Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ιστορικών Λουτροπόλεων το πηλοθεραπευτήριο των Κρηνίδων

Ημέρα:

spot_img

Το πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων βρίσκεται πλέον στο χάρτη των σημαντικότερων προορισμών ιαματικού τουρισμού της Ευρώπης, αφού έγινε μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ιστορικών Λουτροπόλεων EHTTA (European Historic Thermal Towns Association) που εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Η προσπάθεια ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας τον Μάρτιο του 2015, οπότε και έγιναν οι πρώτες συζητήσεις με την εκπρόσωπο της ΕΗΤΤΑ στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, τον Ιούλιο του 2015, με τη στενή συνεργασία του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, ο Δήμος Καβάλας μέσω της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, υπέβαλλε πλήρη φάκελο υποψηφιότητας στον EHTTA. Στις 21 Ιανουαρίου 2016 στο Παρίσι, ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Οργανισμού κ. Paul Simons, εισηγήθηκε θετικά στο Εκτελεστικό Συμβούλιο για το φάκελο υποψηφιότητας του Δήμου Καβάλας.

Το πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων του Δήμου Καβάλας θα γίνει επίσημο, πλέον, μέλος στο επόμενο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Οργανισμού που έχει προγραμματιστεί από τις 13 έως τις 15 Απριλίου στο Karlovy Vary της Τσεχίας.

Μετά την εισδοχή του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών στην EHTTA ως associate member στις αρχές του 2015, το πηλοθεραπευτήριο των Κρηνίδων είναι η τρίτη κατά σειρά λουτρόπολη της Ελλάδας που γίνεται δεκτή ως active member, αφού λίγους μήνες νωρίτερα έγιναν αποδεκτές οι υποψηφιότητες του Λουτρακίου και των Λουτρών Πόζαρ. Να σημειωθεί πως τα λασπόλουτρα των Κρηνίδων είναι η μοναδική λουτρόπολη που διαθέτει και ιαματικό πηλό σε όλον τον Οργανισμό.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό λοιπό πως η συμμετοχή στο συγκεκριμένο Οργανισμό, δημιουργεί δεσμούς των φορέων και των διαχειριστών της υποδομής που διαθέτει ο Δήμος Καβάλας με  ισχυρούς κύκλους επιρροής σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, δίνοντας πρόσβαση σε ευρύτερες στρατηγικές προώθησης, οργάνωσης, συνεργασίας και διατήρησης της ιστορικής αξίας των λουτροπόλεων ως τουριστικό και εμπορικό προϊόν.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...