Καταργεί ο ΣΥΡΙΖΑ το αγγελιόσημο για τους δημοσιογράφους

Ημέρα:

Αυτό που φοβόταν εδώ και καιρό ο δημοσιογραφικός κλάδος, είναι πλέον γεγονός καθώς την Δευτέρα συζητιέται στην Βουλή με πρόταση της κυβέρνησης η κατάργηση του αγγελιόσημου!

Στα ζητήματα που συζητήθηκαν σήμερα στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ήταν και η κατάργηση του αγγελιόσημου, ύστερα από αίτημα των δανειστών. Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις κατά καιρούς προς τον δημοσιογραφικό κλάδο ότι δεν θα συμβεί αυτό, τελικά η κυβέρνηση προχωρά στην κατάργηση του αγγελιόσημου που δίνονταν από τους ιδιοκτήτες και εκδότες των ΜΜΕ μέσω είσπραξης από τις διαφημίσεις, υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων του κλάδου. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλιζόταν η βιωσιμότητα τους χωρίς καμία κρατική ενίσχυση!

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Οτι πλέον τα ασφαλιστικά ταμεία των δημοσιογράφων δεν θα έχουν κανένα πόρο, με αποτέλεσμα να θεωρείται θέμα χρόνου το λουκέτο! Ηδη η είδηση έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους εργαζόμενους στον Τύπο και αναμένονται άμεσα απεργιακές κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, την Κυριακή που θα συνεδριάζει η ΠΟΕΣΥ θα αποφασιστεί απεργία διαρκείας σε όλα τα ΜΜΕ, η οποία θα αρχίσει από Δευτέρα…

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών

Σε έκτακτη συνεδρίαση συνέρχεται την Κυριακή, 15 Νοεμβρίου, στις 11 πμ το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), μετά την εκβιαστική αξίωση των δανειστών από την κυβέρνηση, να καταργήσει άμεσα το αγγελιόσημο –οιονεί εργοδοτική εισφορά των εργαζομένων στην Ενημέρωση-, θεωρώντας το ως… εκκρεμότητα, εν όψει του euroworking group την Κυριακή.

Οι διαβεβαιώσεις που λάβαμε από τους αρμόδιους υπουργούς, για εξεύρεση λύσης που θα περιλαμβάνει διατήρηση του πόρου του Ταμείου μας, πιστεύουμε ότι θα τηρηθούν. Σε αντίθετη περίπτωση ο κλάδος μας, θα δώσει ενωμένος και μαχητικά τον «υπέρ πάντων» αγώνα για την επιβίωσή του.

Στην έκτακτη συνεδρίαση της Κυριακής θα αποφασιστούν αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις, με συνεργασία όλων των συνδικαλιστικών φορέων του χώρου της Ενημέρωσης, από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και θα κληθούν όλοι οι εργαζόμενοι να είναι από τη Δευτέρα σε επιφυλακή και αγωνιστική ετοιμότητα.

Πηγή: gazzetta.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: Μεγάλη ευθύνη η θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

«Παρά την ηλικία μου ο κ. Μουριάδης με εμπιστεύεται...

Ο Τόνι Σφήνος στην Καβάλα 

O γνωστός καλλιτέχνης Τόνι Σφήνος θα βρεθεί στην Καβάλα την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου...

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν τις λιγοστές ελιές

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν από τους επιτήδειους τις...

Τ. Ελευθεριάδου: Δεν μπορώ να αντιληφθώ τους λόγους αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Έχει ξεκινήσει...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Μεγάλη η παρακαταθήκη του Βασίλη Βασιλικού»

Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έκανε ο...

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Κεραμωτής στα Άδανα της Τουρκίας

Κατά την εβδομάδα 12 με 18 Νοεμβρίου 2023, εφτά μαθήτριες...

Πέθανε ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός

Πέθανε ο βραβευμένος συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός, σε ηλικία 89 ετών. Πρόκειται...

Με τρύπιες στέγες η πολιτιστική κληρονομιά της Καβάλας

Από το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού Καβάλας,...