Κυριακή, 7 Αυγούστου, 2022

Τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση της Νέας Ηρακλείτσας

Οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά όταν το δίκυκλο...

Απάτη 18.000 ευρώ σε βάρος επιχείρησης στην περιοχή του Παγγαίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Ανατράπηκε αυτοκίνητο στην Καλαμίτσα

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του...

Μαύρες σημαίες στις λαϊκές αγορές και έπεται συνέχεια

Ακολούθησε μας

Συζητείται ακόμη το προσχέδιο νόμου που αφορά τις λαϊκές αγορές. Με λίγα λόγια τραβάει σε μάκρος και οι κυβερνώντες δεν έχουν καμία διάθεση να το δούν διαφορετικά, λέει ο πρόεδρος των Λαϊκών Αγορών της Καβάλας κ. Σωτήρης Ιωαννίδης.

Ειδικότερα ο κ. Ιωαννίδης αναφέρει:

«Εμείς μετά από συνελεύσεις σε πανελλαδικό, ομοσπονδιακό και σωματειακό επίπεδο, αποφασίσαμε να κάνουμε κινητοποιήσεις. Σε πρώτη φάση θα βάλουμε μαύρες σημαίες στους πάγκους μας και θα δούμε μέχρι πότε θα συνεχίσει αυτή την αδιαλλαξία η κυβέρνηση και ανάλογα θα πράξουμε. Μπορεί να ξεκινήσουμε απεργίες 24ωρες, 48ωρες, ακόμη και διαρκείας.

Όχι μόνο δεν έγινε κάποια κίνηση καλής θέλησης προς συζήτηση του θέματος, αλλά δεχόμαστε κάποιες προκλητικές δηλώσεις  και ειδικά από τον κ. Σταμπουλή τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εμπορίου και Ανάπτυξης, που πυροδοτούν το κλίμα. Μας λέει πως  οι λαϊκές αγορές χρησιμοποιούνται για δεύτερο συμπληρωματικό εισόδημα. Προφανώς δεν γνωρίζει τους νόμους. Με λίγα λόγια μας λέει πως απαγορεύεται να έχουμε παραπάνω εισόδημα τον χρόνο πέραν των 1804ευρώ. Αν τα υπερβούμε λέει θα μας πάρουν την άδεια. Πως μπορούμε να έχουμε δεύτερη δουλειά, αφού η  ενασχόληση με τις λαϊκές αγορές  είναι το  κύριο επάγγελμά μας;  Προφανώς ο κ. Σταμπουλής δεν ξέρει τι συμβαίνει, αφού μας είπε και το εξής: Ότι οι λαϊκές αγορές δεν έκλεισαν ούτε μια μέρα.  Την απάντηση ας του την δώσει ο  κόσμος. Έξι μήνες ήμασταν κλειστά, λειτουργούσαμε με 50-50. Αυτό τι είναι; Δεν είναι έλλειψη χρημάτων στα μεροκάματά μας;  Δεχόμαστε μια επίθεση άνευ προηγουμένου γιατί δεν μας καταλαβαίνουν. Όλη αυτή η κατάσταση ήταν για μας μια επιβολή και όχι επιλογή.  Νομίζουν ότι μας αρέσει να ξυπνάμε απ’ τις 4 το πρωί να παγώνουμε τον χειμώνα και να καιγόμαστε το καλοκαίρι».

«Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τις βλαπτικές συνέπειες αυτού του νομοσχεδίου που έχει στόχο και τους πωλητές αλλά και τους καταναλωτές. Η επόμενη κίνησή μας είναι οι απεργίες λοιπόν», καταλήγει ο πρόεδρος  του σωματείου μικροπωλητών αγορών Καβάλας κ. Σωτήρης Ιωαννίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα