Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Οι σχολές οδηγών τραβάνε την ανηφόρα

Ανδρέας Κορδύλης: Είμαστε αναγκασμένοι να ''κατεβάζουμε'' τους μισούς υποψηφίους οδηγούς, στη θεωρητική, αλλά και στην πρακτική εξέταση

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι των προβλημάτων των ιδιοκτητών σχολών οδηγών, ήταν η πανδημία του κορωνοϊού και το lock down, που επιβλήθηκε επί σχεδόν δυόμιση μήνες.

Μετά από μια ιδιαίτερα δύσκολη τριετία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο συγκεκριμένος επαγγελματικός κλάδος χτυπήθηκε ιδιαίτερα έντονα, η περίοδος της πανδημίας και η απραξία που τη συνόδευσε, διόγκωσε αυτά τα προβλήματα, φέρνοντας τους ιδιοκτήτες των σχολών σε πολύ δύσκολη θέση, τόσο που κάποιοι χρειάζεται να κάνουν κι άλλες δουλειές για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν!

”Γενικότερα είμαστε αναγκασμένοι να ”κατεβάζουμε” τους μισούς υποψηφίους οδηγούς, στη θεωρητική, αλλά και στην πρακτική εξέταση”

”Η νέα πραγματικότητα που διαμορφώθηκε με την πανδημία δεν είναι και τόσο διαφορετική με την κατάσταση που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια. Έτσι κι αλλιώς στην Καβάλα είχαμε θέμα γενικότερα με το πόσους υποψήφιους μπορούσαμε να ”κατεβάζουμε” στις πρακτικές εξετάσεις, αν και μπορώ να πω ότι αυτές τις τελευταίες ημέρες ίσως είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα απ’ ό,τι ήταν το προηγούμενο διάστημα. Έχουμε θέμα και με τις θεωρητικές εξετάσεις, καθώς δεν μπορούμε να δηλώσουμε πολλά άτομα, λόγω της έκτακτης κατάστασης, η οποία δεν ξέρουμε πόσο θα παραμείνει ως έχει. Γενικότερα είμαστε αναγκασμένοι να ”κατεβάζουμε” τους μισούς υποψηφίους οδηγούς”, επισημαίνει με δηλώσεις του στον ”Ενήμερο”, ο εκπρόσωπος στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ανδρέας Κορδύλης.

Αύξηση του αριθμού των εξεταζομένων υποψηφίων

Παράλληλα, ο κ. Κορδύλης εκτιμά ότι για τις επόμενες ημέρες ίσως να αυξηθεί ο αριθμός των εξεταζομένων υποψηφίων οδηγών, κάτι που όπως υπογραμμίζει συνδέεται με κάποιες διαδικασίες που υφίστανται στο ελληνικό δημόσιο ”γιατί οι εξεταστές για να πάρουν επιπλέον επίδομα, πρέπει να συμμετάσχουν με συγκεκριμένο αριθμό κι άρα ”τρέχουν” τώρα για να συμπληρωθούν οι παρουσίες στην εξέταση, ώστε να λάβουν το επίδομα.

”Για να έχουμε ικανοποιητικά έσοδα, κάνουμε δεύτερες και τρίτες δουλειές, αλλιώς θα έπρεπε να έχουν κλείσει οι μισοί από εμάς”

”Γενικά ο κλάδος μας πολεμιέται εδώ και σχεδόν τρία χρόνια! Έχουμε πάρα πολλά προβλήματα και για να έχουμε ικανοποιητικά έσοδα, κάνουμε δεύτερες και τρίτες δουλειές, αλλιώς θα έπρεπε να έχουν κλείσει οι μισοί από εμάς”, υπογραμμίζει ακόμη με έμφαση ο εκπρόσωπος στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

”Κουτσά στραβά δουλεύουμε, αλλά δεν μπορεί να μείνει ανοιχτή μια επιχείρηση μέσα σε τέτοιες ασφυκτικές συνθήκες…”

Όσον αφορά τέλος την νέα πραγματικότητα μέσα στα εκπαιδευτικά οχήματα, ο Ανδρέας Κορδύλης επισημαίνει: ”Ο περιορισμός στα οχήματά μας αφορά τον δάσκαλο και δυο μαθητές και φυσικά όλοι με μάσκα και γάντια. Αυτό πάντως είναι κάτι που συνηθίσαμε. Τα προβλήματα είναι όμως γενικότερα στον κλάδο μας, ο οποίος ζορίζεται πολύ. Ακούγονται διάφορες φήμες που είναι εναντίον μας. Μακάρι να μην επαληθευτούν. Μπορεί να πήραμε κι εμείς τα 800 ευρώ, όμως πολλοί κάναμε περικοπές και κοιτάμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Έχουμε ενοίκια, ΕΦΚΑ, λογαριασμούς, οικογένεια. Κουτσά στραβά δουλεύουμε, αλλά δεν μπορεί να μείνει ανοιχτή μια επιχείρηση μέσα σε τέτοιες ασφυκτικές συνθήκες”.

Διαφημίσεις