Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Έρχονται δύσκολες μέρες για τα πρατήρια υγρών καυσίμων

Μιχάλης Μεταξάς: «Ο Θεός να βάλει το χέρι του από εδώ και πέρα...»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Εξανεμίστηκαν οι όποιες ελπίδες είχαν οι πρατηριούχοι της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, για αύξηση της κίνησης στα καταστήματά τους, λόγω της μικρής έλευσης τουριστών από τα Βαλκάνια, η οποία μειώνεται συνεχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Μιλώντας στον «Ενήμερο», ο γραμματέας του Σωματείου Βενζινοπωλών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Μιχάλης Μεταξάς, εμφανίζεται απαισιόδοξος για το υπόλοιπο της θερινής περιόδου, καθώς όπως όλα δείχνουν η έξαρση της πανδημίας στα Βαλκάνια, αλλά και οι αυστηροί έλεγχοι στα σύνορα, συν τα μοριακά τεστ που θα πρέπει να έχουν από τις χώρες τους όσοι έρχονται στην Ελλάδα, θα αποτελέσουν τροχοπέδη στο πολυαναμενόμενο τουριστικό ρεύμα.

«Είχαμε λοιπόν μια ελπίδα για «απόβαση» των τουριστών από τα Βαλκάνια, αλλά δεν προλάβαμε να τη δούμε στα πρατήρια. Ο Θεός να βάλει το χέρι του από εδώ και πέρα…»

«Το πρόβλημά μας είναι ότι δεν υπάρχουν ξένοι τουρίστες, δεν υπάρχει όμως και εγχώριος τουρισμός. Οι Έλληνες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψουν και φοβούνται να μετακινηθούν, οι δε Βαλκάνιοι, τους οποίους περιμέναμε και ελπίζαμε σε αυτούς κι έγινε ένα δειλό ξεκίνημα είναι αλήθεια, έχουν τώρα το δεύτερο κύμα της πανδημίας με αποτέλεσμα να αποκλείονται χώρες με τις οποίες στην ουσία δουλεύαμε εμείς στη βόρεια Ελλάδα. Χώρες όπως η Σερβία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία, «κόβονται», φοβούνται κι άρα δεν έρχονται. Τα πρατήρια της Καβάλας έβαζαν καύσιμα μόνο σε αυτούς γιατί τουρίστες που έρχονται με αεροπλάνα στην περιοχή μας, «εγκλωβίζονταν» στα ξενοδοχεία. Είχαμε λοιπόν μια ελπίδα για «απόβαση» των τουριστών από τα Βαλκάνια, αλλά δεν προλάβαμε να τη δούμε στα πρατήρια. Ο Θεός να βάλει το χέρι του από εδώ και πέρα», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Μιχάλης Μεταξάς.

Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης πωλείται στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας προς 1,42 ευρώ το λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης στα 1,12 ευρώ ανά λίτρο

Αναφορικά με τις τιμές των υγρών καυσίμων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ο κ. Μεταξάς τόνισε: «Οι τιμές είναι σχετικά σταθερές, αν και έχουν «τσιμπήσει» προς τα πάνω το τελευταίο διάστημα, διότι έχει μπει σε κάποια κίνηση η παγκόσμια οικονομία. Οι αυξήσεις, ευτυχώς, στην παρούσα φάση δεν είναι σε δυσθεώρητα ύψη, αλλά πλέον είναι παρελθόν οι πολύ χαμηλές τιμές που είχαμε στη διάρκεια της καραντίνας. Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης πωλείται στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας προς 1,42 ευρώ το λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης στα 1,12 ευρώ ανά λίτρο».

«Οι τελευταίες 20 μέρες διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης όντως πήγαν καλά, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για έναν τζίρο που αντί να γίνει τον Οκτώβριο, έγινε τον Μάιο…»

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το αν αυξήθηκαν οι τζίροι των πρατηρίων από την μεγαλύτερη περίοδο διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης φέτος, ο Μιχάλης Μεταξάς απάντησε: «Οι τελευταίες 20 μέρες διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης όντως πήγαν καλά, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για έναν τζίρο που αντί να γίνει τον Οκτώβριο, έγινε τον Μάιο. Αυτό σημαίνει πως ό,τι πουλήσαμε θα έχει σαν αποτέλεσμα πάλι να καθόμαστε από Οκτώβριο μέχρι Ιανουάριο, γιατί πολλοί καταναλωτές έχουν γεμίσει τις δεξαμενές τους με τις χαμηλές τιμές που υπήρξαν όλο το προηγούμενο διάστημα».

Διαφημίσεις