Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Σε ιδιώτες επιχειρηματίες τμήματα του Λαογραφικού Χωριού Ακοντίσματος

Καπλάνης Ιωσηφίδης: Πρόκειται για νέους ανθρώπους με διάθεση για δουλειά και προσφορά

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Η Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης αποφάσισε την εκμίσθωση σε επιχειρηματίες τμημάτων του Λαογραφικού Χωριού Ακοντίσματος

Η Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης αποφάσισε την εκμίσθωση σε επιχειρηματίες τμημάτων του Λαογραφικού Χωριού Ακοντίσματος που δεν τα λειτουργούσε η ίδια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κ. Καπλάνη Ιωσηφίδη πρόκειται για νέους ηλικιακά επιχειρηματίες με διάθεση για δουλειά και προσφορά.

Ο κ. Ιωσηφίδης ανέφερε αρχικά ότι “Το 1981 ξεκίνησα με την ίδρυση της Στέγης Πολιτισμού και με την ιδέα και το όραμα πάση θυσία να αλλάξει η οπτική της πόλης για την ανατολική της πλευρά. Αυτό ήταν το μεγάλο στοίχημα είτε μέσα από την ανάπτυξη των πολιτιστικών δεδομένων της Καππαδοκικής ταυτότητας των κατοίκων είτε μέσα από την ανάπτυξη των ιστορικών δεδομένων της περιοχής, όπως ήταν για παράδειγμα το ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ.

Αυτό επιτεύχθηκε μέσα από πολλούς αγώνες και μαζί με τα μέλη και τους Φίλους της Στέγης όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Το ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ είναι ένας πολυχώρος πολιτισμού και τα πρόσωπα αυτών των νέων επιχειρηματιών είναι αυτά που με έκαναν να διαπιστώσω το πάθος για την ολοκλήρωση του δικού μου οράματος, για το μέλλον δηλαδή του ΑΚΟΝΤΙΣΜΑΤΟΣ και της ανατολικής πλευράς της πόλης, με ήπιες παρεμβάσεις για την αειφόρο ανάπτυξη που θα συμβάλει και αυτό άλλωστε είναι το ποθούμενο, να δραστηριοποιηθούν στον τόπο άλλοι νέοι και άλλοι άνθρωποι με πολλά ενδιαφέροντα, πέρα από αυτούς που είναι βιομηχανικοί εργάτες ή συνταξιούχοι. Να μείνει δηλαδή ο νέος άνθρωπος στον τόπο του.

Αυτοί οι νέοι επιχειρηματίες λοιπόν, αυτά τα παιδιά θα αναπτύξουν και θα δραστηριοποιηθούν στους τομείς τους οποίους η Στέγη μέχρι σήμερα είτε είχε δραστηριοποιηθεί στο παρελθόν και διέκοψε… Διότι ο κύριος στόχος και σκοπός μας είναι πολιτιστικός».

Ακολούθως ανέφερε ότι «Έτσι το Εστιατόριο, όπως και τα Καφενεία του Οικισμού, το Μπαρ με την πισίνα, το Θέατρο και οι άλλοι χώροι πολιτισμού θα αναδειχθούν και βεβαίως θα λειτουργήσουν μέσα από τα κριτήρια αυτών των ανθρώπων.

Φυσικά το κομμάτι του Φεστιβάλ ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΑ όπως και τους Φεστιβάλ Νόστιμον Ήμαρ των Καππαδοκών θα συνεχίσουν να γίνονται κανονικά. Όπως θα συνεχίσει και η λειτουργία του Ξενώνα που επίσης θα την λειτουργεί η Στέγη.

Ένα τέτοιο στολίδι είπε, πρέπει να λειτουργήσει κανονικά. Η Στέγη δεν θα μπορούσε να το λειτουργήσει όλο μια και εμείς έχουμε άλλα χρηματοοικονομικά κριτήρια. Είμαστε περισσότερο των Μουσείων, των Συλλογών, των εκδηλώσεων παρά το να λειτουργήσουμε εστιατόρια και ταβέρνες. Πάντως αυτή η σύνδεση και αυτή η όμορφη σύμπραξη νομίζω και θα έχει αποτέλεσμα όταν επιτέλους η πανδημία μας αφήσει να λειτουργήσουμε ως πρέπει” τόνισε καταληκτικά.

spot_img

Διαφημίσεις