Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

Σιγή ιχθύος για το επίδομα θέρμανσης

Φώτης Πούλος: Τα πράγματα θα έπρεπε να ήταν τακτοποιημένα από τον Οκτώβριο

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Σιγή ιχθύος για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, την στιγμή που ο καιρός αρχίζει έστω και αργά μέσα στον Νοέμβριο να κρυώνει, ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές της χώρας.

Όπως λέει ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Καβάλας κ. Φώτης Πούλος, τα πράγματα θα έπρεπε να είναι τακτοποιημένα ήδη από τον Οκτώβριο. Κατά πάσα πιθανότητα θα ανοίξει τέλος Νοεμβρίου με αρχές του Δεκέμβρη. Όπως γνωρίζουμε όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά ταλαιπωρούν με το ζήτημα του επιδόματος όλο τον κόσμο και εμάς. Έχουμε προμηθευτεί όλοι μας πετρέλαιο από την προηγούμενη χρονιά. Τώρα υπάρχουν κάποιες παραγγελίες όμως δεν ήταν αυτές που περιμέναμε. Σίγουρα σύμμαχος είναι ο καλός καιρός και κατά δεύτερο ο κόσμος προμηθεύτηκε πετρέλαιο την προηγούμενη χρονιά που ήταν πολύ καλές οι τιμές.

Σήμερα η μέση τιμή του λίτρου είναι στα 80 λεπτά το λίτρο πανελλαδικά με μια τάση μικρής ανόδου, καθώς στο χρηματιστήριο σημειώθηκε άνοδος του αργού πετρελαίου που δείχνει ότι θα υπάρχουν κάποιες μικρές αυξήσεις την επόμενη εβδομάδα. Από την άλλη πλευρά από την στιγμή που δεν κινούνται αυτοκίνητα τώρα, υπάρχει πτώση στην αγορά του πετρελαίου κίνησης. Η πτώση έχει ξεπεράσει σε βενζίνη και πετρέλαιο το 50%. Παρ’ όλα αυτά όλοι οι συνάδελφοι είμαστε στις επάλξεις και έτοιμοι να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο και να μη υπάρξει κανένα πρόβλημα στον ανεφοδιασμό.

Όσο για το ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων ο κ. Πούλος είπε πως είναι απελευθερωμένο, αλλά ο χρόνος που μένουν τα πρατήρια ανοικτά, ξεπερνάει τις 16 ώρες τις περισσότερες φορές. Συνεπώς δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην λειτουργία των πρατηρίων.

«Ας ελπίσουμε σύντομα να έχουμε κάτι νεώτερο για το επίδομα ώστε όταν βγεί να μην υπάρξει συνωστισμός γιατί όλοι οι καταναλωτές θα πηγαίνουν στα ΚΕΠ αφού δεν μπορούν μόνοι τους να συμπληρώσουν τις αιτήσεις για το επίδομα. Εμείς μάλιστα ως Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας , είχαμε κάνει μια έκκληση στο Υπουργείο εγγράφως, ήταν να δοθεί παράταση στην δυνατότητα παραλαβής πετρελαίου. Αν ισχύσουν τα ίδια περυσινά μέτρα οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν πετρέλαιο μέχρι την τελευταία ημέρα του χρόνου. Επειδή όμως πολλοί έχουν γεμίσει τις δεξαμενές τους θα έχουν πρόβλημα στην προμήθεια του καυσίμου, γι’ αυτό ζητήσαμε επισήμως να παραταθεί το διάστημα που θα έχουν την δυνατότητα οι καταναλωτές να πάρουν πετρέλαιο και οι διασταυρώσεις ας γίνουν λίγο αργότερα, για να πάρουν αυτό που δικαιούνται», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Πούλος.

spot_img

Διαφημίσεις