Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Καβάλα: Ανατράπηκε αυτοκίνητο στην Καλαμίτσα

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο ανατράπηκε στην περιοχή της...

Τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση της Νέας Ηρακλείτσας

Οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά όταν το δίκυκλο...

Γ. Βαφείδης: Το 1/3 των επιχειρήσεων εστίασης θα πάρει το κεφάλαιο κίνησης

Ακολούθησε μας

«Περίπου μόνο το 1/3 θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί  το χρηματοδοτικό εργαλείο του κεφαλαίου κίνησης», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών, Γιώργος Βαφείδης.

Ο κ. Γιώργος Βαφείδης σημείωσε πως οι επιχειρήσεις εστίασης θα λάβουν το 7% του τζίρου τους του 2019, μέτρο θετικό όπως το χαρακτήρισε. Πρόκειται για ένα κεφάλαιο εκκίνησης διάρκειας 3 μηνών από την στιγμή που θα επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις, κεφάλαιο μη επιστρεπτέο.

Ο κ. Βαφείδης είπε ότι «πρόκειται για ένα μέτρο στήριξης που ανακοινώθηκε τις προηγούμενες μέρες από τον υπουργό Ανάπτυξης. Αφορά κεφάλαια κίνησης με τα οποία θα χρηματοδοτηθούν επιχειρήσεις του κλάδου μας, χρησιμοποιώντας τα για την επανεκκίνηση του κλάδου και ως οικονομική βοήθεια για τους πρώτους 3 μήνες λειτουργίας. Το ύψος της χρηματοδότησης θα αγγίξει τα 330 εκατομμύρια, αφορά σε ποσοστό το 7% του τζίρου του 2019 και θα είναι μη επιστρεπτέο. Το αρνητικό της όλης υπόθεσης είναι ότι δεν αγγίζει όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου, περίπου μόνο το 1/3 θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο. Ο λόγος είναι ότι προφανώς δεν πληρούν την μείωση του 30%+ του τζίρου του 2020 σε σχέση με το 2019 ως έτος αναφοράς. Δηλαδή οι επιχειρήσεις του κλάδου μας οι οποίες λόγω της λειτουργίας του take away δεν μπορούν να δείξουν μείωση τζίρου το 2020 άνω του 30%, δεν θα μπορέσουν να έχουν τη συγκεκριμένη βοήθεια».

Χρήσιμο εργαλείο

Πρόσθεσε ότι «σίγουρα, όμως, θα είναι κάτι χρήσιμο. Οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια στον κλάδο μας και γενικά σε κάθε πληττόμενη επιχείρηση αποτελεί τεράστια βοήθεια και ενίσχυση, ανεξαρτήτως ποσού και ποσοστού. Καλό θα ήταν βέβαια να μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου, αλλά δεν μπορεί αυτό να είναι εφικτό. Τα περισσότερα χρηματοδοτικά εργαλεία που προέκυψαν μέσα από τα μέτρα στήριξης της κεντρικής διοίκησης, τα χαίρονται επιχειρήσεις που στο παρελθόν είχαν δείξει φορολογική, ασφαλιστική συνείδηση. Όλοι αυτοί οι αλγόριθμοι λειτουργούν πάνω σ’ αυτά τα πρότυπα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα