Σάββατο, Απρίλιος 17, 2021

Τα TOP 6 απαραίτητα εργαλεία που θα βοηθήσουν έναν πυροσβέστη

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Κάθε μέρα, οι πυροσβέστες βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για χάρη των συμπολιτών τους. Σε αυτές τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και υψηλής πίεσης, η σωστή χρήση των κατάλληλων εργαλείων διάσωσης του πυροσβέστη μπορεί να συμβάλουν στην διάσωση πολύ αποτελεσματικά. Παρακάτω θα δούμε ποια είναι τα απαραίτητα εργαλεία διάσωσης για τους πυροσβέστες.


Μαχαίρι πυροσβέστη: Όταν επιλέγετε ένα μαχαίρι πυροσβέστη, αναζητήστε ειδικά χαρακτηριστικά με οδοντωτές και ομαλές άκρες λεπίδας. Τα μαχαίρια πυροσβεστών πρέπει επίσης να είναι αρκετά συμπαγή ώστε να μεταφέρονται εύκολα, αλλά αρκετά βαριά ώστε να είναι αποτελεσματικά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Φακός πυροσβέστη: Επειδή οι πυροσβέστες εργάζονται συχνά σε σκοτεινές συνθήκες χαμηλής ορατότητας, είναι εξαιρετικά σημαντικό για αυτούς να διαθέτουν ισχυρό φακό. Ένας πυροσβεστικός φακός υψηλής ποιότητας πρέπει να περιλαμβάνει ένα υψηλής έντασης αλογόνου ή LED λαμπτήρα, μια ρυθμιζόμενη ακτίνα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εστίαση σε δύσκολα σημεία ή πλημμύρες , ένα βαρέως τύπου εξωτερικό περίβλημα και μια άνετη λαβή.

Γάντια πυροσβέστη: Οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν τα χέρια τους συνεχώς, οπότε έχει νόημα να έχουν εξειδικευμένα γάντια. Υψηλής ποιότητας υλικό, ανθεκτικό στην κοπή και αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες διακρίνει ένα καλό ζευγάρι γάντια. Οι μανσέτες πρέπει να έχουν ισχυρό ελαστικό για να συγκρατούν τα γάντια και να κρατούν έξω επιβλαβή υλικά, όπως το γυαλί.

Αναπνευστική συσκευή πυροσβέστη: Η αναπνευστική συσκευή πυροσβέστη αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία διάσωσης των πυροσβεστών. Βοηθούν τους πυροσβέστες να αναπνέουν σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης λόγω πυρκαγιάς ώστε να είναι σε θέση να αναπνέουν με ασφάλεια προκειμένου να διασώσουν τον κόσμο από το φλεγόμενο σημείο με ασφάλεια.

Γροθιές παραθύρων : Οι γροθιές παραθύρων βοηθούν τους πυροσβέστες να σπάσουν γρήγορα και με ασφάλεια το γυαλί που έχει υποστεί κατεργασία. Μια γροθιά υψηλής ποιότητας πρέπει να διαθέτει μια εύχρηστη λαβή, ένα σώμα από ανοξείδωτο ατσάλι, ένα σημείο από σκληρό χάλυβα και μια ρυθμιζόμενη λαβή που επιτρέπει την ελαφριά ή βαριά διάτρηση.

Τσάντα έκτακτης ανάγκης: Οι πυροσβέστες είναι συχνά οι πρώτοι στη σκηνή ενός ατυχήματος, οπότε είναι σημαντικό για αυτούς να έχουν μια αξιόπιστη τσάντα που περιέχει εργαλεία διάσωσης και προμήθειες πρώτων βοηθειών. Ένα σφυρί, μια γροθιά διάτρησης, έναν κόπτη ζώνης ασφαλείας, ένα ισχυρό φως κ.α. είναι μια καλή συλλογή εργαλείων διάσωσης πυροσβέστη. Η τσάντα θα πρέπει επίσης να διαθέτει αρκετό χώρο για την αποθήκευση προμηθειών πρώτων βοηθειών.

Μπορεί να μην είστε σε θέση να βοηθήσετε τους άλλους όπως ένας πυροσβέστης, ωστόσο μπορείτε πάντα να βοηθάτε το έργο τους με τους πυροσβεστήρες και μπορείτε σίγουρα να δείξετε την εκτίμησή σας παρέχοντας σε έναν πυροσβέστη τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζεται για να κάνει την εργασία αποτελεσματικά.

spot_img

Διαφημίσεις