Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Ενδιαφέρον του Νίκου Παναγιωτόπουλου για τις επιχειρήσεις μαρμάρου

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Με κύριο άξονα συζήτησης την πορεία της ελληνικής βιομηχανίας μαρμάρων, τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος αλλά και τη χρήση ελληνικών μαρμάρων σε ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία της χώρας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021, τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας -Θράκης (ΣΕΜΜΘ) με τον Υπουργό Εθνικής άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο Υπουργός εξέφρασε την υποστήριξη του στον κλάδο των μαρμάρων, αφενός γιατί και ο ίδιος όπως τόνισε αισθάνεται «συνάδελφος» αφού στο παρελθόν είχε διατελέσει στέλεχος επιχείρησης του κλάδου και αφετέρου διότι γνωρίζει ότι η βιομηχανία μαρμάρου αποτελεί έναν τομέα ιδιαίτερα σημαντικό για την Εθνική Οικονομία. Η Ελλάδα κατέχει την 4η θέση παγκοσμίως στις εξαγωγές μαρμάρου ενώ η προσφορά του τομέα παραγωγής Ελληνικού Μαρμάρου στην Οικονομία της χώρας, φτάνει το 1,27 δις €, ενώ για κάθε 1 € προϊόν μαρμάρου το πολλαπλασιαστικό όφελος για την Ελληνική οικονομία είναι 2,19 €. Ταυτόχρονα απασχολούνται περίπου 6,500 εργαζόμενοι ενώ η συνολική συμβολή στην απασχόληση (έμμεσα) φτάνει τους 18.000 εργαζόμενους. Είναι ένας καθαρά εξωστρεφής κλάδος, εξάγοντας το 76% των συνολικών πωλήσεων σε περισσότερες από 120 χώρες.

Ο Υπουργός επιβεβαίωσε την πρόθεση της Κυβέρνησης αλλά και του ιδίου για την ουσιαστική λύση διαφόρων θεμάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, τόσο στην βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου, όσο και στην απλοποίηση των διαδικασιών στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Επίσης, μας διαβεβαίωσε για την πρόθεση του να συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια του Συνδέσμου για την χρήση του Ελληνικού μαρμάρου σε ιστορικά μνημεία. Παράδειγμα αποτελεί η πρόθεση του ΣΕΜΜΘ να προμηθεύσει στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης λευκό μάρμαρο Θάσου, αφού ο εξωτερικός περίβολος είναι ήδη κατασκευασμένος από το ίδιο μάρμαρο.

Η πρόεδρος του ΣΕΜΜΘ, Χαϊδά Ιουλία εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις θέσεις του Υπουργού, τονίζοντας πως η συμμετοχή του σε μια τέτοια άτυπη τηλεδιάσκεψη, αναδεικνύει το πραγματικό και ουσιαστικό ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη του κλάδου των μαρμάρων.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΡΜΑΡΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

spot_img

Διαφημίσεις