Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Σε ρυθμούς κορωνοϊού κινείται η Δικαιοσύνη

Γιώργος Γραμμένος: «Γενικά τα πράγματα στην Καβάλα πηγαίνουν ομαλά χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις...»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Σημαντικά μειωμένος είναι ο όγκος των υποθέσεων στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας τους τελευταίους μήνες, προφανώς εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς οι πολίτες δεν προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη, στον βαθμό που συνέβαινε στο παρελθόν.

Τα παραπάνω υπογράμμισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε και στην πορεία του νέου δικαστικού έτους με την εφαρμογή των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας.

«Αντιμετωπίσαμε ένα κρούσμα με συνάδελφο δικηγόρο, που όμως δεν είχε σχέση με παρουσία του στα δικαστήρια. Έγινε η ιχνηλάτηση και είναι σε καραντίνα. Κάναμε τα απαραίτητα τεστ. Βγήκαν όλα αρνητικά και κάναμε τις σχετικές απολυμάνσεις»

«Από την 1η Σεπτεμβρίου που ξεκίνησε το νέο δικαστικό έτος σε φουλ ρυθμούς, σε μια περίοδο που τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται όλο και πιο δύσκολα σε σχέση με τον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων της πανδημίας, τα μέτρα που είχαν ληφθεί από το προηγούμενο διάστημα και από τη λήξη της χρονιάς, διατηρούνται σε μεγαλύτερο βαθμό, προσοχή και σχολαστικότητα. Αντιμετωπίσαμε ένα κρούσμα με συνάδελφο δικηγόρο, που όμως δεν είχε σχέση με παρουσία του στα δικαστήρια. Έγινε η ιχνηλάτηση και είναι σε καραντίνα ο συνάδελφος. Ως Δικηγορικός Σύλλογος προχωρήσαμε και κάναμε τα απαραίτητα τεστ. Βγήκαν όλα αρνητικά και κάναμε τις σχετικές απολυμάνσεις στους χώρους ευθύνης μας. Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει κάποιο ζήτημα με αυτή την υπόθεση, όλα κυλάνε ομαλά και δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα σε σχέση με αυτό το κρούσμα», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Γιώργος Γραμμένος.

«Προληπτικά έγινε απολύμανση την Παρασκευή (25/9) μετά το πέρας λειτουργίας, σε όλους τους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου»

«Κατά τα άλλα κυρίως στα ποινικά ακροατήρια, που έχουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον λόγω του ότι συνωστίζονται περισσότεροι πολίτες, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να παραβρίσκονται ως μάρτυρες, κατηγορούμενοι ή μηνυτές, τηρούνται αυστηρά τα μέτρα, καθώς είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, κυρίως στα ακροατήρια, τα οποία όμως λειτουργούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων. Πληροφορήθηκα μάλιστα ότι εντελώς προληπτικά, χωρίς να υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος και στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουμε ως Δικηγορικός Σύλλογος με τη Διεύθυνση του Πρωτοδικείου και κατόπιν αιτήματός μας, έγινε απολύμανση την Παρασκευή (25/9) μετά το πέρας λειτουργίας, σε όλους τους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου, επαναλαμβάνω όχι επειδή υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλά καθαρά προληπτικά», επισήμανε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Γενικά πάντως στην Καβάλα και στα μικρά Πρωτοδικεία τα πράγματα πηγαίνουν ομαλά χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις…»

«Μέχρι στιγμής τα καταφέρνουμε καλά κι ελπίζω να συνεχίσουμε σε αυτόν τον ρυθμό, διότι σε διαφορετική περίπτωση αν αντιμετωπίσουμε κρούσματα σε συναδέλφους ή δικαστικούς υπαλλήλους, θα αναγκαστούμε να κλείσουν τμήματα ή και το σύνολο των Δικαστηρίων, οπότε όλες οι υποθέσεις που έχουν προσδιοριστεί θα δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα με τη ματαίωση τους. Ήδη έχουμε βεβαρημένα τα πινάκια λόγω της αναστολής της διαδικασίας το προηγούμενο διάστημα. Γενικά πάντως στην Καβάλα και στα μικρά Πρωτοδικεία τα πράγματα πηγαίνουν ομαλά χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις. Εκεί που υπάρχει πρόβλημα είναι σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Οι υποθέσεις που είχαν αναβληθεί λόγω της αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων στην Καβάλα, έχουν προσδιοριστεί και είναι ομαλή γενικότερα η κατάσταση, χωρίς συνωστισμούς. Έχει μειωθεί σημαντικά ο όγκος των υποθέσεων, δεν προσφεύγει ο πολίτης εύκολα στα Δικαστήρια όπως έκανε στο παρελθόν», υπογράμμισε καταληκτικά στα όσα είπε στον «Ε» ο Γιώργος Γραμμένος.

spot_img

Διαφημίσεις