Κυριακή, Μάι 9, 2021

Φοιτητές του ΑΠΘ εκπαιδεύονται στα «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης»

Θεοδώρα Κουλουρά: Η εταιρεία υποστηρίζει την εκπαίδευση στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Σε θέματα ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος, έτσι όπως αυτά εφαρμόζονται στο εργοστάσιο λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης, εκπαιδεύτηκαν φοιτητές της σχολής χημικών μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Για το θέμα μίλησε την Τρίτη (26/11) στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, η Θεοδώρα Κουλουρά, χημικός μηχανικός και αναπληρώτρια διευθύντρια στο εργοστάσιο της εταιρείας «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης».

Λεπτομερής ξενάγηση των φοιτητών μέσα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, επίσκεψη στους χώρους εργασίας των εργαζομένων, δυνατότητα συζήτησης και διευκρινιστικών ερωτήσεων

«Είχαμε την χαρά και την τιμή να υποδεχθούμε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου τους φοιτητές της σχολής χημικών μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μαζί με τον καθηγητή τους και να τους εκπαιδεύσουμε σε θέματα ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος, έτσι όπως αυτά εφαρμόζονται μέσα στο εργοστάσιό μας. Στη συνέχεια κάναμε μια λεπτομερή ξενάγηση των φοιτητών μέσα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, επισκεφθήκαμε τους χώρους εργασίας των εργαζομένων, είδαν συναδέλφους τους χημικούς μηχανικούς, οι οποίοι αυτή τη στιγμή προΐστανται στις μονάδες παραγωγής της «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης» κι είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν μαζί τους, καθώς και να κάνουν διευκρινιστικές ερωτήσεις στους εργαζομένους της εταιρείας, όπως και στον προϊστάμενο προσωπικού», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις της η κ. Κουλουρά.

Η «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης» προσπαθεί να υποστηρίζει την εκπαίδευση των μηχανικών μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της

«Η επίσκεψη αυτή έχει γίνει πλέον συνήθεια, καθώς μια φορά τον χρόνο, οι χημικοί μηχανικοί του ΑΠΘ, μαζί με τον υπεύθυνο καθηγητή τους επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις μας, ξεναγούνται, ενημερώνονται, εκπαιδεύονται και στη συνέχεια έχουμε και μια φιλοξενία, όπου μπορούμε να πούμε και άλλα πράγματα που αφορούν τους μηχανικούς γενικότερα και ειδικότερα τους χημικούς μηχανικούς. Η «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης» προσπαθεί να υποστηρίζει την εκπαίδευση των μηχανικών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της. Γι’ αυτό κι έχει καθιερώσει τόσο την επίσκεψη των φοιτητών στο εργοστάσιο, όσο και τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, φοιτητές από τη σχολή των χημικών μηχανικών, αλλά και από τις υπόλοιπες του Πολυτεχνείου, να έρχονται και να κάνουν ένα είδος πρακτικής μέσα στο εργοστάσιο, έχοντας φορέσει τη φόρμα, το κράνος, τα ατομικά μέσα προστασίας και παρακολουθώντας την εργασία των πτυχιούχων μηχανικών μέσα στις εγκαταστάσεις μας», συμπλήρωσε στη συνέχεια η αναπληρώτρια διευθύντρια της «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης».

«Οι φοιτητές αποκτούν μια πρακτική εικόνα του τι σημαίνει εργοστάσιο για έναν χημικό μηχανικό κι είναι πολύ πιο εύκολο να αποφασίσουν τα περαιτέρω βήματά τους…»

«Πιστεύουμε ότι μ’ αυτόν τον τρόπο δίνουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να δουν πράγματα που δεν μπορούν να δουν στη σχολή τους. Αποκτούν μια πρακτική εικόνα του τι σημαίνει εργοστάσιο για έναν χημικό μηχανικό κι είναι πολύ πιο εύκολο να αποφασίσουν τα περαιτέρω βήματά τους. Ελπίζουμε και αισιοδοξούμε ότι βλέποντας το εργοστάσιο θα γίνουν μηχανικοί πεδίου, που για τους χημικούς μηχανικούς είναι κάτι πολύ σημαντικό. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή τη συνήθεια του να έρχονται οι χημικοί μηχανικοί κάθε χρόνο στο εργοστάσιο, θα συνεχίσουμε να την υποστηρίζουμε και είναι σημαντικό να μαθαίνουν τα παιδιά μέσα στις εγκαταστάσεις για θέματα ασφάλειας της εργασίας και της προστασίας του περιβάλλοντος», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις της η Θεοδώρα Κουλουρά.

Διαφημίσεις