Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Οι επιχειρήσεις εστίασης παραδίνουν τα κλειδιά τους

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

«Είμαστε διασωληνωμένοι και η κυβέρνηση ανοιγοκλείνει το οξυγόνο», λέει ο πρόεδρος των καφεζυθοπωλών Καβάλας Γιώργος Βαφείδης, αναφερόμενος στην συμβολική κινητοποίηση του κλάδου, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη, κατά την οποία καταθέσουν συμβολικά τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους.

Ο κ. Βαφείδης τονίζει στις δηλώσεις του: «Υπάρχει μια προγραμματισμένη ενέργεια διαμαρτυρίας που συντονίζεται από το κεντρικό πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο που είναι η ΓΣΕΒΕΕ που ανήκουμε εμείς και ιδιαίτερα η ΠΟΕΣΕ που έχει να κάνει με τα επισιτιστικά επαγγέλματα. Εμείς με όλη την ευθύνη μας προσπαθούμε να αναδείξουμε όλα τα προβλήματα του κλάδου και την ισχυροποίηση της εστίασης που με την σειρά της συντελεί στην ανάπτυξη της οικονομίας. Όμως ο κλάδος μας βρίσκεται στην χειρότερη στιγμή της οικονομίας. Αυτό που βιώνει ο κλάδος μας, δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Δίνονται υποσχέσεις που τηρούνται και άλλοτε όχι.

Βλέποντας λοιπόν να συμβαίνουν όλα αυτά, θελήσαμε να αντιδράσουμε πιο έντονα, εκτιμώντας την κατάσταση που υπάρχει με την πανδημία. Η δράση στην οποία θα περάσουμε λέγεται «τα κλειδιά της εστίασης». Σε πρώτο στάδιο όλοι καλούμαστε να επικοινωνήσουμε την δράση στην περιοχή μας σε πανελλαδικό επίπεδο. Εμείς σε τοπικό επίπεδο, θα ενημερώσουμε όλα τα μέλη μας που αποτελούν την κοινωνικότητα μας για την συγκεκριμένη δράση. Έτσι λοιπόν την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου θα συγκεντρώνονται συμβολικά τα κλειδιά των καταστημάτων της περιοχής μέσα σε ένα φάκελο με μια δήλωση από το φυσικό ή νομικό πρόσωπο της εκάστοτε επιχείρησης. Το γεγονός αυτό γίνεται για να προβληθεί στο ζήτημά μας πανελλαδικά και να τύχει προσοχής από τα μεγάλα κέντρα αποφάσεων. Αυτά τα κλειδιά, οι επιστολές και οι υπογραφές θα σταλούν στην κεντρική μας Ομοσπονδία. Μετά από μια ημέρα, αντιπροσωπεία 99 συναδέλφων που είναι οι πρόεδροι των συλλογικοτήτων ανά τόπο, θα παραδώσουν όλο αυτό το υλικό με ψήφισμα του κλάδου στο Μέγαρο Μαξίμου. Ευελπιστούμε όλη η κίνηση αυτή να έχει μια καλή εξέλιξη».

spot_img

Διαφημίσεις