Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Αστυνομικοί της Καβάλας στην πρώτη γραμμή του Έβρου

Νίκος Ίμβρος: «Η οργάνωση είναι εξαιρετική, δεν πρόκειται να περάσει κανένας τα σύνορα...»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Σημαντική δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στον Έβρο, συνδράμοντας στην τιτάνια προσπάθεια τη μη παραβίασης των ελληνικών συνόρων από χιλιάδες άτομα, τα οποία κατευθύνει εκεί το καθεστώς της Τουρκίας.

«Πραγματικά είναι δύσκολες οι συνθήκες, πρωτόγνωρες θα έλεγα για τους αστυνομικούς που βρίσκονται στο σημείο. Η Καβάλα βρίσκεται από την πρώτη στιγμή και στις Καστανιές και στους Κήπους με ισχυρές δυνάμεις», ανέφερε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» για το θέμα, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Π.Ε. Καβάλας, Νίκος Ίμβρος.

«Η οργάνωση είναι εξαιρετική και ως προς τις δυνάμεις που είναι στο σημείο, αλλά και ως προς την διοικητική μέριμνα και τη διαχείριση της όλης κατάστασης…»

«Τη Δευτέρα (2/3) βρέθηκα κοντά στους συναδέλφους μου στον Έβρο και διαπίστωσα από κοντά ότι υπάρχει μια πολύ καλή οργάνωση, κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει οι Έλληνες, ειδικά τις πρώτες ώρες μιας κρίσης. Η οργάνωση αυτή είναι εξαιρετική και ως προς τις δυνάμεις που είναι στο σημείο, αλλά και ως προς την διοικητική μέριμνα και τη διαχείριση της όλης κατάστασης. Το σημαντικότερο απ’ όλα κι αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι η αγάπη των ακριτών για τον τόπο τους, αλλά και για την Αστυνομία και τον Στρατό και τη δείχνουν καθημερινά και με την ψυχολογική στήριξη που χρειάζονται οι συνάδελφοι εκεί, αλλά και υλικά, με συγκέντρωση αγαθών, σε αντίθεση με καταστάσεις που βιώσαμε πριν μερικές ημέρες σε άλλες περιοχές της χώρας, που αντιμετωπιστήκαμε σαν εχθροί», υπογράμμισε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Ίμβρος.

«Η συγκέντρωση τόσων ανθρώπων στο σημείο προκαλεί σίγουρα ανησυχία. Αυτό όμως που εισέπραξα από τους συναδέλφους, είναι ότι δεν πρόκειται οργανωμένα να περάσει κανένας τα σύνορα…»

Ερωτηθείς για το κατά πόσο ανήσυχος είναι από τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Π.Ε. Καβάλας απάντησε: «Η συγκέντρωση τόσων ανθρώπων στο σημείο προκαλεί σίγουρα ανησυχία. Αυτό όμως που εισέπραξα από τους συναδέλφους, είναι ότι δεν πρόκειται οργανωμένα να περάσει κανένας τα σύνορα. Το ηθικό των αστυνομικών και η διάθεση τους, αλλά και η αγάπη γι’ αυτό που κάνουν είναι τέτοια που δεν θα το επιτρέψουν. Οι δυνάμεις είναι πολλές και η οργάνωση τέτοια που δεν θα υπάρξει προσπάθεια οργανωμένης εισβολής χωρίς να αποκρουστεί, όπως κι έχουν γίνει τέτοιες απόπειρες χωρίς αποτέλεσμα».

«Η χώρα μας λειτουργεί με όλες της τις δομές, όπως πρέπει να λειτουργεί ένα σύγχρονο κράτος που θέλει να προστατέψει τα σύνορά του»

«Το θέμα είναι ότι ο Έβρος είναι τεράστιος ως Περιφερειακή Ενότητα κι ως εκ τούτου μπορεί να υπάρχουν κάποια σημεία από τα οποία μεμονωμένες ομάδες, λίγων ατόμων, να μπορούν να περνούν, αλλά κι αυτοί άμεσα συλλαμβάνονται και μετά από αυτόφωρο και τις ποινές που επιβάλλονται προκύπτει ότι και η Δικαιοσύνη στέκεται στο ύψος των περιστάσεων κι όλο αυτό λειτουργεί αποτρεπτικά, δείχνοντας ότι η χώρα μας λειτουργεί με όλες της τις δομές, όπως πρέπει να λειτουργεί ένα σύγχρονο κράτος που θέλει να προστατέψει τα σύνορά του», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ίμβρος.

«Δεν σκεφτόμαστε άδειες, ρεπό και ξεκούραση, όσοι μένουμε πίσω κι επειδή είμαστε μακριά από αυτά που τραβάνε οι συνάδελφοι μας, δεν δικαιολογούμαστε να γκρινιάζουμε…»

Τέλος, ερωτηθείς για το κατά πόσο σημαντικό είναι το «κόστος» για την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, εξαιτίας της αποστολής αστυνομικών στον Έβρο, ο Νίκος Ίμβρος απάντησε: «Η αστυνομική δύναμη που έφυγε από την Καβάλα για τον Έβρο είναι μεγάλη. Κι ένας συνάδελφος να έφευγε θα μας έλειπε! Όμως επειδή αυτές οι καταστάσεις είναι τέτοιες, μας αναγκάζουν κι εμάς να μη σκεφτόμαστε άδειες, ρεπό και ξεκούραση, όσοι μένουμε πίσω κι επειδή είμαστε μακριά από αυτά που τραβάνε οι συνάδελφοι μας, δεν δικαιολογούμαστε να γκρινιάζουμε. Είμαστε παρόντες, στις θέσεις μας, χωρίς ρεπό και άδειες, γιατί έπρεπε να καλύψουμε αυτούς που έφυγαν για τον Έβρο. Οι τελευταίες εξιχνιάσεις ληστειών μέσα στην πόλη μας, έδειξαν ακριβώς ότι η Αστυνομία σε τοπικό επίπεδο συνεχίζει να λειτουργεί με υψηλό φρόνημα, τα αποτελέσματα είναι τέτοια που δείχνουν ότι οι συνάδελφοι λειτουργούν με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα κι έχουμε γρήγορα αποτελέσματα, άρα το όποιο κενό αναπληρώνεται από τους συναδέλφους που μένουν στην Π.Ε. Καβάλας».

(στη φωτογραφία Διμοιρία της Καβάλας στην πρώτη γραμμή στις Καστανιές)

Διαφημίσεις