Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Μικροκομματικά παιχνίδια στις πλάτες των αστυνομικών

Νίκος Ίμβρος: «Η ελληνική πολιτεία, διαχρονικά, χρησιμοποιεί τον κλάδο μας δια πάσα νόσον!»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

«Κανένας αστυνομικός δεν ξυπνάει το πρωί έχοντας σαν σκοπό να πλακωθεί με συμπολίτες μας κι αντί να βρεθεί πίσω στην οικογένειά του να βρεθεί κατηγορούμενος», υπογράμμισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Νίκος Ίμβρος, με αφορμή τη μεγάλη συζήτηση που άνοιξε τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με τις καταγγελίες για υπέρμετρη βία εκ μέρους των αστυνομικών, ειδικά στη διάρκεια της 17ης Νοεμβρίου.

«Κάθε χρόνο όταν πλησιάζουν οι επέτειοι της 17ης Νοεμβρίου και της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου, η Αστυνομία πάντα βρίσκεται στο επίκεντρο. Από τη μια μεριά κάποιοι λένε ότι δεν κάνει σωστά τη δουλειά της κι από την άλλη κάποιοι ότι δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο. Εμείς, εδώ και πολλά χρόνια, έχουμε συνηθίσει να τα ακούμε όλα αυτά. Είναι παιχνίδια πολιτικά, ανάλογα με το ποια γωνία το βλέπει ο πολιτικός που τα εκφράζει», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του για το θέμα ο κ. Ίμβρος.

«Ελεγχόμαστε και ίσως είμαστε ο μοναδικός κλάδος στον δημόσιο τομέα που έχουμε τέτοιους μηχανισμούς, που πραγματικά άμεσα επιλαμβάνονται σε περίπτωση αυθαιρεσίας ή παραβατικότητας των αστυνομικών…»

«Όμως η πραγματικότητα είναι μια και συγκεκριμένη. Η δουλειά της Αστυνομίας είναι η τήρηση της τάξης και η προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Όταν υπάρχουν νόμοι που παραβιάζονται, όταν υπάρχουν αποφάσεις όπως η περίπτωση του πανεπιστημιακού ασύλου και καλείται η Αστυνομία να επέμβει, το κάνει όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και από τον νόμο. Κάνουμε μια συγκεκριμένη δουλειά, ελεγχόμαστε και ίσως είμαστε ο μοναδικός κλάδος στον δημόσιο τομέα που έχουμε τέτοιους μηχανισμούς, που πραγματικά άμεσα επιλαμβάνονται σε περίπτωση αυθαιρεσίας ή παραβατικότητας των αστυνομικών και επομένως όποιος λέει ότι είτε υπερβάλλουμε, είτε δεν εκτελούμε σωστά τις διαταγές, απλά παίζει μικροκομματικά παιχνίδια για άλλη μια φορά στις πλάτες των αστυνομικών», συμπλήρωσε στη συνέχεια των όσων είπε στον «Ε» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Π.Ε. Καβάλας.

«Η ελληνική πολιτεία, διαχρονικά, χρησιμοποιεί τον κλάδο μας δια πάσα νόσον!»

Παράλληλα, ο κ. Ίμβρος τόνισε ότι διαχρονικά ο κλάδος που εκπροσωπεί είναι ο πλέον αδικημένος του στενού δημόσιου τομέα. «Η ελληνική πολιτεία, διαχρονικά, χρησιμοποιεί τον κλάδο μας δια πάσα νόσον! Όπου δεν υπάρχει προσωπικό σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου ή όπου δεν μπορούν κάποιοι να κάνουν τη δουλειά τους, φορτώνεται η Αστυνομία και τις δικές τους δουλειές. Από την άλλη προκύπτουν γεγονότα, όπως είναι το προσφυγικό – μεταναστευτικό, ένα παγκόσμιο πρόβλημα, το οποίο στη χώρα μας το έχουν φορτωθεί αποκλειστικά η Αστυνομία και το Λιμενικό και το οποίο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Είναι μια κατάσταση που μας φέρνει συνέχεια σε δύσκολη θέση, γιατί η πολιτεία από την άλλη δεν προσφέρει ούτε τα μέσα, ούτε και το προσωπικό για να κάνουμε τη δουλειά που θέλει και απαιτούν οι πολίτες και γι’ αυτό βρισκόμαστε διαρκώς στην πρώτη γραμμή, αναδεικνύουμε αυτά τα προβλήματα», ανέφερε σχετικά.

«Ευελπιστούμε επιτέλους στην πίεση προς την κεντρική εξουσία, ώστε να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε…»

«Οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν ποιες είναι οι ελλείψεις και ποιες οι δυνατότητες και το προσωπικό που διαθέτουμε και μέσα από τη δημοσίευση όλων αυτών των καταστάσεων ευελπιστούμε επιτέλους στην πίεση προς την κεντρική εξουσία, μέσω και των πολιτών, από τους πολιτικούς άρχοντες του τόπου μας, ώστε να αναδειχθεί η τεράστια έλλειψη προσωπικού που έχουμε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και αυτοκίνητα και επιτέλους να μας δοθεί η δυνατότητα να προσφέρουμε αυτό που θέλουμε. Είναι οξύμωρο πραγματικά συνδικαλιστές, εκπρόσωποι δηλαδή εργαζομένων που θα έπρεπε να μιλάνε για οικονομικές διεκδικήσεις για αυτονόητα πράγματα, όπως τα ρεπό που δεν μας δίνουν, το ωράριο που δεν τηρείται, πράγματα που παραβιάζονται συστηματικά από τη φυσική ηγεσία μας. Όλα αυτά σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, δεν θα έπρεπε καν να τα συζητάμε», υπογράμμισε ακόμη ο Νίκος Ίμβρος.

Για τον αντικαπνιστικό νόμο: «Το ελληνικό κράτος χρησιμοποιεί τον αστυνομικό για δουλειές που δεν του ανήκουν»

Τέλος, ερωτηθείς αναφορικά με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και τον ρόλο που θα κληθεί να παίξει η ΕΛ.ΑΣ. ο κ. Ίμβρος απάντησε: «Από την Τετάρτη ο αντικαπνιστικός έγινε νόμος του κράτους. Μέσα στους ελεγκτικούς μηχανισμούς βρίσκεται και η ΕΛ.ΑΣ., η οποία εφόσον κληθεί, όπως και σε αντίστοιχες περιπτώσεις όπου έχει αρμοδιότητα να επιληφθεί, θα το κάνει. Είμαστε από τους ελάχιστους οργανισμούς που είμαστε για όλο το 24ωρο, γιορτές και αργίες και νύχτες και επομένως ο πολίτης μπορεί να απευθύνεται σε εμάς και να καταγγέλλει αυτά που επιθυμεί, εφόσον παραβιάζεται κάποιος νόμος του κράτους. Σε τέτοιες περιπτώσεις με το προσωπικό που διαθέτουμε θα ελέγξουμε κι αυτήν την παραβατικότητα, αλλά δυστυχώς για πολλοστή φορά και δεν κουράζομαι να το λέω, το ελληνικό κράτος χρησιμοποιεί τον αστυνομικό για δουλειές που δεν του ανήκουν, που δεν πρέπει να τις έχει. Εφόσον έχουμε απαιτήσεις για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, για τη μείωση της εγκληματικότητας και την αύξηση του αισθήματος ασφαλείας, επιτέλους θα πρέπει η πολιτεία να επικεντρωθεί στα βασικά θέματα και αρμοδιότητες της ΕΛ.ΑΣ. για να μπορέσουμε να επιτελέσουμε κι εμείς σωστά τη δουλειά μας».

Διαφημίσεις