταση για άνοιγμα 32 Κυριακών τον χρόνο σε περιοχές με τουριστική ανάπτυξη, θα είναι ένα πρώτο βήμα να μετατραπεί η αργία σε μια απλή καθημερινή εργάσιμη ημέρα. Από αυτή την εξέλιξη δεν θα είναι χαμένες μόνο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφού οι εργαζόμενοι στις εμπορικές επιχειρήσεις δεν θα έχουν χρόνο να πιουν ούτε τον καφέ τους», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Κοντογεωργίου.

Παράλληλα, καυτηρίασε τη στάση των συλλογικών οργάνων της Ε.Σ.Ε.Ε., της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., που όπως είπε χαρακτηριστικά «σήκωσαν ψηλά τον αμανέ, αλλά επί της ουσίας δεν έκαναν τίποτε».

Μόνο το 2% των καταστημάτων που ανοίγουν Κυριακές προσλαμβάνουν επιπλέον προσωπικό

Παρουσιάζοντας στοιχεία από έρευνες μεταξύ μελών 62 Εμπορικών Συλλόγων της χώρας, ανέφερε ότι αυτά δείχνουν ότι μόνο το 2% των επιχειρήσεων, που ανοίγουν τις Κυριακές, έχουν προσλάβει έξτρα προσωπικό, αλλά και ότι πάνω από το 60% των επαγγελματιών έχουν δηλώσει ότι οι τζίροι από το άνοιγμα των καταστημάτων αυτή τη μέρα δεν ήταν αντάξιοι των προσδοκιών.

Από την μεριά της, η Βιβή Ελευθεριάδου, μέλος του σωματείου εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Καβάλας, δήλωσε ότι εφόσον τα καταστήματα προσλάμβαναν επιπλέον προσωπικό από τη μεγάλη δεξαμενή της ανεργίας θα ήταν το ιδανικό, όμως στην πράξη αυτό δεν γίνεται.

«Δεν υπάρχει μηχανισμός να ελέγξει αυτή την κατάσταση, με τη μείωση προσωπικού στις υπηρεσίες ούτε η Επιθεώρηση Εργασίας μπορεί να ελέγξει αυτό το γεγονός, παρά μόνο μετά από καταγγελίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...