Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021

Οι αστυνομικοί στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων

Νίκος Ίμβρος: «Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδος για τον ολόκληρο τον Οργανισμό της Αστυνομίας»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Την απόλυτη ικανοποίησή του για το ότι οι αστυνομικοί στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων στη διάρκεια της καραντίνας, μιας και βρέθηκαν και συνεχίζουν να είναι στην πρώτη γραμμή ελέγχου της τήρησης των μέτρων κατά της πανδημίας, εκφράζει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Νίκος Ίμβρος.

«Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδος για τον ολόκληρο τον Οργανισμό της Ελληνικής Αστυνομίας. Από την αρχή της καραντίνας και με σχετική απόφαση του αρμόδιου υπουργείου σταμάτησαν και οι άδειες του προσωπικού, με αποτέλεσμα το σύνολο της αστυνομικής δύναμης να βρίσκεται στην υπηρεσία καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, όχι μόνο για ελέγχους στα σημεία που είχαν οριστεί με βάση τον σχεδιασμό, αλλά και γενικότερα για την πρόληψη της εγκληματικότητας», επισημαίνει σχετικά ο κ. Ίμβρος.

«Η επιτυχία, όσον αφορά το κομμάτι της πανδημίας, ξεκινά και τελειώνει στους ίδιους τους πολίτες…»

«Απαιτούνταν η παρουσία μας σε πολλά σημεία, όχι μόνο για ελέγχους τήρησης των μέτρων για την πανδημία, αλλά και για να αποτρέψουμε επίδοξους δράστες. Θεωρώ ότι μετά την πάροδο των 40 και πλέον ημερών, αν κάνουμε ένα μικρό απολογισμό και το αστυνομικό δελτίο το επιβεβαιώνει αυτό, νομίζω ότι πήγαμε πάρα πολύ καλά. Η επιτυχία, όσον αφορά το κομμάτι της πανδημίας, ξεκινά και τελειώνει στους ίδιους τους πολίτες. Από την αρχή τέθηκε ως δεδομένο η ατομική ευθύνη του καθενός, διότι η Αστυνομία είναι λογικό ότι δεν μπορεί να είναι παρούσα παντού και λόγω της έλλειψης προσωπικού, αλλά και των πολλών αρμοδιοτήτων που συνεχίζουν να υπάρχουν κι αυτό που προκύπτει από το αποτέλεσμα είναι ότι πράγματι τα πήγαμε πάρα πολύ καλά», υπογραμμίζει ο Νίκος Ίμβρος.

«Ευτυχώς σε σχέση με τις αρχικές πληροφορίες η υποχρέωση να φορά κάποιος μάσκα έχει περιοριστεί σε ορισμένες μόνο περιπτώσεις – Η νέα απόφαση μας έλυσε κατά κάποιο τρόπο τα χέρια – Θα ήταν δύσκολο να επιβάλλουμε πρόστιμα σε συμπολίτες μας, ειδικά σε όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα»

Αναφορικά με το θέμα των ελέγχων από την Αστυνομία για τη χρήση προστατευτικής μάσκας από τους πολίτες, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Π.Ε. Καβάλας τονίζει: «Η αλήθεια είναι ότι το θέμα της μάσκας μας έχει απασχολήσει ιδιαίτερα, διότι όταν το κράτος βάζει πάνω απ’ όλα την ατομική ευθύνη, η έννοια της μάσκας και ιδιαίτερα σε μια εποχή οικονομικής κρίσης όπου το κόστος της δεν είναι όπως στο παρελθόν, μας φέρνει σε μια δύσκολη θέση ως προς την αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης κατάστασης. Εμείς καλούμαστε να εφαρμόσουμε τον νόμο, αλλά ευτυχώς σε σχέση με τις αρχικές πληροφορίες η υποχρέωση να φορά κάποιος μάσκα έχει περιοριστεί σε ορισμένες μόνο περιπτώσεις, οι οποίες έτσι κι αλλιώς κι ατομικά κάποιος να αποφάσιζε να μπει σε ένα π.χ. μέσο μαζικής μεταφοράς ή σε ένα νοσοκομείο, ο ίδιος θα αισθανόταν άσχημα χωρίς μάσκα και θα ήθελε να την φορέσει. Οπότε η νέα απόφαση ας πούμε ότι μας έλυσε κατά κάποιο τρόπο τα χέρια και νομίζω ότι πρυτάνευσε η λογική. Θα ερχόμασταν σε πολύ δύσκολη θέση αν επιβαλλόταν παντού. Θα ήταν δύσκολο να επιβάλλουμε πρόστιμα σε συμπολίτες μας, ειδικά σε όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα».

«Έχει μειωθεί πολύ η φυσική παρουσία πολιτών στο αστυνομικό μέγαρο, έρχονται πραγματικά αυτοί που το έχουν ανάγκη και νομίζω ότι είναι μια διαφορετικότητα που ελπίζω να την κρατήσουμε με την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα»

Τέλος, για το ποια είναι η κατάσταση στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, όσον αφορά την προσέλευση των πολιτών, την τήρηση των μέτρων και την επάρκεια για παράδειγμα σε αντισηπτικά, ο Νίκος Ίμβρος υπογραμμίζει: «Όπως σε όλα τα πράγματα σε αυτήν την χώρα, με τον χρόνο μπήκαμε σε μια σειρά. Οι πρώτες ημέρες ήταν πραγματικά πολύ δύσκολες. Υπήρξε τεράστια έλλειψη σε αναλώσιμα και αντισηπτικά κι αυτή καλύφθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της από χορηγίες φίλων και ανθρώπων που αγαπούν την ΕΛ.ΑΣ. κι όχι από το υπουργείο μας. Γι’ αυτό πολλές φορές με δελτία Τύπου και ανακοινώσεις μας το τονίσαμε κι ευχαρίστησα δημόσια αυτούς τους ανθρώπους, η αγάπη των οποίων φάνηκε στα δύσκολα, γιατί από λόγια ιδιαίτερα από το κράτος έχουμε χορτάσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Οι πολίτες στις συστάσεις που έγιναν καλώντας τους να μας βοηθήσουν, να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τις υπηρεσίες και να κλείνουν ραντεβού αν πρέπει να έρθουν στο κτήριο της Α.Δ. Καβάλας, ανταποκρίθηκαν. Έχει μειωθεί πολύ η φυσική παρουσία πολιτών στο αστυνομικό μέγαρο, έρχονται πραγματικά αυτοί που το έχουν ανάγκη και νομίζω ότι είναι μια διαφορετικότητα που ελπίζω να την κρατήσουμε με την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα».

Διαφημίσεις