Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

«Γκάζια» αγανάκτησης από τους αυτοκινητιστές

Οργή για την απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών στους παράπλευρους δρόμους

Ακολούθησε μας

Σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης, σχετικά με την απόφαση της για απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών στους παράπλευρους δρόμους, η οποία όπως τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, είναι δεδομένη και δεν πρόκειται να αλλάξει, χρησιμοποίησε ο εκλεγμένος στην ομοσπονδία φορτηγών αυτοκινήτων Ελλάδας, Ανέστης Τσουρουκίδης.

«Θα την χαρακτήριζα φασιστική απόφαση, γιατί αυτοί που μέχρι τώρα ανοίγανε τις μπάρες για να περνάνε τα αυτοκίνητα, σήμερα μας κλείνουν και τον τελευταίο παράδρομο. Δεν μας αφήνουν να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Ότι έχουν ξεπουλήσει τις ελληνικές μεταφορές στο εξωτερικό αυτό είναι γνωστό. Αυτοί που έβριζαν τους «Μπόμπολες» έχουν γίνει χειρότεροι απ’ αυτούς», υπογράμμισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο κ. Τσουρουκίδης.

«Γιατί να πληρώνουμε 1.000 ευρώ τον χρόνο τέλη κυκλοφορίας;»

«Εμείς ζητάμε να μας αφήσουν ελεύθερους να κυκλοφορούμε στους ελληνικούς δρόμους. Ζητάμε να μας αφήνουν να πηγαίνουμε στα δικαστήρια, γιατί έχει το εξής τρελό η απόφαση αυτή. Μας κόβουν 1.000 ευρώ πρόστιμο και μας παίρνουν τις πινακίδες για να πάμε να πληρώσουμε άμεσα. Δεν μας επιτρέπουν να πάμε στα δικαστήρια. Αν αυτό δεν είναι ένα φασιστικό μέτρο, τότε ποιο είναι; Γιατί να πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας 1.000 ευρώ το χρόνο, αφού δεν μας αφήνουν να κυκλοφορούμε όπου θέλουμε; Πιστεύω τις επόμενες μέρες θα έχουμε εξελίξεις. Αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να περάσουν. Είναι πρωτόγνωρα και δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο. Εγώ λέω ότι ήδη θα έπρεπε να είχαμε κατέβει σε κινητοποιήσεις. Δεν ξέρω γιατί υπάρχει αυτός ο εφησυχασμός. Για το δρομολόγιο Καβάλα – Αθήνα θέλουμε 300 ευρώ διόδια. Φανταστείτε τους συναδέλφους από τον Έβρο. Πως θα πληρώσουμε; Μήπως θέλουν να «κλείσουν» τη μεσαία τάξη, όπως ακούσαμε;», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Τσουρουκίδης.

Ούτε καύσιμα δεν θα μπορούν να βάλουν στα φορτηγά τους, όπως τονίζει ο Α. Τσουρουκίδης

Παράλληλα, σημείωσε ότι με αυτήν την απόφαση δεν θα μπορούν να βάλουν ούτε καύσιμα στα οχήματά τους!

«Βάζουμε, ως εταιρεία, είκοσι χρόνια πετρέλαιο στο Κοκκινόχωμα. Μ’ αυτή την απόφαση θέλω ειδική άδεια για να πάω σ’ αυτό το δρόμο. Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε! Θ’ αυξήσει τους υπαλλήλους το κράτος; Θα σταματάνε τα φορτηγά μέσα στην Καβάλα για να πάρουν τις άδειες, ώστε να πάνε Καρβάλη, Χρυσούπολη κλπ; Είναι παράνομο, σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, να σταματάω για πετρέλαιο και θα έχω 1.000 ευρώ πρόστιμο. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη να προσφύγω; Γιατί δε με ορίζει ημερομηνία να προσφύγω στα δικαστήρια; Τρέχουμε να δουλέψουμε για να τους πληρώσουμε και τώρα δεν μας αφήνουν ούτε να τρέξουμε και να κάνουμε τη δουλειά μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Προς τη θετική κατεύθυνση το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων, αλλά…

Στο ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, το πρωί της Δευτέρας (6/11), ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι μέσα στο 2017 θα γίνει ο διαγωνισμός για το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων που θα χρεώνονται οι οδηγοί με βάση το χιλιόμετρο χρήσης και ότι στόχος του υπουργείου είναι να εφαρμοστεί μέσα στο 2018 στην Εγνατία Οδό.
Διευκρίνισε δε ότι με το ηλεκτρονικό διόδιο θα μπορούν οι οδηγοί να πληρώνουν εκτός από τα e-pass και μέσω ειδικής εφαρμογής στο κινητό τους.

«Τα ταμεία στα διόδια, όπως είναι σήμερα, ουσιαστικά θα καταργηθούν, είπε ο κ. Σπίρτζης, και τα μόνα που θα λειτουργούν θα είναι τα μηχανήματα στις άκρες των δρόμων, που θα πωλούν τα e-pass».
«Είναι ένα καλό μέτρο, το οποίο όμως εφαρμόζεται αλλού. Στην Ελλάδα το ακούμε από την εποχή Λαλιώτη. Θ’ αργήσει να εφαρμοστεί. Να πληρώνουμε αναλογικά, αυτό θέλουμε. Αυτά τα διόδια που πληρώνουμε εδώ δεν υπάρχουν πουθενά. Ποιος έχει δώσει το δικαίωμα να πηγαίνω από το δρόμο που θέλουν; Μας ρωτάνε αν «καθαρίζουμε» στο δρομολόγιο όσα πληρώνουμε σε διόδια; Δεν έχουν τσίπα; Δεν ντρέπονται για όσα λένε; Γνωρίζουν πόσο αναστενάζει ο κόσμος και πως πάμε να πληρώσουμε κάθε μήνα Ε.Φ.Κ.Α; Γιατί δεν μας αφήνουν ελεύθερους να κυκλοφορήσουμε;», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Τσουρουκίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα