Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Ανησυχία για τα κρούσματα κορωνοϊού σε αστυνομικούς

Νίκος Ίμβρος: Δεν είμαστε ρομπότ, αλλά άνθρωποι κι είμαστε στην πρώτη γραμμή

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Ιδιαίτερα ανήσυχος για την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού σε αστυνομικούς, δηλώνει στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας, Νίκος Ίμβρος.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο κ. Ίμβρος, το γεγονός ότι στην Π.Ε. Καβάλας δεν έχει καταγραφεί ακόμη κρούσμα σε αστυνομικό, οφείλεται καθαρά στην τύχη, ενώ παράλληλα καλεί την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της, λαμβάνοντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα.

«Ενώ είμαστε στην πρώτη γραμμή και θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερη οργάνωση, σχεδιασμός και αντιμετώπιση τέτοιων έκτακτων καταστάσεων, συνεχίζουμε να λειτουργούμε με τη λογική ας τύχει πρώτα και βλέπουμε…»

«Ήταν θέμα χρόνου να νοσήσουν και αστυνομικοί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Χρόνια λέμε ότι δεν είμαστε ρομπότ, αλλά άνθρωποι κι όταν είμαστε στην πρώτη γραμμή είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή ο ιός θα χτυπούσε και τη δική μας πόρτα. Το θέμα είναι ότι για ακόμη μια φορά το Αρχηγείο μας, ακολουθεί τις εξελίξεις. Ενώ είμαστε στην πρώτη γραμμή και θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερη οργάνωση, σχεδιασμός και αντιμετώπιση τέτοιων έκτακτων καταστάσεων, συνεχίζουμε να λειτουργούμε με τη λογική ας τύχει πρώτα και βλέπουμε. Γι’ αυτό και σε διάφορες περιοχές όταν προέκυψαν τα πρώτα κρούσματα, το πρώτο διάστημα η κατάσταση ήταν απελπιστική ως προς την οργάνωση και αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων», επισημαίνει σχετικά στα όσα δηλώνει στον «Ε» ο Νίκος Ίμβρος.

«Ο έλεγχος για κορωνοϊό συναδέλφων που επιστρέφουν από τη Λέσβο όπου υπάρχει καραντίνα δεν είναι υποχρεωτικός, αλλά επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια του κάθε συναδέλφου για το αν θα ελεγχθεί…»

«Σε τοπικό επίπεδο ακόμη δεν έχουμε κρούσμα σε αστυνομικό. Είναι καθαρά θέμα τύχης, διότι οι συνάδελφοί μας βρίσκονται παντού. Και στο θέμα του ιού η πολιτεία έχει την Αστυνομία μπροστά. Εμείς γινόμαστε οι κακοί για τον έλεγχο της μάσκας, την τήρηση κανόνων, καταστημάτων κλπ. Έχουμε συναδέλφους με αποσπάσεις στα νησιά και στον Έβρο, έχουμε συλλήψεις προσφύγων και μεταναστών, οι περισσότεροι εκ των οποίων έρχονται από την Τουρκία όπου ο ιός, όπως ακούμε είναι σε έξαρση. Άρα μόνο από τύχη δεν έχει νοσήσει κανείς. Ακόμη όμως και για τα αυτονόητα δεν υπάρχει λύση. Για παράδειγμα ο έλεγχος για κορωνοϊό συναδέλφων που επιστρέφουν από τη Λέσβο όπου υπάρχει καραντίνα δεν είναι υποχρεωτικός, αλλά επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια του κάθε συναδέλφου για το αν θα ελεγχθεί. Η υπηρεσία δεν προνοεί ώστε να βρίσκονται οι εν λόγω συνάδελφοι σε μια άτυπη καραντίνα ή να γίνεται χορήγηση άδειας για κατ’ οίκον περιορισμό. Μόνη προστασία μας η μάσκα και τίποτα άλλο», αναφέρει ακόμη ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας.

«Όταν ο συνάδελφος καλείται να αναλάβει άμεσα υπηρεσία, χωρίς να έχει βγει το αποτέλεσμα τεστ ή χωρίς καν να έχει κάνει τεστ, νομίζω ότι η ανησυχία είναι λογική κι όχι παράλογη»

Ερωτηθείς για το κατά πόσο ανησυχεί γενικότερα για το θέμα, ο Νίκος Ίμβρος υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: «Υπάρχει μεγάλη ανησυχία, αυτό είναι γεγονός. Δεν μπορούμε να κρυφτούμε και να ωραιοποιήσουμε καταστάσεις! Η ανησυχία πηγάζει από τα γεγονότα που εξελίσσονται σε αυτονόητα πράγματα, όπως η περίπτωση με την επιστροφή αστυνομικών από περιοχές με κρούσματα κορωνοϊού. Όταν ο συνάδελφος καλείται να αναλάβει άμεσα υπηρεσία, χωρίς να έχει βγει το αποτέλεσμα τεστ ή χωρίς καν να έχει κάνει τεστ, νομίζω ότι η ανησυχία είναι λογική κι όχι παράλογη. Θα πρέπει να καταλάβει η ελληνική πολιτεία ότι ένα κρούσμα αστυνομικού θα φέρει αλυσιδωτές εξελίξεις στην υπηρεσία και στους πολίτες που ερχόμαστε σε επαφή. Ακόμη και σήμερα όλες οι υπηρεσίες έχουν μέτρα, όπως πλέξι γκλας, ενώ σε εμάς αυτό δεν ισχύει για καμία περίπτωση. Τα αυξημένα κρούσματα σε αστυνομικούς δείχνουν ότι κάτι τελικά δεν πάει καλά».

Διαφημίσεις