Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Εφαρμογή των μέτρων κατά του κορωνοϊού με… μέτρο από τους αστυνομικούς της Π. Ε. Καβάλας

Νίκος Ίμβρος: «Δουλειά μας είναι να αποτρέπουμε τον συνωστισμό μέσα από συστάσεις, η βεβαίωση παραβάσεων γίνεται μόνο σε περιπτώσεις που θα λέγαμε κάποιος το επιδιώκει ή προκαλεί»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Με αίσθημα δικαιοσύνης, χωρίς εμπάθειες και υπερβάλλοντα ζήλο, λειτουργούν οι αστυνομικοί της Π.Ε. Καβάλας, όσον αφορά τους ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας, Νίκος Ίμβρος.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, τουλάχιστον στην περιοχή μας, δεν έχει υπάρξει κάποια ακραία συμπεριφορά από αστυνομικό προς πολίτη, ενώ συμπλήρωσε ότι η βεβαίωση παραβάσεων γίνεται μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις κι αυτό όταν κάποιος πραγματικά το επιδιώκει.

«Δουλειά μας είναι να αποτρέπουμε τον συνωστισμό μέσα από συστάσεις – Είμαστε μέρος της κοινωνίας, ζούμε και καταλαβαίνουμε τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν οι πολίτες…»

«Η πανδημία είναι αυτό που κυριαρχεί στην καθημερινότητα όλων μας, άρα και στην ΕΛ.ΑΣ. Παρόλο που έχουν τεθεί διάφοροι μηχανισμοί ελέγχου των πολιτών από το κράτος, η Αστυνομία είναι τελικά αυτή που σε συντριπτικό ποσοστό έχει επωμιστεί το αντικείμενο αυτό, που ουσιαστικά δεν έχει καμιά σχέση με την αποστολή της. Υπάρχει μεγάλη σπατάλη δυνάμεων πανελλαδικά, αλλά ευτυχώς σε τοπικό επίπεδο το αστυνομικό δελτίο δείχνει ότι συνεχίζονται οι επιτυχίες στη λεγόμενη μικροεγκληματικότητα κι αυτό βοηθά στο να ασχολούμαστε με την πραγματική αστυνόμευση και την πρόληψη και καταστολή τέτοιων καταστάσεων. Σε τοπικό επίπεδο οι αστυνομικοί της Π.Ε. Καβάλας, γιατί γι’ αυτούς μπορώ να μιλήσω, κάνουν πολύ καλή δουλειά. Πάντα με αίσθημα δικαιοσύνης και χωρίς εμπάθειες ή υπερβάλλοντα ζήλο. Η βεβαίωση παραβάσεων γίνεται μόνο σε περιπτώσεις που θα λέγαμε κάποιος το επιδιώκει ή προκαλεί. Κινούμαστε σε διάφορα σημεία των πόλεων, των δημοτικών διαμερισμάτων, αλλά και στην Εγνατία Οδό και δουλειά μας είναι να αποτρέπουμε τον συνωστισμό μέσα από συστάσεις που γίνονται στους συμπολίτες μας. Δεν έχουμε προβεί σε κάποια ακραία ενέργεια που να δικαιολογεί σχόλια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είμαστε μέρος της κοινωνίας, ζούμε και καταλαβαίνουμε τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν οι πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Νίκος Ίμβρος.

Λίγοι μέχρι και σήμερα οι αστυνομικοί που εμβολιάστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

Ερωτηθείς αναφορικά με το θέμα των εμβολιασμών στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και σε ποιο σημείο βρίσκονται αυτοί σήμερα, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας απάντησε: «Πράγματι με την έναρξη των εμβολιασμών έχει δοθεί εντολή από το υπουργείο Υγείας, οι αδιάθετες δόσεις των εμβολίων να κατευθύνονται σε γιατρούς, σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις. Ήδη σε τοπικό επίπεδο υπήρξαν αστυνομικοί που εμβολιάστηκαν στην Π.Ε. Καβάλας, αλλά αυτοί οι συνάδελφοι είναι λίγοι. Περιμένουμε με τη συνέχιση της διαδικασίας να εμβολιαστούν όσοι το επιθυμούν. Δεν υπάρχει κάποια ειδική ημερομηνία έναρξης εμβολιασμών για τους αστυνομικούς. Το κριτήριο φυσικά αφορά τις ευπαθείς ομάδες που έχουμε κι εμείς στο Σώμα, αλλά βάσει και της ηλικίας των συναδέλφων».

«Οφείλει η πολιτεία να ξαναδεί από την αρχή το θέμα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας»

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του στον «Ε» ο κ. Ίμβρος κλήθηκε να σχολιάσει και το θέμα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, που το τελευταίο διάστημα προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, αλλά και συζητήσεις. Χαρακτηριστικά επισήμανε στον σχολιασμό του για το θέμα: «Δυστυχώς για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται αυτό που λέμε διαρκώς, ότι όλα φορτώνονται στην Αστυνομία. Η πράξη έχει δείξει ότι για ακόμη μια φορά δεν κάναμε τα απλά και πήγαμε απευθείας στα δύσκολα. Στο εξωτερικό για να μπει κάποιος στο Πανεπιστήμιο υπάρχει μια διαδικασία, με κάρτα εισόδου κλπ. Εδώ στη χώρα μας αυτά δεν υπάρχουν ούτε κατά διάνοια! Πάμε απευθείας σε κάτι που θα φορτωθεί στην ΕΛ.ΑΣ. και κάποιοι το παρουσιάζουν σαν ξεχωριστό σώμα. Η πραγματικότητα είναι ότι με ελάχιστη εκπαίδευση συνάδελφοι θα κληθούν να εφαρμόσουν τον νόμο. Η πράξη δείχνει ότι αυτό το σώμα από μόνο του δε θα μπορεί να αντεπεξέλθει. Θα καλείται και πάλι η Αστυνομία να επεμβαίνει για να σώσει αυτούς τους συναδέλφους και τους φοιτητές από τα προβλήματα που δημιουργούνται όλα αυτά τα χρόνια στα Πανεπιστήμια. Οφείλει η πολιτεία να το ξαναδεί από την αρχή, να μπει σε διάλογο με όλους τους φορείς και να μη λειτουργεί με τη λογική ότι όπου δημιουργούνται εστίες παραβατικότητας να στηρίζουν τη λειτουργία τους σε ένα περιορισμένο προσωπικό με μειωμένη εκπαίδευση και αποδοχές».

Σε σωστή κατεύθυνση οι αλλαγές που προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης των Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων

Τέλος, σε ερώτηση για το πως βλέπει το νέο πλαίσιο που διαμορφώνεται από το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης των Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας απάντησε: «Είναι μια διαδικασία που ισχύει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, προκειμένου να αποφεύγονται οι εντάσεις, τα μικροεπεισόδια, τα χημικά, αλλά και να παρέχεται η δυνατότητα σε όσους πραγματικά θέλουν να διαδηλώσουν, να το κάνουν. Οι αλλαγές κινούνται σε πάρα πολύ σωστή κατεύθυνση. Ελπίζουμε για τους συμπολίτες μας, αλλά και σε εμάς που πολλές φορές ερχόμαστε σε δύσκολη θέση, να μπορέσουν όλες αυτές οι διαδικασίες να προλάβουν πραγματικά δύσκολες καταστάσεις».

spot_img

Διαφημίσεις