Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Εγγυημένος μισθός 1.500 ευρώ και πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στην ELFE ΑΒΕΕ

Ακολούθησε μας

Εγγυημένο μισθό 1.500 ευρώ (μικτά) και πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, είναι η πρόταση της διοίκησης της εταιρείας «Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE ΑΒΕΕ» στο πλαίσιο του εξορθολογισμού του μισθολογικού κόστους της επιχείρησης.

Αναλυτικά, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Διοίκηση της Εταιρείας αναφέρει:

Σε συνέχεια της απόφασής μας να εξορθολογηθεί το μισθολογικό κόστος της επιχείρησής μας, που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την επιβίωσή της και στα πλαίσια εφαρμογής της κείμενης εργατικής νομοθεσίας, η Εταιρεία ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Α. Κατά την επικείμενη εξόφληση των αποδοχών των εργαζομένων της θα εγγυηθεί το ποσό των 1.500 ευρώ (μικτές αποδοχές) μηνιαίως ως εγγυημένες μηνιαίες αποδοχές για έναν έκαστο του συνόλου του προσωπικού της που θα υποστεί τη μεταβολή που έχουμε ήδη ανακοινώσει στις 24/3/2016. Πρόθεση της Εταιρίας είναι αυτή η εγγύηση των μισθών έως τα 1.500 ευρώ να αποτελέσει διμερή συμφωνία με το Σωματείο των εργαζομένων.

Σε περίπτωση οριστικής άρνησης του Σωματείου να συμφωνήσει στη στήριξη των εργαζομένων που αμείβονται κάτω από τα 1.500 ευρώ, τότε η Εταιρία θα το πράξει μονομερώς. Θα προστατεύσει και δε θα μειώσει μισθούς ως το παραπάνω ποσό.

Β. Συμμετέχει και συνεχίζει να το κάνει σε θεσμικό πλαίσιο στη διαδικασία της συλλογικής διαπραγμάτευσης, όπως έχουν ζητήσει οι εργαζόμενοί της και η Εταιρεία ανταποκρίθηκε.

Γ. Προωθεί πολιτικές εθελούσιας εξόδου καταβάλλοντας στους εργαζόμενους που θα εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον μέχρι τις 22/04/2016, πλήρη την αποζημίωσή τους πλέον του ποσού των 1.000 ευρώ, ώστε να ικανοποιηθούν τα μέγιστα οι συμμετέχοντες στο εν λόγω πρόγραμμα. Τα σχετικά ποσά που θα καταβληθούν σε έναν έκαστο των ενδιαφερομένων θα ανέλθουν μέχρι και το ποσό των 64.000 ευρώ .

Είναι κοινός τόπος και αγωνία μας το εργοστάσιο της Καβάλας να παραμείνει ανοιχτό. Η Διοίκηση της Εταιρείας δίνει πολλαπλή μάχη και πραγματικά δε φείδεται προσπαθειών και αγώνα να το πετύχει. Οι συνθήκες επιτάσσουν άμεση αναπροσαρμογή της μισθοδοσίας των εργαζομένων. Αυτό και πράττει. Με σύννομο τρόπο, εξορθολογίζει το υπέρογκο μισθοδοτικό της κόστος, εξασφαλίζει άνετο μισθολογικό και θεσμικό εργασιακό περιβάλλον για το σύνολο του προσωπικού της, εξασφαλίζει συνθήκες εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεών της, ώστε να καταστεί διεθνώς ανταγωνιστική. Η ανασκόπηση της βιομηχανικής αγοράς και των μισθών που αναλόγως καταβάλλονται σε άλλες βιομηχανίες πείθει ότι οι εργαζόμενοί μας είναι άριστα αμειβόμενοι, το οποίο και επιδιώκουμε, γιατί αυτοί αποτελούν τη δύναμη λειτουργίας μας.

Χρειάζεται κοινή προσπάθεια ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να κρατήσουμε «ψηλά» το εργοστάσιο με όφελος στην Εθνική και Αγροτική οικονομία και ασφαλώς για τη στήριξη της οικονομίας της τοπικής κοινωνίας της Καβάλας.

 

Η Διοίκηση της Εταιρείας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα