Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Υπεραστικό ΚΤΕΛ: Αυξήθηκαν τα δρομολόγια, αλλά όχι η επιβατική κίνηση

Ζημιογόνος η άλλοτε «ναυαρχίδα» γραμμή Καβάλας – Θεσσαλονίκης, από 1η Ιουλίου επανέρχεται το πρωινό δρομολόγιο Καβάλας - Αθήνας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

«Τα δρομολόγια μπορεί να έχουν αυξηθεί και να φτάνουν πλέον το 90%, αυτών που ήταν πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, όμως δεν έχει αυξηθεί αντίστοιχα η επιβατική κίνηση στα λεωφορεία μας».

Τα παραπάνω υπογραμμίζει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, Κώστας Πανταζής, ο οποίος παράλληλα επισημαίνει ότι από την 1η Ιουλίου θα τεθεί σε ισχύ το θερινό πρόγραμμα δρομολόγιων.

«Προσπαθούμε γενικότερα οι επιβάτες να πειθαρχούν στο θέμα της χρήσης μάσκας. Κάνουμε τη σύσταση όσο πιο απαιτητικά γίνεται για να πειθαρχήσουν»

«Ελπίζουμε καταρχάς, να μην ξαναγυρίσουμε πίσω στην περίοδο της καραντίνας και των απαγορεύσεων. Αυτό είναι το βασικό, ώστε σιγά σιγά να μπορέσουμε να μπούμε στη καλοκαιρινή περίοδο, να ταξιδέψει ο κόσμος, να κάνει τις διακοπές του. Από τις 7 Ιουνίου, η πληρότητα στα λεωφορεία μας αυξήθηκε στο 65%, από 50% που ήταν πριν, με μάσκες για όλους και τήρηση όλων των προβλεπόμενων κανόνων ασφαλείας. Από την πλευρά μας γίνεται μεγάλη προσπάθεια κι ειδικά για το θέμα με τις μάσκες, έχουμε κάποια μικροπροβλήματα με τους επιβάτες, γιατί ο οδηγός δεν επιβάλλει κυρώσεις, αυτό το κάνει μόνο η Αστυνομία. Επίσης, πολλοί επιβάτες αφού μπουν στο λεωφορείο, βγάζουν τις μάσκες κι ο οδηγός δεν τους βλέπει. Προσπαθούμε γενικότερα οι επιβάτες να πειθαρχούν. Κάνουμε τη σύσταση όσο πιο απαιτητικά γίνεται για να πειθαρχήσουν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ.

Επανέρχεται από 1η Ιουλίου το πρωινό δρομολόγιο Καβάλας – Αθήνας

Παράλληλα, ο Κώστας Πανταζής υπογραμμίζει ότι τα υφιστάμενα δρομολόγια του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, θα έχουν ισχύ μέχρι και το τέλος Ιουνίου, ενώ από την 1η Ιουλίου θα αυξηθούν περαιτέρω και θα τεθεί σε λειτουργία το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων.

Από την 1η Ιουλίου επίσης επανέρχεται και το δεύτερο δρομολόγιο (πρωινό) στην γραμμή Καβάλας – Αθήνας, ενώ αυξάνονται κι τα δρομολόγια της γραμμής Καβάλας – Θεσσαλονίκης, όπως επίσης κι αυτά που αφορούν στο παραλιακό μέτωπο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Ζημιογόνος η άλλοτε «ναυαρχίδα» γραμμή Καβάλας – Θεσσαλονίκης – Μόνο πρωί και μεσημέρι «δουλεύουν» τα τοπικά δρομολόγια

Η είδηση που «έβγαλε» ο πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, είναι το ότι η άλλοτε «ναυαρχίδα» των γραμμών του Κ.Τ.Ε.Υ.Λ., αυτή της Καβάλας – Θεσσαλονίκης, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει μετατραπεί σε μια ζημιογόνα γραμμή, αφού οι πληρότητες είναι πολύ χαμηλές.

«Μας δημιουργεί θέμα η πληρότητα στο 65%, αφού μιλάμε για μέγιστο αριθμό επιβατών στα 32 άτομα. Αν έχουμε όμως 50 άτομα αυτά ταλαιπωρούνται και ταξιδεύουν με το επόμενο. Όμως τα περισσότερα δρομολόγια είναι κάτω από το 50% της υφιστάμενης πληρότητας του 65% στη γραμμή Καβάλας – Θεσσαλονίκης. Και η γραμμή Καβάλας – Αθήνας όμως δεν πηγαίνει πολύ καλά. Ο κόσμος νομίζω ότι ακόμη είναι μαζεμένος. Εντός της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, οι γραμμές «δουλεύουν» μόνο το πρωί και το μεσημέρι, όταν ο κόσμος πηγαίνει και επιστρέφει από τις δουλειές του. Τα υπόλοιπα δρομολόγια τα κάνουμε για να τα κάνουμε», υπογραμμίζει με έμφαση καταληκτικά στις δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας.

Διαφημίσεις