Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Ανεβάζει ταχύτητα το υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας

Κώστας Πανταζής: Σημαντικό οικονομικό πλήγμα η πληρότητα των λεωφορείων σε ποσοστό 50%

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Στο 75% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι λειτουργεί το Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, το οποίο από την περασμένη Δευτέρα (18/5) αύξησε σημαντικά τα δρομολόγια του.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, Κώστα Πανταζή, λόγω της άρσης των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων, από τη Δευτέρα (18/5) επαναλειτούργησαν και πάλι τα δρομολόγια από και προς Αθήνα, αλλά και από και προς Σέρρες, ενώ ενισχύθηκαν οι γραμμές από και προς Θεσσαλονίκη, Δράμα και Ξάνθη.

Σημαντική ενίσχυση και στα τοπικά δρομολόγια

«Ευελπιστούμε να έχουμε την ανάλογη αύξηση και στο επιβατικό κοινό, κάτι που δεν είχαμε μέχρι τώρα. Έχουμε βάλει δρομολόγια στις γραμμές που είχαν διακοπεί, όπως της Αθήνας και των Σερρών, με παράλληλη ενίσχυση των γραμμών μας για Θεσσαλονίκη και Δράμα. Ενισχύονται επίσης και τα τοπικά δρομολόγια, όσα δηλαδή πραγματοποιούνται εντός της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Πανταζής.

Σημαντικό οικονομικό πλήγμα για το Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. η πληρότητα των λεωφορείων σε ποσοστό 50%

Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, το γεγονός ότι η μέγιστη πληρότητα των λεωφορείων ορίζεται στο 50% των θέσεων τους, είναι κάτι που πλήττει σημαντικά τα οικονομικά του Κ.Τ.Ε.Λ.

«Είναι μεγάλο κόστος για εμάς αυτό. Έχουμε καταθέσει τα αιτήματά μας στην Κυβέρνηση, γιατί έχει ανέβει πολύ το κόστος, καθώς είχαμε μηδενικά έσοδα όλο το προηγούμενο διάστημα. Κυριολεκτικά κινούμασταν με ένα και δυο άτομα εξυπηρετώντας ανθρώπους που είχαν ανάγκη να μετακινηθούν. Αυτό το «ταβάνι» του 50% μας προσθέτει επιπλέον έξοδα, γιατί αν περισσέψουν 10 επιβάτες θα πρέπει να βάλουμε ένα ακόμη λεωφορείο για να τους εξυπηρετήσουμε», υπογραμμίζει σχετικά ο πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας.

Ελπίδες για αύξηση στην επιβατική κίνηση το επόμενο διάστημα – Πως διαμορφώνονται τα νέα δρομολόγια

«Η κατάσταση για εμάς είναι πολύ δύσκολη, ελπίζουμε με την αύξηση της επιβατικής κίνησης το αμέσως επόμενο διάστημα, να μπορέσουμε κι εμείς λίγο να ορθοποδήσουμε», επισημαίνει καταληκτικά ο Κώστας Πανταζής.

Ειδικότερα τέλος, όσον αφορά τα δρομολόγια από Καβάλα για Αθήνα, αυτά πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή στις 21.00′ και από Αθήνα για Καβάλα κάθε Τρίτη – Παρασκευή – Κυριακή στις 21.00′.

Τα δρομολόγια από Καβάλα για Σέρρες στις 10.30′ και στις 15.00′ και από Σέρρες για Καβάλα στις 6.30′ και στις 17.15′.

Από Καβάλα για Θεσσαλονίκη τα δρομολόγια από την περασμένη Δευτέρα (18/5) διαμορφώνονται ως εξής: 8.00′, 10.00′, 12.00′, 14.00′, 16.00′ και 19.00′.

Από Θεσσαλονίκη για Καβάλα στις 8.00′, 11.00′, 13.00′, 15.00′, 17.00′ και 19.00′.

Διαφημίσεις