Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022

Σωτήρης Ιωαννίδης: Θέλουν την εξόντωση των λαϊκών αγορών

«Θα υπάρξει τέτοια αντίδραση που δεν την έχει ξαναδεί ο κόσμος», προειδοποιεί ο πρόεδρος των Λαϊκών Αγορών Καβάλας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Μαύρες σημαίες ανήρτησαν στους πάγκους τους το περασμένο Σάββατο οι πωλητές της Λαϊκής Αγοράς Καβάλας σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ζητώντας να αποσυρθεί το προσχέδιο που προβλέπει να περιέλθει το 5% αυτών σε ιδιωτικές εταιρίες.

Ο πρόεδρος των Λαϊκών Αγορών Καβάλας κ. Σωτήρης Ιωαννίδης σε δηλώσεις του στον Alpha RADIO 88,6 τονίζει: «Έτσι δείξαμε την απογοήτευσή μας και βγάλαμε προς τα έξω το όλο πρόβλημα. Έχουμε διαβεβαιώσεις ότι θα αρθεί το προσχέδιο, κάτι που μας το υποσχέθηκαν και τις προηγούμενες ημέρες, όμως πέσαμε έξω. Περιμένουμε τώρα να δούμε τι θα γίνει και ανάλογα με τις εξελίξεις θα δούμε πως θα κινηθούμε. Αυτό το σχέδιο θα βγάλει πολύ κόσμο στην ανεργία γι’ αυτό τον λόγο αντιδρούμε έτσι. Αυτό το προσχέδιο ουσιαστικά θέλει την εξόντωση των λαϊκών αγορών. Κανείς δεν ξέρει τι θέλουν να πετύχουν, θέλουν να βάλουν στις λαϊκές ιδιώτες προφανώς για να τις ελέγχουν σε επίπεδο τιμών και να τις διαμορφώσουν όπως θέλουν αυτοί. Ή θέλουν να τραβήξουν τον κόσμο από μας και να τους μεταφέρουν αλλού. Όποιος τα σκεφτεί όλα αυτά θα καταλάβει τι εννοώ. Εμείς θα σταθούμε εδώ που είμαστε, όπως είμαστε εδώ και τριάντα χρόνια και έχουμε επενδύσει πολλά σ’ αυτή τη δουλειά, επαγγελματίες και παραγωγοί. Δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στον ανταγωνισμό των μεγάλων εταιριών σε καμία περίπτωση. Αυτά τα χρόνια αντιμετωπίζουν το επάγγελμα μας ως βιοποριστικό, αλλά τόσα χρόνια δεν θα επέτρεπαν να κάνουμε ένα μαγαζί, αφού η κρατική άδεια που μας έδιναν μας περιόριζε και μας έδενε τα χέρια. Και έρχεται τώρα η κυβέρνηση και μας βάζει αντιμέτωπους με τους δυνατούς οικονομικά. Πώς να παλέψουμε ένα μεγαλοεπενδυτή; Είναι αδύνατον. Όμως θα μας βρούνε απέναντί τους, γιατί χιλιάδες κόσμου από μας θα βγει στην ανεργία. Όλο το θέμα θα το αντιμετωπίσουμε σκληρά. Θα αντιδράσουμε έντονα κλείνοντας όλες τις Λαϊκές Αγορές σε όλη την Ελλάδα. Μιλάμε με Ομοσπονδίες και όλα τα Σωματεία. Θα υπάρξει τέτοια αντίδραση που δεν την έχει ξαναδεί ο κόσμος αν προσπαθήσουν να περάσουν κάτι τέτοιο. Είμαστε αποφασισμένοι».

Γ. Μαυρουδάκης: Δεν θα είμαστε εμείς αυτοί που θα πάμε στο σπίτι

Επίσης ο πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών κ. Γ. Μαυρουδάκης ανέφερε: «Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά εδώ. Είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό για εμάς. Έρχεται η εξόντωσή μας. Με τον τρόπο αυτό καταργούνται οι άδειες. Κάθε μέρος της Λαϊκής Αγοράς θα μπαίνει σε πλειστηριασμό και μάλιστα θα φτάσουμε εμείς που παλεύουμε τόσα χρόνια να απειλούμαστε να χάσουμε και το μέρος μας και την άδεια. Κάνουν λόγο για ένα παράλογο πρόστιμο. Λένε ότι αν ένας πωλητής, παραγωγός, δεν κόψει τρεις αποδείξεις, τότε θα του πάρουν το μέρος. Πολύ απλά ρωτάω. Αν ένας μαγαζάτορας δεν κόψει τρεις αποδείξεις θα του πάρουν το μαγαζί; Αυτό δεν ισχύει. Είναι αντισυνταγματικό και μόνο που ακούγεται. Ακόμη και ο κόσμος θα χάσει πολλά πράγματα αν εμείς τελικά χάσουμε τις θέσεις μας. Θα χάσει ποικιλία, φρέσκα αγαθά και τη δυνατότητα να διαλέγει. Ας μας πει κάποιος που αλλού ζητείται αυτό. Πουθενά. Έχω εμπιστοσύνη στους βουλευτές του Ν. Καβάλας. Πιστεύω ότι δεν θα αφήσουν να γίνει αυτό μια και όλοι γνωρίζουν καλά το αγροτικό θέμα. Αλλά όλοι πρέπει να θυμηθούν ότι δεν θα είμαστε εμείς αυτοί που θα πάμε στο σπίτι, αν ισχύσει η κατάργηση ενός θεσμού ετών. Είναι αδιανόητο να τα έχουν βάλει εναντίον ανθρώπων που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα. Και όλα αυτά για δύο μέτρα δρόμο. Πουλάμε από τις 3 το πρωί για να ζήσουμε τις οικογένειες μας και αυτοί τα έβαλαν μαζί μας».

spot_img

Διαφημίσεις