Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Τι απαντά η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Η Διοίκηση του ΓΝΚ τοποθετείται στην τελευταία ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝΚ ως εξής:

Τα ουσιαστικά ζητήματα που θίγονται είναι η έλλειψη τραυματιοφορέων και χειριστών στα ακτινοδιαγνωστικά εργαστήρια.

Για την έλλειψη των τραυματιοφορέων έχουμε πολλές φορές τονίσει ότι η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να δρομολογήσει την επιστροφή στις σχολικές μονάδες του Δήμου των 7 πρώην σχολικών φυλάκων που απασχολήθηκαν στο νοσοκομείο ως τραυματιοφορείς, ήταν απολύτως λανθασμένη και δημιούργησε τεράστια προβλήματα. Το κενό που η απόφαση αυτή προκάλεσε καλύφθηκε μερικώς, καθώς διαμέσου του ΚΟΙΣΠΕ (Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης) προσλάβαμε 3 άτομα. Όταν θα έχουμε μπροστά μας τα οικονομικά δεδομένα του προϋπολογισμού του έτους 2020, θα φροντίσουμε να υπάρξουν περιθώρια και για πρόσληψη επιπρόσθετων ατόμων. Απλά, στον εναπομείναντα ενάμιση μήνα, αυτό είναι δύσκολο να συμβεί.

Αναφορικά με την κατάσταση στα ακτινοδιαγνωστικά εργαστήρια, αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι εκεί έλαβαν χώρα, με όρους άσκησης διοίκησης, απολύτως μη προβλέψιμες καταστάσεις (ξαφνική λήψη αναρρωτικής άδειας από εργαζόμενο, μετακίνηση εργαζομένου από το νοσοκομείο στο ΚΥ Ελευθερούπολης). Η Διοίκηση του νοσοκομείου ζήτησε και η ΥΠΕ αποφάσισε να επαναφέρει την εργαζόμενη από την Ελευθερούπολη στο νοσοκομείο, τουλάχιστον έως το τέλος του έτους. Αλλά αυτό, δυστυχώς, δεν θα συμβεί διότι η εργαζόμενη έλαβε, εν τω μεταξύ, αναρρωτική άδεια και αυτή! Επιπλέον, με εξασφαλισμένες πιστώσεις και χρηματοδότηση, ζητήσαμε να εγκρίνει η ΥΠΕ και το Υπουργείο την πρόσληψη ενός επικουρικού χειριστή στο ακτινοδιαγνωστικό τμήμα και ενός επικουρικού ιατρού. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, και αν δεν υπάρξει καθυστέρηση, αυτή θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Τι δεν λέει η ανακοίνωση του Σωματείου;

Δεν λέει ότι από την προκήρυξη του Ιούνη των 950 μόνιμων ιατρών, το νοσοκομείο πήρε 11 θέσεις και μία απ’ αυτές είναι ιατρού ειδικότητας ακτινοδιαγνωστικής. Είναι δε γνωστό ότι η διαδικασία εξ αιτίας των εκλογών ‘βρίσκεται σε πάγο’ και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει επανεκκινήσει. Γιατί το Σωματείο δεν πιέζει βουλευτές, Υπουργείο κλπ προκειμένου να τρέξουν οι διαδικασίες και να προσληφθεί μόνιμος ακτινολόγος;

Δεν λέει επίσης το Σωματείο ότι από την προκήρυξη του μη ιατρικού προσωπικού των 1.300 ατόμων πριν το καλοκαίρι, το νοσοκομείο πήρε 15 θέσεις τις οποίες προσδιορίσαμε ως εξής: 9 νοσηλευτές, 3 χειριστές ιατρικών συσκευών, 2 μεταφορείς ασθενών και μία θέση φαρμακοποιού. Άρα ζητήσαμε και μεταφορείς ασθενών και χειριστές στα εργαστήρια. Γιατί το Σωματείο δεν πιέζει βουλευτές, Υπουργείο κλπ προκειμένου να τρέξουν οι διαδικασίες και να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός αυτός;

Αυτά είναι τα δεδομένα. Ενδεχομένως να μην είναι αρκετές αυτές οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στα συγκεκριμένα μέτωπα. Αν οι εκπρόσωποι του Σωματείου μπορούν να εξασφαλίσουν 7 μόνιμους τραυματιοφορείς και άλλους 7 μόνιμους χειριστές, όπως αναφέρουν στο κείμενό τους, παρακαλούμε να μας πουν, πώς επακριβώς αυτό μπορεί να γίνει και εμείς την άλλη κιόλα στιγμή θα το υλοποιήσουμε. Ενδεχομένως να μην θέλουν να ‘χαλαστούν’ μεταξύ τους όλοι αυτοί που οδήγησαν σε απόλυτη ανυποληψία και καταβαράθρωση το δημόσιο σύστημα υγείας.

Είναι εύκολο να φωνασκείς εκ του ασφαλούς, δύσκολο είναι, με τους ισχύοντες δημοσιονομικούς περιορισμούς, να διασφαλίσεις μια ισορροπημένη λειτουργία του νοσοκομείου με χαρακτηριστικά καθολικότητας και αξιοπιστίας.

Ο Διοικητής του ΓΝΚ

Α. Γ. Καρασαββόγλου

spot_img

Διαφημίσεις