Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ιδιαίτερα δύσκολο ήταν το φετινό καλοκαίρι για το Ε.Κ.Α.Β.

Ημέρα:

spot_img

Ιδιαίτερα δύσκολο ήταν το φετινό καλοκαίρι για τους εργαζόμενους του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, καθώς ήταν αναγκασμένοι να ανταποκριθούν στον αυξημένο όγκο δουλειάς, με τέσσερα άτομα λιγότερα σε σχέση με πέρυσι κι ενώ είχαν πάρει υπόσχεση για επτά άτομα περισσότερα, η οποία φυσικά δεν τηρήθηκε, καθώς μεσολάβησαν οι εθνικές εκλογές του Ιουνίου.

«Η αλήθεια είναι ότι κάναμε υπεράνθρωπες προσπάθειες το φετινό καλοκαίρι, για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε, διότι από πέρυσι σε σχέση με φέτος ήμασταν τέσσερα άτομα λιγότερα και αν πέρυσι ήμασταν κάπως ικανοποιητικά, φέτος μπορώ να πω ότι ήμασταν χειρότερα και μάλλον οριακά», τόνισε αρχικά σε δηλώσεις που έκανε στον «ΕΝΗΜΕΡΟ», ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, Κώστας Τσιτσιλικάκης.

«Τα πράγματα ήταν αρκετά δύσκολα για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στον όντως μεγάλο όγκο δουλειάς που είχαμε αυτό το καλοκαίρι, το οποίο ήταν ζόρικο για εμάς»

«Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν έχουμε προβλήματα στην περιοχή της Χρυσούπολης, οπότε υπήρχαν κάποιες περιπτώσεις όπου δεν μπορέσαμε να αντεπεξέλθουμε όσο ικανοποιητικά θα θέλαμε. Από την αρχή του καλοκαιριού είχαμε πει στο διευθυντή του Ε.Κ.Α.Β. να αξιοποιηθεί ένα ασθενοφόρο για το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης, κάτι που δεν έγινε ακόμη κι έτσι παραμένει άλυτο το πρόβλημα. Περιμέναμε να μας ενισχύσουν κάποια άτομα από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., αλλά λόγω των εκλογών κόλλησε η διαδικασία. Ήταν τρία άτομα όμως δεν έγινε ποτέ αυτή η διαδικασία. Από εκεί και πέρα περιμέναμε τέσσερις μεταθέσεις από συναδέλφους που είχαν περάσει Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Ε.Κ.Α.Β. και απλώς περίμεναν μία υπογραφή του προέδρου του Ε.Κ.Α.Β. κόλλησαν όμως κι αυτά. Έτσι ενώ περιμέναμε το καλοκαίρι να είμαστε συν εφτά άτομα, ήμασταν με τέσσερα άτομα λιγότερα.  Τα πράγματα λοιπόν ήταν αρκετά δύσκολα για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στον όντως μεγάλο όγκο δουλειάς που είχαμε αυτό το καλοκαίρι, το οποίο ήταν ζόρικο για εμάς», υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Τσιτσιλικάκης.

«Γενικότερα καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες και αντεπεξήλθαμε όσο μπορούσαμε, με όσες δυνάμεις είχαμε και μπορώ να πω ότι είμαστε ικανοποιημένοι από τον αγώνα που δίνουμε ανάλογα με τις δυνάμεις που έχουμε»

«Είχαμε δει ότι δεν θα ήταν εύκολο καλοκαίρι το φετινό. Είχαμε αρκετά τροχαία ειδικά στις αρχές του καλοκαιριού και κάποια εξ αυτών δυστυχώς θανατηφόρα, είχαμε και αρκετούς πνιγμούς και φυσικά παθολογικά περιστατικά, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα που έκανε και παραπάνω ζέστη ήταν αυξημένα τα περιστατικά. Γενικότερα καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες και αντεπεξήλθαμε όσο μπορούσαμε, με όσες δυνάμεις είχαμε και μπορώ να πω ότι είμαστε ικανοποιημένοι από τον αγώνα που δίνουμε ανάλογα με τις δυνάμεις που έχουμε. Είναι ένας αγώνας πάνω από τις δυνάμεις και τις δυνατότητες μας, φυσικά πάντα σε σχέση με το προσωπικό που έχουμε στη διάθεση μας. Από την άλλη όμως δυστυχώς, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Δεν μπορούμε να πούμε στους συνανθρώπους μας δεν έχουμε άτομα να σας εξυπηρετήσουμε. Υπήρξαν περιπτώσεις που καθυστερήσαμε, αλλά δεν ήταν κάτι που μπορούσαμε να το αποφύγουμε ήταν αναγκαστικό», τόνισε ακόμη ο πρόεδρος των εργαζομένων του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας.

Συνεχίζεται η αναστολή των κινητοποιήσεων για τις δευτερογενείς διακομιδές

Ερωτηθείς αναφορικά για το θέμα των δευτερογενών διακομιδών κι αν μετά την αναστολή αυτών το καλοκαίρι οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε εκ νέου κινητοποιήσεις, ο Κώστας Τσιτσιλικάκης απάντησε: «Ελπίζουμε στο μέλλον να πάνε τα πράγματα καλύτερα και να λυθεί το πρόβλημα με τα δευτερογενή περιστατικά. Έχουμε πολλά περιστατικά να καλύψουμε και τις περισσότερες φορές δεν τα καταφέρνουμε κι αυτό μας δείχνει περίτρανα ότι η δουλειά του Ε.Κ.Α.Β. είναι τα επείγοντα περιστατικά κι όχι τα δευτερογενή. Πρέπει οπωσδήποτε η νέα ηγεσία του υπουργείου, αφού η προηγούμενη διοίκηση δεν το κατάφερε και ενδεχομένως από ό,τι ακούω και εγώ θα αλλάξουν και οι διοικητές των νοσοκομείων, ελπίζω ο νέος διοικητής να δει πιο σοβαρά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Τώρα υπάρχει αναστολή των δευτερογενών διακομιδών και προσπαθήσαμε μέσα στο καλοκαίρι να εξυπηρετήσουμε όσο περισσότερο μπορούσαμε νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς, τετραπληγικούς γενικά τα βαριά περιστατικά συμπολιτών μας. Από εκεί και πέρα όμως υπήρχαν πάρα πολλές περιπτώσεις με διακομιδές σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, σε γειτονικά νοσοκομεία, αλλά και της Αλεξανδρούπολης, οπότε αναγκαστικά τις περισσότερες φορές μέναμε με ένα ασθενοφόρο με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να μην μπορούμε να εξυπηρετήσουμε και τις δευτερογενείς διακομιδές κι ο κόσμος να ταλαιπωρείται».

Δεν αποκλείονται οι εκ νέου κινητοποιήσεις

«Έρχεται Σεπτέμβριος και κάποια στιγμή θα έχουμε συνάντηση με το υπουργείο Υγείας να δούμε πού βαδίζουμε όσον αφορά το κομμάτι αυτό και τι άποψη έχει η νέα ηγεσία και ανάλογα βέβαια θα κινηθούμε. Δεν αποκλείονται οι εκ νέου κινητοποιήσεις. Είμαστε ούτως ή άλλως σε αναστολή και περιμένουμε να έχουμε μία συνάντηση για να τοποθετηθούμε, να τους πούμε ποιες είναι οι θέσεις μας για το τι πρέπει να γίνει και πραγματικά να βρεθεί λύση προς το συμφέρον όλων μας και των ανθρώπων που χρειάζεται το ασθενοφόρο για να πάνε στη στο νοσοκομείο, ένα εξειδικευμένο ασθενοφόρο, και για να γυρίσουν στο σπίτι τους», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα των δευτερογενών διακομιδών.

Από τα 10 ασθενοφόρα τα 4 είναι πλήρως λειτουργικά

Όσον αφορά τον στόλο των ασθενοφόρων κι αν είναι ικανοποιημένος από την κατάσταση των οχημάτων, ο Κώστας Τσιτσιλικάκης απάντησε: «Προς το παρόν είναι καλά τα πράγματα, αν και είχαμε κάποιες βλάβες στις αρχές του καλοκαιριού. Αυτά τα αυτοκίνητα τα έχουμε παραλάβει εδώ και τρία χρόνια κι έχουν κάποια από αυτά ήδη 160.000 km. Καλό θα ήταν λοιπόν να αρχίσουν από τώρα τις διαδικασίες για την προμήθεια νέων οχημάτων, αφού ξέρουμε τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στους διαγωνισμούς. Σε ένα σύνολο 10 οχημάτων στο Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, τα τέσσερα εξ αυτών είναι πλήρως λειτουργικά, ενώ κάποια έχουν σοβαρές βλάβες και χρειάζεται μεγάλο κόστος για να αποκατασταθούν».

Δωρεά από την ΠΑΕ ΑΟ Καβάλας ένα μικρό όχημα που θα μετατραπεί σε ασθενοφόρο

Παράλληλα, ο κ. Τσιτσιλικάκης αναφέρθηκε και στη δωρεά ενός αυτοκινήτου από την ΠΑΕ ΑΟ Καβάλας, ενός μικρού Toyota Aygo.

«Το όχημα αυτό θα χρησιμοποιείται για να μπορούμε να έχουμε μία ταχύτερη πρόσβαση στις γειτονιές όπου είναι δυσπρόσιτες για τα μεγάλα ασθενοφόρα. Δεν θα μπορεί βέβαια να μεταφέρει ασθενή, όμως θα λειτουργεί όπως και οι μηχανές του Ε.Κ.Α.Β. για να επεμβαίνει άμεσα σε περιστατικά που είναι πολύ δύσκολα. Πιστεύω ότι θα πάρει κάποιους μήνες μέχρι να τεθεί σε λειτουργία. Ελπίζω μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτος να μπει σε λειτουργία. Αυτό θα είναι προς όφελος της πόλης της Καβάλας. Θέλουμε να επανδρωθεί με έναν διασώστη και έναν γιατρό του Ε.Κ.Α.Β. ώστε να μπορεί να πηγαίνει πιο γρήγορα σε περιστατικά, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που δεν χρειάζεται να μεταφερθεί ο ασθενής, όπως ένα λιποθυμικό επεισόδιο ή κάποια υπογλυκαιμία όπου τοποθετείται ένας όρος και ο ασθενής σε πέντε-δέκα λεπτά επανέρχεται πλήρως οπότε δεν χρειάζεται τελικά να μεταφερθεί. Αυτό το όχημα το ζητούσαμε εδώ και 9 χρόνια περίπου. Το είχαμε θέσει και στους δύο προηγούμενους δημάρχους, δυστυχώς δεν μπόρεσαν να κάνουν. Αρχικώς το είχαμε θέσει διαχρονικά και στους προέδρους του Ε.Κ.Α.Β. και αυτοί δεν μπορούσαν να μας το δώσουν, είχαμε απευθυνθεί και στην περιφέρεια, αλλά ευτυχώς τελικά πήραμε αυτό το όχημα μέσω της συγκεκριμένης δωρεάς, μετά από τόσα χρόνια. Κάλλιο αργά παρά ποτέ», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Τσιτσιλικάκης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...