Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

ΤΑΞΙ: Κάνουν ντιλίβερι για να βγάλουν μεροκάματο!!!

Μαργαρίτης Κατσίδης: «Μπορεί να πέσουμε μέχρι και 20 ευρώ σε όλη τη διάρκεια της βάρδιας, το κράτος δεν μας στηρίζει»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Ισχυρότατο είναι το πλήγμα που έχει καταφέρει η πανδημία του κορωνοϊού, στους επαγγελματίες αυτοκινητιστές των ταξί της Καβάλας, καθώς το φετινό καλοκαίρι η κίνηση ήταν δραματικά πιο μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του EUROTAXI ΚΑΒΑΛΑΣ, Μαργαρίτη Κατσίδη, η λέξη μεροκάματο να είναι πλέον σχετική!

Με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο κ. Κατσίδης υπογραμμίζει με έμφαση ότι τα πράγματα για τους επαγγελματίες των ταξί της Καβάλας είναι πλέον πολύ δύσκολα και μάλιστα χωρίς να διαφαίνεται κάποια αχτίδα φωτός στο άμεσο μέλλον!

«Μόνο στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου παρατηρήσαμε μια σχετική κίνηση, αλλά με το που εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα στην περιοχή μας, κυριολεκτικά πέσαμε από τα σύννεφα…»

«Δεν περιμένουμε τίποτα πια. Το καλοκαίρι είναι μια ελπίδα για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά δυστυχώς φέτος τα πράγματα άλλαξαν προς το αρνητικό για τον κλάδο μας, που έχει πληγεί ισχυρότατα από την πανδημία του κορωνοϊού. Μόνο στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου παρατηρήσαμε μια σχετική κίνηση, αλλά με το που εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα στην περιοχή μας, κυριολεκτικά πέσαμε από τα σύννεφα. Είναι σαν να βρισκόμαστε στην περίοδο του χειμώνα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του EUROTAXI ΚΑΒΑΛΑΣ.

«Εκείνο που μας βοηθά κάπως είναι η σύμβαση που έχουμε με τα «Λιπάσματα» και μια ακόμη με τον «Μασούτη» κάνοντας ντιλίβερι κι αυτό κάπως μας δίνει μια σχετική ανάσα…»

«Η πτώση στους τζίρους μας σε σχέση με πέρυσι είναι τεράστια, δεν το συζητάμε αυτό. Το πελατολόγιο μας αφορά καθαρά πλέον τους συμπολίτες μας, είναι δηλαδή το ίδιο πελατολόγιο που έχουμε και στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Είναι γεγονός πάντως ότι η κίνηση των πολιτών είναι πολύ περιορισμένη και λίγοι χρησιμοποιούν το ταξί για τις μετακινήσεις τους. Εκείνο που μας βοηθά κάπως είναι η σύμβαση που έχουμε με τα «Λιπάσματα» και μια ακόμη με τον «Μασούτη» κάνοντας ντιλίβερι κι αυτό κάπως μας δίνει μια σχετική ανάσα», επισημαίνει ακόμη στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο Μαργαρίτης Κατσίδης.

«Μπορεί να πέσουμε μέχρι και 20 ευρώ σε όλη τη διάρκεια της βάρδιας μας, ενώ η αναμονή στον χώρο στάθμευσης των ταξί ξεπερνάει την μιάμιση ώρα! Μέσα στις 10 ώρες πόσα μπορείς να εισπράξεις;»

Σε ερώτηση για το αν «βγαίνει» εν τέλει το μεροκάματο για τους ιδιοκτήτες ταξί στην πόλη της Καβάλας και ποιο είναι το χαμηλότερο ποσό που μπορεί κανείς να έχει στη βάρδια του, ο πρόεδρος του EUROTAXI ΚΑΒΑΛΑΣ, απαντά: «Μπορεί να πέσουμε μέχρι και 20 ευρώ σε όλη τη διάρκεια της βάρδιας μας, ενώ η αναμονή στον χώρο στάθμευσης των ταξί ξεπερνάει την μιάμιση ώρα! Μέσα στις 10 ώρες πόσα μπορείς να εισπράξεις; Η λέξη μεροκάματο πλέον είναι σχετική! Τις υποχρεώσεις να πληρώσεις, τις ανάγκες του σπιτιού, τι να καλύψεις πρώτα;».

«Η Κυβέρνηση πιο πολύ μας κυνηγάει παρά μας στηρίζει! Όσον αφορά το θέμα των ελέγχων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αυτοί συνεχίζονται κανονικά και καλά κάνουν. Προσπαθούμε να τηρούμε τα μέτρα όσο μπορούμε…»

Τέλος, για το αν οι επαγγελματίες του κλάδου αναμένουν κάποια στήριξη από την πλευρά της Κυβέρνησης, αλλά και για το αν συνεχίζονται οι έλεγχοι για τα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Μαργαρίτης Κατσίδης αναφέρει: «Η Κυβέρνηση πιο πολύ μας κυνηγάει παρά μας στηρίζει! Όταν κάνει πλάτες σε ξένες εταιρείες που αφορολόγητα κάνουν το δικό μας έργο, δεν τους ελέγχει κανείς και εμείς είμαστε κάτω από σκληρό νομικό πλαίσιο, τι άλλο να περιμένουμε δηλαδή; Όσον αφορά το θέμα των ελέγχων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αυτοί συνεχίζονται κανονικά και καλά κάνουν. Προσπαθούμε να τηρούμε τα μέτρα όσο μπορούμε. Έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις και σε οδηγούς και σε επιβάτες, αλλά τα μέτρα είναι για το καλό όλων μας».

Διαφημίσεις