Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οριακή η κάλυψη των θέσεων δασκάλων στην Π. Ε. Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Με 15 κενά σε θέσεις νηπιαγωγών και οριακή κάλυψη των θέσεων των δασκάλων αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας.

Μιλώντας στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης, υπογράμμισε ότι φέτος θα περίμενε καλύτερη οργάνωση από το αρμόδιο υπουργείο, η οποία όμως, δυστυχώς, δεν υπήρξε.

«Δεν έγινε κανένας μόνιμος διορισμός, όπως είχαν υποσχεθεί οι κυβερνώντες…»

«Είμαστε σε ρυθμούς προετοιμασίας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, αναμένοντας να ολοκληρωθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές των συναδέλφων μας. Έγινε η πρώτη και η δεύτερη φάση των αποσπάσεων. Ο αριθμός τους ήταν πολύ μικρός και δυστυχώς δεν μπόρεσαν να φύγουν συνάδελφοι από περιοχές όπου πλεόναζαν και να πάνε σε περιοχές που υπάρχει ανάγκη κι έτσι τα κενά θα καλυφθούν με αναπληρωτές.

Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος του συστήματος, το οποίο θα πρέπει να επανεξεταστεί. Όσον αφορά τα κενά σε πανελλαδικό επίπεδο είναι 14.000 σε δασκάλους, ειδικότητες και νηπιαγωγούς. Είμαστε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Θα ψάξουμε κονδύλια μέσω Ε.Σ.Π.Α. για να καλυφθούν τα κενά, αφού δεν έγινε κανένας μόνιμος διορισμός, όπως περιμέναμε κι όπως μας είχαν υποσχεθεί οι κυβερνώντες», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο Απόστολος Μουμτσάκης.

Όλα εντάξει με τα βιβλία – Σε εξέλιξη κάποιες παρεμβάσεις από τον δήμο σε σχολικές μονάδες

«Όσον αφορά την κατάσταση στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, στους δασκάλους μπορώ να πω ότι είμαστε οριακά εντάξει. Αυτό το λέω γιατί αν χρειαστεί κάποια στιγμή να καλύψουμε το κενό κάποιου συναδέλφου που θα απουσιάζει μακροχρόνια δεν θα μπορέσουμε να το κάνουμε και θα αναγκαστούμε να πάμε σε συμπτύξεις τμημάτων, εκτός κι αν σταλούν αναπληρωτές. Με τους νηπιαγωγούς είμαστε στα 15 κενά, οπότε περιμένουμε πρόσληψη αναπληρωτών για την κάλυψη των κενών αυτών. Περιμένουμε επίσης με το άνοιγμα των σχολείων να γίνει καταγραφή για τις ειδικότητες, που καλύπτουν δυο και τρία σχολεία για να συμπληρώσουν το ωράριο τους. Αργούμε στην Καβάλα να τα συμπληρώσουμε αυτά τα κενά και πολλές φορές δεν τα καλύπτουμε κιόλας. Με τα βιβλία είμαστε εντάξει, ενώ ορισμένες αλλαγές που έπρεπε να γίνουν μέσω του δήμου στις σχολικές μονάδες κάποιες έγιναν και κάποιες είναι σε εξέλιξη. Αργήσαμε πολύ. Θα έπρεπε να είμαστε ήδη έτοιμοι, όμως ποτέ δεν είναι αργά. Θα περίμενα να είμασταν φέτος ένα βήμα πιο μπροστά με καλύτερη οργάνωση από το αρμόδιο υπουργείο, όσον αφορά τις μετακινήσεις των συναδέλφων που τελευταία στιγμή θα κληθούν να μεταβούν ακόμη και σε νησιά», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Απόστολος Μουμτσάκης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...