Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Σε απελπιστική κατάσταση οι ιδιοκτήτες των σχολών οδηγών

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Από τον Νοέμβριο δεν διενεργούνται εξετάσεις για υποψήφιους οδηγούς με αποτέλεσμα ο κλάδος των Σχολών Οδήγησης να έχει περιέλθει σε δυσχερή κατάσταση. Ο κ. Ανδρέας Κορδύλης, μέλος του Δ.Σ. του περιφερειακού σωματείου των Σχολών Οδηγών της ΑΜΘ τόνισε σε δηλώσεις του ότι αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα, την ίδια ώρα που κλήθηκαν να πληρώσουν τον ΕΦΚΑ.

Ο κλάδος εκτός αυτού του γεγονότος που συμβαίνει τώρα και αγγίζει όλη την αγορά, εμείς είμαστε εδώ και 4,5 χρόνια σ’ αυτή την κατάσταση. Από τον Νοέμβριο είμαστε κλειστά κατόπιν εντολής του κράτους. Εδώ υπάρχει μια παράξενη κατάσταση διότι αφήσανε κάποιους τομείς αδειών οδήγησης στα επαγγελματικά διπλώματα να λειτουργήσουν όπως φορτηγά και λεωφορεία. Αν υποθέσουμε πως είμαστε κλειστά λόγω της πανδημίας συμβαίνει κάτι περίεργο. Διότι μέσα σε ένα φορτηγό είναι ο υποψήφιος, ο εξεταστής και ο δάσκαλος σε μια απόσταση 1,5 μέτρου. Παρ’ όλα αυτά δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε μαθήματα μοτοσυκλέτας όπου ο μαθητής είναι στην μοτοσυκλέτα και ο εκπαιδευτής στο αυτοκίνητο.

Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει τρομερό οικονομικό πλέον θέμα. Ήμασταν καταπονημένοι από την προηγούμενη φορά και τώρα τα πράγματα είναι χειρότερα. Αυτό που συζητούσαμε με τους συναδέλφους είναι πως ήρθε και το ραβασάκι του ΕΦΚΑ που πρέπει να πληρωθεί στις επόμενες 5 μέρες. Από τη μια είμαστε κλειστά και από την άλλη δεν παύουν να τρέχουν τα έξοδα. Εκείνο που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί να πληρώνουμε τον ΕΦΚΑ ενώ είμαστε κλειστά. Ας υποθέσουμε ότι ξέρουν τι κάνουν και ας περιμένουμε κάτι καλύτερο στην συνέχεια.

Στο τέλος ο κλάδος μας θα μείνει με τους μισούς επαγγελματίες και εγώ προσωπικά είπε ο κ. Κορδύλης έχω στραφεί και σε άλλο αντικείμενο και θεωρώ πως τώρα είναι ο κορωνοϊός, αλλά γενικά ο κλάδος μας έχασε 5 χρόνια από την δουλειά. Κάθε χρονιά χάναμε και κάτι ακόμη. Μετά από αυτό θα έχουμε άλλα προβλήματα με τις αλλαγές της νομοθεσίας για τις εξετάσεις ,άρα δεν σταματάμε στον κορωνοϊό.

Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως έδωσαν την ευκαιρία και σε άλλους επαγγελματίες να ξεκινήσουν. Κάπου υπάρχουν τα παράλογα. Εμείς είμαστε δύο άτομα μέσα στο αυτοκίνητο. Αν κρατάμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αν κάνουμε μια εξέταση 48 ωρών γιατί να μην ξεκινήσουμε; Πρέπει να αρχίσουμε να εργαζόμαστε και εμείς σιγά-σιγά. Ευχόμαστε να βρεθεί μια λύση.

spot_img

Διαφημίσεις