Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Δύο νεκροί σε τροχαίο στην παραλία Οφρυνίου

Δύο άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαίο που συνέβη...

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

«Στο κόκκινο» λειτουργούν οι υπηρεσίες της Π.Ε. Καβάλας

Φιλιππία Κοχλιαρίδου: «Για να έρθει η ανάπτυξη, εκτός από τους πόρους χρειάζεται και προσωπικό»

Ακολούθησε μας

Στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει με τις ελλείψεις προσωπικού η περιφερειακή ενότητα Καβάλας, αναφέρθηκαν την Τετάρτη (31/1) με δηλώσεις τους στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αντιπεριφερειάρχης, Θόδωρος Μαρκόπουλος και η πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Π.Ε.Κ., Φιλιππία Κοχλιαρίδου.

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο εκδήλωσης για την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Υπαλλήλων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Γιώργος Παυλίδης», παρουσία και του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, κ. Στεφάνου.

Ολοένα και πιο οριακή η λειτουργία των υπηρεσιών της Π.Ε. Καβάλας – Το κράτος οφείλει να δρομολογήσει επιλεγμένες προσλήψεις, τονίζει ο Θόδωρος Μαρκόπουλος

«Φοβάμαι το από εδώ και πέρα. Διότι ναι μεν μέχρι εδώ αντεπεξέρχεται το σύστημα, όμως στο επόμενο διάστημα είναι τρομερά δύσκολο να αντεπεξέλθουμε σε υπηρεσίες και τμήματα, τα οποία έχουν σημαντική απήχηση στην τοπική οικονομία και στην κοινωνία κι έχουν μείνει με έναν υπάλληλο και δεν προβλέπεται, δυστυχώς, έτσι όπως είναι τα πράγματα, να μπορέσουμε να αποκτήσουμε νέους», είχε δηλώσει στην αντίστοιχη εκδήλωση του 2017, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Ο «Ενήμερος» ρώτησε τον κ. Μαρκόπουλο για το πώς κύλησε η προηγούμενη χρονιά κι αν τελικά οι φόβοι του επιβεβαιώθηκαν. Στην απάντησή του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας επισήμανε: «Οι φόβοι μας επιβεβαιώνονται κάθε μέρα ολοένα και περισσότερο, γιατί δυστυχώς πολλές από τις υπηρεσίες που παρέχουμε στον πολίτη, εξυπηρετούνται πλέον όλο και πιο οριακά. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, ένα ζήτημα για το οποίο δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει. Λύσεις μπορεί να βρίσκουμε μέχρι σήμερα, αλλά για παράδειγμα λύσεις για την εξυπηρέτηση της κτηνοτροφίας με κτηνιάτρους που πηγαινοέρχονται από γειτονική περιφερειακή ενότητα, είναι εντελώς οριακή που δεν αντέχει στη διαχείριση μιας απευκταίας, αλλά ενδεχόμενης κρίσης. Κάτι πρέπει να γίνει, το κράτος οφείλει να δρομολογήσει επιλεγμένες προσλήψεις σε καίρια επιστημονικά αντικείμενα, γιατί διαφορετικά είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Το πολύ δύσκολη όμως μάλλον το έχουμε ξεπεράσει και πάμε στο πάρα πολύ δύσκολη».

Μόλις 163 οι υπάλληλοι της Π.Ε. Καβάλας – Η δουλειά «βγαίνει», αλλά με καθυστέρηση

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε με δηλώσεις της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και η πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Π.Ε. Καβάλας, Φιλιππία Κοχλιαρίδου, η οποία τόνισε: «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πάρα πολλά και παραμένουν. Το 2017 ήταν μια δύσκολη χρονιά. Έχουμε μεγάλη έλλειψη στο προσωπικό. Είμαστε μόνο 163 άτομα και 6 ασποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες των υπουργείων στην Αθήνα και γι’ αυτό ζητάμε διαρκώς προσλήψεις προσωπικού, γιατί υπάρχει υποστελέχωση. Για να έρθει η ανάπτυξη, εκτός από τους πόρους χρειάζεται και προσωπικό, καθώς εμείς είμαστε τα εργαλεία της περιφέρειας. Η δουλειά «βγαίνει», αλλά συνήθως αυτό γίνεται καθυστερημένα. Οι υπάλληλοι είμαστε καθημερινά στο καθήκον, στο πλευρό του πολίτη. Δυστυχώς, υπάρχουν τμήματα που λειτουργούν με ένα ή δυο άτομα. Επωμιστήκαμε πολλές αλλαγές, μειώσεις μισθών, υπάρχει απαγόρευση προσλήψεων, έχουμε και το νέο ασφαλιστικό κι είχαμε πολλές αποχωρήσεις. Σημαντικό ποσοστό των συναδέλφων μας έχει βγει στη σύνταξη και το μεγαλύτερο μας πρόβλημα είναι η μείωση του προσωπικού. Οι συνάδελφοι μου καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να ανταποκριθούν στο καθήκον τους».

Σε ποσοστό 50% πιο κάτω ο αριθμός των υπαλλήλων σε σχέση μ’ όσα ίσχυαν πριν από την εφαρμογή του «Καλλικράτη»

Αξίζει να αναφερθεί ότι όταν οι περάσαμε από το καθεστώς της νομαρχίας στον «Καλλικράτη» στην Π.Ε. Καβάλας υπηρετούσαν περίπου 300 υπάλληλοι και σήμερα ο αριθμός τους είναι σχεδόν 50% κάτω, με δεδομένο βέβαια ότι έφυγαν η Πολεοδομία και η Πρόνοια. Να σημειωθεί καταληκτικά ότι ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους υπαλλήλους, καθώς όπως ανέφερε παρά το ότι έχουν περιοριστεί πάρα πολύ αριθμητικά, καταφέρνουν να εξασφαλίζουν, με την προσπάθεια την οποία κάνουν, τη λειτουργία όλων των υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών της περιοχής μας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα