Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022

Καβγάδες μεταξύ ΥΔΟΜ και μηχανικών για τα 3αστερα ξενοδοχεία στην Θάσο

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Εντάσεις και διενέξεις ανάμεσα σε Υπηρεσίες Δόμησης, μηχανικούς και επενδυτές, προκαλεί η μη έκδοση αδειών για την κατασκευή ξενοδοχείων 3 αστέρων στο νησί της Θάσου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας, Απόστολο Παυλίδη.

Με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό CENTER TV, ο κ. Παυλίδης τονίζει με έμφαση ότι δεν είναι μια κατάσταση καινούργια, αλλά διαρκής. Παράλληλα, επισημαίνει ότι «υπάρχει σταθερά ένα κύμα δυσαρέσκειας για το γεγονός ότι πολλές υποθέσεις δεν προχωράνε με την ταχύτητα που θα θέλαμε να προχωρήσουν και να υλοποιηθούν επενδύσεις, οι οποίες είναι πολύ κρίσιμες και απαραίτητες για την περιοχή μας».

«Μάλλον θα προχωρήσουμε στη σύσταση επιτροπής που θα εξετάζει επιμέρους ζητήματα και θα προτείνει λύσεις κι ένα διαφορετικό ενδεχόμενα πλαίσιο λειτουργίας των Υ.ΔΟΜ.»

«Γινόμαστε σταθερά αποδέκτες τέτοιων παραπόνων από συναδέλφους, απλά το τελευταίο διάστημα αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι αυτά τα παράπονα έχουν γίνει πάρα πολύ έντονα. Για τον λόγο αυτόν στην τελευταία της συνεδρίασης της διοικούσας επιτροπής του Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας, ένα από τα θέματα ημερήσιας διάταξης, ήταν και η εξέταση αυτών των παραπόνων και η αναζήτηση τρόπων παρέμβασης του Τεχνικού Επιμελητηρίου, στις Υπηρεσίες Δόμησης, προκειμένου να διευθετηθούν αυτά τα ζητήματα. Έχουμε έρθει σε επαφή με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας και με στελέχη των Υπηρεσιών Δόμησης κι απ’ όσο γνωρίζουμε, μάλλον θα προχωρήσουμε στη σύσταση επιτροπής που θα εξετάζει επιμέρους ζητήματα και θα προτείνει λύσεις κι ένα διαφορετικό ενδεχόμενα πλαίσιο λειτουργίας των Υ.ΔΟΜ., προκειμένου να καταλήγουμε σε διευθετήσεις τέτοιων ζητημάτων», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας.

«Έχουμε διενέξεις, εντάσεις και πολλές φορές έχουν φτάσει σε σημείο να ζητήσουν την πειθαρχική δίωξη των υπαλλήλων για το γεγονός ότι υπάρχουν διαφυγόντα κέρδη λόγω του ότι κάποιες επενδύσεις μένουν εκτός»

«Είναι σοβαρή η κατάσταση αυτή τη φορά, καθώς έχουμε καθυστερήσεις και σε επενδύσεις για παράδειγμα στην περιοχή της Θάσου, που είναι και μια αναπτυγμένη τουριστικά περιοχή σύμφωνα και με το ισχύον περιφερειακό χωροταξικό πλαίσιο, δεν δίνονται άδειες για υλοποίηση και κατασκευή σχεδίων τουριστικών καταλυμάτων 3 αστέρων. Αυτό που υπάρχει στο περιφερειακό χωροταξικό είναι αναφορά στις προϋποθέσεις χωροθέτησης τουριστικών καταλυμάτων σε εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών περιοχές 4 και 5 αστέρων. Το γεγονός ότι δεν γίνεται ρητή αναφορά στα ξενοδοχεία 3 αστέρων εκτιμάται από την Υπηρεσία Δόμησης Καβάλας ότι δεν είναι δυνατό να δίνονται άδειες σε αυτά τα ξενοδοχεία. Αυτό έρχεται σε σύγκρουση με εκτιμήσεις των συναδέλφων για αυτό το ζήτημα και δημιουργεί αυτή την ένταση που υπάρχει μεταξύ της Υπηρεσίας Δόμησης και των συναδέλφων, αλλά και των πολιτών που περιμένουν να δουν τις επενδύσεις τους να παίρνουν σάρκα και οστά. Έχουμε διενέξεις, εντάσεις και πολλές φορές έχουν φτάσει σε σημείο να ζητήσουν την πειθαρχική δίωξη των υπαλλήλων για το γεγονός ότι υπάρχουν διαφυγόντα κέρδη λόγω του ότι κάποιες επενδύσεις μένουν εκτός», αναφέρει καταληκτικά ο Απόστολος Παυλίδης.

spot_img

Διαφημίσεις