Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΕΚΑΒ Καβάλας: Επ’ αόριστον αποχή από τις δευτερογενείς διακομιδές από την Δευτέρα

Ημέρα:

spot_img

Σε επ’ αόριστον αποχή δευτερογενών διακομιδών από το Νοσοκομείο, προχωρούν από την ερχόμενη Δευτέρα (29/6), οι εργαζόμενοι του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, στο πλαίσιο κινητοποίησης που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Ε.ΚΑ.Β.

Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη παρόμοια κινητοποίηση είχε γίνει πριν έναν χρόνο, όμως είχε διακοπεί λόγω των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Ωστόσο, από τότε μέχρι και σήμερα λύση στο πρόβλημα δεν έχει δοθεί, με αποτέλεσμα η κινητοποίηση να επαναλαμβάνεται για πολλοστή φορά.

«Ήμασταν «ήρωες» το προηγούμενο διάστημα και χειροκροτούσαν για εμάς και τώρα θεωρούμαστε αποπαίδια, γιατί θα πρέπει να αντεπεξέλθουμε σε πράγματα που δεν είναι της αρμοδιότητάς μας…»

«Πλέον έχουμε φτάσει στα όρια μας. Ήμασταν «ήρωες» το προηγούμενο διάστημα και χειροκροτούσαν για εμάς και τώρα θεωρούμαστε αποπαίδια, γιατί θα πρέπει να αντεπεξέλθουμε σε πράγματα που δεν είναι της αρμοδιότητάς μας», τονίζει μιλώντας στον «Ενήμερο» για το θέμα ο Κώστας Τσιτσιλικάκης, πρόεδρος των εργαζομένων του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας.

«Από Δευτέρα (29/6) δεν θα μεταφέρεται κανένας ασθενής, ο οποίος δεν έχει άμεση ανάγκη και δεν κινδυνεύει η ζωή του», συμπληρώνει σχετικά ο κ. Τσιτσιλικάκης και επισημαίνει ακόμη «είχε περιθώριο ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου να προσλάβει προσωπικό, δηλαδή πληρώματα ασθενοφόρων, ώστε να εξυπηρετεί το Νοσοκομείο τα δικά του περιστατικά, δηλαδή εξιτήρια, επανεξετάσεις κλπ. Για παράδειγμα εμείς δεν μπορούμε να πάμε σε ένα περιστατικό ύποπτο για κορωνοϊό και να έχουμε διακομιδή παράλληλα σε Αλεξανδρούπολη ή Θεσσαλονίκη, που είναι συχνές το καλοκαίρι, γιατί όλο αυτό μας επιβαρύνει σωματικά και ψυχικά, αλλά πάνω απ’ όλα επιβαρύνει τους ασθενείς που δεν μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε με αποτέλεσμα να μένουν στα Νοσοκομεία και να διαμαρτύρονται».

«Ως εργαζόμενοι είμαστε αποφασισμένοι κάποια πράγματα να τα βάλουμε σε τάξη, ώστε να μπορούμε απρόσκοπτα να απασχολούμαστε σε επείγοντα και μόνο περιστατικά για να σώζουμε κόσμο κι όχι να κάνουμε το «ταξί» μεταφέροντας τους ασθενείς όταν γίνονται καλά από το Νοσοκομείο στο σπίτι τους…»

«Όλο το προηγούμενο διάστημα είχαμε συναντήσεις με τον νέο διοικητή του Γ.Ν.Κ. κι αυτόν της 4ης Υ.ΠΕ. Κάποια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προσέλαβαν προσωπικό για να εξυπηρετήσουν αυτά τα περιστατικά, κάτι που δεν έγινε σε εμάς. Η εντολή του υπουργού Υγείας από την πρώτη στιγμή, ήταν ότι το Ε.Κ.Α.Β. είναι μόνο για τα επείγοντα, το ίδιο είπε και ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β. όταν βρέθηκε στην Καβάλα πριν μήνες, το ίδιο λέει και ο νέος μας διευθυντής, αλλά δυστυχώς λύση δεν βρίσκεται και το μπαλάκι πέφτει σε εμάς. Ως εργαζόμενοι είμαστε αποφασισμένοι κάποια πράγματα να τα βάλουμε σε τάξη, ώστε να μπορούμε απρόσκοπτα να απασχολούμαστε σε επείγοντα και μόνο περιστατικά για να σώζουμε κόσμο κι όχι να κάνουμε το «ταξί» μεταφέροντας τους ασθενείς όταν γίνονται καλά από το Νοσοκομείο στο σπίτι τους», υπογραμμίζει ακόμη με έμφαση ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας.

«Εμείς δίνουμε πίσω ένα ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο, από αυτά που μας είχε δώσει παλιότερα, για να κάνουν διακομιδές κι αν θέλουν, κάνουμε σε 15 μέρες μια ταχύρυθμη εκπαίδευση όσων προσλάβουν για Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση για παράδειγμα»

Παράλληλα, ο Κώστας Τσιτσιλικάκης απαντά στις αιτιάσεις ότι απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό.

«Όχι, δεν χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό. Δεν υπάρχει μάθημα για το πως θα μεταφέρεις έναν ασθενή. Εμείς δίνουμε πίσω ένα ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο, από αυτά που μας είχε δώσει παλιότερα, για να κάνουν διακομιδές κι αν θέλουν, κάνουμε σε 15 μέρες μια ταχύρυθμη εκπαίδευση όσων προσλάβουν για Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση για παράδειγμα για να αναλάβουν. Ούτε ο ασθενής να ταλαιπωρείται, ούτε κι εμείς που από μια διακομιδή τρέχουμε σε κάτι έκτακτο», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Δεν έχουμε καμιά πρόσληψη στο Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, αντίθετα ένας συνάδελφος βγαίνει στη σύνταξη μειώνοντας τη δύναμή μας – Μεγάλο πρόβλημα τα τροχαία με τους μετανάστες»

Τέλος, σε σχέση με την ετοιμότητα του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, για το επόμενο δίμηνο (Ιούλιος – Αύγουστος), οπότε και αναμένεται αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή μας, ο κ. Τσιτσιλικάκης επισημαίνει: «Δεν έχουμε καμιά πρόσληψη στο Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, αντίθετα ένας συνάδελφος βγαίνει στη σύνταξη μειώνοντας τη δύναμή μας. Περιμέναμε το προηγούμενο διάστημα να πάρουμε προσωπικό, αλλά αυτό δυστυχώς δεν έγινε. Το κύμα τουριστών που περιμένουμε φέτος ίσως να μην είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν ξέρουμε και την εξέλιξη της κατάστασης. Παράλληλα, έχουμε και το μεγάλο πρόβλημα με τους μετανάστες και τα πολλά τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα που προκαλούν, ένα διαχρονικό ζήτημα που μας πάει πίσω. Έχουμε και το θέμα του κορωνοϊού κι είμαστε υποχρεωμένοι να πηγαίνουμε σε περιστατικά με προφυλάξεις, κάτι που μας αποδυναμώνει, γιατί όταν ασθενοφόρο πηγαίνει σε ύποπτο περιστατικό θα πρέπει να ακολουθήσει ένα πρωτόκολλο που μας πάει πίσω, καθώς χάνουμε πλήρωμα και ασθενοφόρο για μια περίπου ώρα. Όσον αφορά τα ασθενοφόρα σε βάρδια, αυτά είναι τρία το πρωί, τρία το απόγευμα και δύο το βράδυ. Σε συνάρτηση με τις διαχρονικές ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας το πρόβλημα που είναι τεράστιο, μιας και καλύπτουμε και τη Θάσο που βγάζει περιστατικά στην Κεραμωτή. Γενικότερα η κατάσταση παραμένει τραγική».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...