Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023

Καταργεί ο ΣΥΡΙΖΑ το αγγελιόσημο για τους δημοσιογράφους

Ημέρα:

Αυτό που φοβόταν εδώ και καιρό ο δημοσιογραφικός κλάδος, είναι πλέον γεγονός καθώς την Δευτέρα συζητιέται στην Βουλή με πρόταση της κυβέρνησης η κατάργηση του αγγελιόσημου!

Στα ζητήματα που συζητήθηκαν σήμερα στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ήταν και η κατάργηση του αγγελιόσημου, ύστερα από αίτημα των δανειστών. Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις κατά καιρούς προς τον δημοσιογραφικό κλάδο ότι δεν θα συμβεί αυτό, τελικά η κυβέρνηση προχωρά στην κατάργηση του αγγελιόσημου που δίνονταν από τους ιδιοκτήτες και εκδότες των ΜΜΕ μέσω είσπραξης από τις διαφημίσεις, υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων του κλάδου. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλιζόταν η βιωσιμότητα τους χωρίς καμία κρατική ενίσχυση!

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Οτι πλέον τα ασφαλιστικά ταμεία των δημοσιογράφων δεν θα έχουν κανένα πόρο, με αποτέλεσμα να θεωρείται θέμα χρόνου το λουκέτο! Ηδη η είδηση έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους εργαζόμενους στον Τύπο και αναμένονται άμεσα απεργιακές κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, την Κυριακή που θα συνεδριάζει η ΠΟΕΣΥ θα αποφασιστεί απεργία διαρκείας σε όλα τα ΜΜΕ, η οποία θα αρχίσει από Δευτέρα…

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών

Σε έκτακτη συνεδρίαση συνέρχεται την Κυριακή, 15 Νοεμβρίου, στις 11 πμ το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), μετά την εκβιαστική αξίωση των δανειστών από την κυβέρνηση, να καταργήσει άμεσα το αγγελιόσημο –οιονεί εργοδοτική εισφορά των εργαζομένων στην Ενημέρωση-, θεωρώντας το ως… εκκρεμότητα, εν όψει του euroworking group την Κυριακή.

Οι διαβεβαιώσεις που λάβαμε από τους αρμόδιους υπουργούς, για εξεύρεση λύσης που θα περιλαμβάνει διατήρηση του πόρου του Ταμείου μας, πιστεύουμε ότι θα τηρηθούν. Σε αντίθετη περίπτωση ο κλάδος μας, θα δώσει ενωμένος και μαχητικά τον «υπέρ πάντων» αγώνα για την επιβίωσή του.

Στην έκτακτη συνεδρίαση της Κυριακής θα αποφασιστούν αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις, με συνεργασία όλων των συνδικαλιστικών φορέων του χώρου της Ενημέρωσης, από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και θα κληθούν όλοι οι εργαζόμενοι να είναι από τη Δευτέρα σε επιφυλακή και αγωνιστική ετοιμότητα.

Πηγή: gazzetta.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Πραγματικά έχουμε «τρέξει» την στήριξη των αγροτών

Μέσα στις επόμενες 15 μέρες θα ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση...

Τσουχτερό κρύο μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Σταύρος Κιβράκης: Το θετικό είναι ότι από το μεσημέρι...

frost.minagric.gr: Έγκαιρη προειδοποίηση των αγροτών για φαινόμενα παγετού

O παγετός αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες καταστροφής της φυτικής...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...