Κυριακή, Μάι 9, 2021

Μονώσεις κτιρίων και ανακαίνιση μπάνιου

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις ενεργειακές αποδόσεις των κτιρίων είναι οι μονώσεις κτιρίων. Υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει κανείς να λάβει υπόψη του σχετικά, ενώ πολλές φορές είναι προτιμότερο αυτά να διεκπεραιώνονται κατά τη διάρκεια της ανέγερσης μιας κατοικίας, από ότι μετά την ολοκλήρωσή της. Υπάρχουν επίσης πολλοί και διαφορετικοί μέθοδοι που χρησιμοποιούνται στην αγορά και καλό είναι να είστε προσεκτικοί στην επιλογή που θα κάνετε.

Γενικότερα έχουν πολλά πλεονεκτήματα και βελτιώνουν πάρα πολύ την ενεργειακή απόδοση μιας κατοικίας, επιτυγχάνοντας έτσι και μεγάλη οικονομία. Ένα κτίριο είναι πρακτικά αδύνατο να μην έχει θερμική απώλεια, όσο καλή κατασκευή κι αν έχει. Όμως αν είναι καλά μονωμένο, η θερμική απώλεια αυτή είναι ελάχιστη και αυτό συμβάλλει στην διατήρηση της ιδανικής θερμοκρασίας μέσα στο σπίτι και στην εξάλειψη των υγρασιών.

Προβλήματα από την έλλειψη μονώσεων

  • Είναι γνωστό ότι οι υγρασίες δημιουργούν πολλά προβλήματα τόσο στον ίδιο το σκελετό της οικοδομής όσο και στους ένοικους του σπιτιού. Φουσκώματα, μούχλα, μύκητες, διάβρωση, αναπνευστικά, είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που παρουσιάζονται από την υγρασία. Πρέπει λοιπόν να προστατεύσουμε την οικοδομή μας από την υγρασία και αυτό επιτυγχάνεται με τον σωστό αερισμό και τις κατάλληλες μονώσεις.
  • Επίσης ένα κτίσμα ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται και τη θέση του ή τον προσανατολισμό του, μπορεί να επηρεάζεται λιγότερο ή περισσότερο από τις περιβαλλοντικές συνθήκες του αέρα, της παγωνιάς, της έντονης ηλιοφάνειας και της υγρασίας.
  • Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά και τα ελλιπή ή κακής ποιότητας εξωτερικά κουφώματα, που πολλές φορές χρησιμοποιεί κανείς για εξοικονόμηση χρημάτων, καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλο πρόβλημα μπορεί να προκύψει για την κατοικία μας.

Επιπλέον, μια καλή λύση, είναι ταυτόχρονα με τις μονώσεις να προχωρήσουμε και σε ανακαίνιση μπάνιου με δόσεις.

Ποιες είναι τα στάδια για την ανακαίνιση μπάνιου;

  • Αποξηλώσεις:

Αποξηλώνονται τα παλαιά είδη υγιεινής και τα παλαιά πλακίδια από τους τοίχους και το δάπεδο του μπάνιου. Επιπλέον και ο σοβάς που βρίσκεται κάτω από τα πλακίδια των τοίχων του μπάνιου για να φτάσουμε στο τούβλο. Η παλαιά τσιμεντοκονία αποξηλώνεται και έπειτα αποξηλώνονται οι παλαιοί σωλήνες υδραυλικών και αποχέτευσης του μπάνιου.

  • Υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις:

Οι εργασίες συνεχίζονται με την εγκατάσταση νέων υδραυλικών και αποχετευτικών σωλήνων λουτρού. Επιπλέον, σε περίπτωση που βάσει σχεδιασμού έχει καθοριστεί διαφορετική διάταξη των νέων ειδών υγιεινής, πραγματοποιούνται οι απαραίτητες μεταφορές των υδραυλικών. Εκτελούνται επίσης και οι ηλεκτρολογικές εργασίες που μπορεί να αφορούν επιπλέον παροχές για πλυντήριο, στεγνωτήριο, πρίζες, φως κ.λπ..

  • Τοποθέτηση τσιμεντοκονίας:

Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών γίνεται έκχυση τσιμεντοκονίας στο δάπεδο του μπάνιου για την κάλυψη των νέων υδραυλικών σωλήνων.

  • Πλακίδια:

Αφού στεγνώσουν τα παραπάνω υλικά, οι εργασίες συνεχίζονται με την εφαρμογή των πλακιδίων της επιλογής σας στους τοίχους και τα δάπεδα του μπάνιου. Τα πλακίδια είναι το υλικό που θα καθορίσει το αισθητικό αποτέλεσμα του μπάνιου.

Έτσι, με την ανακαίνιση μπάνιου με δόσεις, καταφέρνουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο και όμορφο μπάνιο το οποίο είναι ταυτόχρονα απαλλαγμένο από την υγρασία χάρη στις μονώσεις.

Διαφημίσεις