Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Κώστας Πανταζής: Επιτελούμε κοινωνικό έργο και από πάνω τα ακούμε…

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Για τις μαθητικές μετακινήσεις στον νομό Καβάλας κάνει λόγο ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας Κώστας Πανταζής και όπως αναφέρει προέκυψε ένα θέμα, ύστερα από ένα δημοσίευμα.

«Διαβάσαμε» είπε σε δηλώσεις του, «ότι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας αναγκάστηκε και δεν έβαλε τα extra δρομολόγια από κοινωνική ευαισθησία, αλλά λόγω της πληρότητας του 65%. Γι’ αυτό κάναμε στον τύπο μια απάντηση – ενημέρωση, ώστε ο κόσμος να γνωρίζει τι συμβαίνει . Αναφέρουμε ότι η υπουργική απόφαση μας ορίζει πως θα πρέπει να μετακινούνται οι μαθητές, δηλαδή με 100% πληρότητα και με αυτή την ευκαιρία κάνουμε και μια ανάλυση για το έργο μας. Για το πώς δηλαδή γίνεται η μεταφορά των μαθητών και γενικά η συγκοινωνία στην πόλη της Καβάλας, με τι δυσκολίες και ποιο είναι το κοινωνικό έργο που παράγουμε. Προσφέρουμε και στο κράτος γιατί η μεταφορά των μαθητών γίνεται με το μικρότερο κόστος για το ελληνικό δημόσιο και αυτό έγινε μετά από συμφωνία με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας που δέχτηκε να βάλει παντού συγκοινωνία για όλα τα σχολεία».

Είμαστε σε άθλια οικονομική κατάσταση αλλά επιμένουμε

Στη συνέχεια ο κ. Πανταζής προσθέτει:

«Η οικονομική μας κατάσταση είναι οριακή. Όταν είχαμε συμφωνήσει να κάνουμε αυτά τα δρομολόγια με αυτό το χαμηλό κόστος, είχαμε συνθήκες κανονικότητας. Υπήρχε επιβατικό κοινό που στήριζε το ταμείο μας και μαζί με τις μαθητικές μεταφορές, είχαμε ένα όχι μεγάλο κέρδος, αλλά ένα εύλογο κέρδος που μπορούσε να κάνει το λεωφορείο που έκανε τα δρομολόγια να αντεπεξέλθει στα έξοδά του. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, απλώς μπορούμε να συντηρήσουμε αυτή την γραμμή και δεν μπαίνουμε μέσα. Γενικά όμως μπαίνουμε μέσα. Δουλεύουμε, παράγουμε ζημιά και βρισκόμαστε σε άθλια κατάσταση».

Δεν προβάλαμε το κοινωνικό μας έργο και αυτό ήταν λάθος μας

Καταληκτικά ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ σημειώνει:

«Το κοινωνικό μας έργο δεν το προβάλαμε και ίσως να ήταν λάθος μας. Σε πολλά σημεία υποκαθιστούμε το κράτος, μετακινούμε ανθρώπους που έχουν ανάγκες και δεν έχουν την μέριμνα του κράτους, μετακινούμε ανθρώπους του ΟΚΑΝΑ, που πάνε για απεξάρτηση, τους ανθρώπους που πάνε στο νοσοκομείο να κάνουν αιμοκάθαρση, χημειοθεραπείες κλπ. Είμαστε σε επαφή με τις υπηρεσίες και τις κοινωνικές λειτουργούς. Δεν το βγάλαμε παραέξω αυτό όμως τώρα αναγκαζόμαστε να το πούμε δημόσια, γιατί κάνουμε όλη ατή την προσπάθεια και ακούμε δυσμενή σχόλια για μας. Γι’ αυτό βγάλαμε αυτή την ανακοίνωση- ενημέρωση για το κοινό της πόλης. Υπάρχει μια αντίληψη στον κόσμο ότι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ είναι μια εταιρία δημοσίου. Δεν επιδοτούμαστε όμως από πουθενά. Είμαστε μια ιδιωτική επιχείρηση ανώνυμη, που έχει μόνο το κέρδος ως σκοπό και εμείς αυτό το έχουμε ξεχάσει. Οι μεταφορές γίνονται ομαλά και χωρίς καθόλου προβλήματα».

spot_img

Διαφημίσεις