Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μάρκος Δέμπας: «Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις που θα έρθουν να αλλάξουν το πεδίο της επιχειρηματικότητας»

Ημέρα:

spot_img

«Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αποφάσεις που θα έρθουν να αλλάξουν το πεδίο της επιχειρηματικότητας», τόνισε με έμφαση ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας, στο πλαίσιο της ομιλίας του κατά τα εγκαίνια της 26ης Kavala Expo, το βράδυ της Παρασκευής (5-10-2018).

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας ανέφερε μεταξύ άλλων: ”Μια σειρά αρνητικών καταστάσεων που συνεχίζει να βιώνει η ελληνική οικονομία και κοινωνία δεν έχουν σταματήσει, όπως η υπερφορολόγηση, η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά ουσιαστικά με ένα ανύπαρκτο τραπεζικό σύστημα, με ένα δυσκίνητο δημόσιο τομέα και μια υπερβολική γραφειοκρατία που μας οδηγούν εμάς τους ανθρώπους της αγοράς να λέμε ότι τα δύσκολα δεν έχουν ακόμη περάσει κι ότι απαιτείται δουλειά από όλους μας. Η οικονομία μας που έχει συρρικνωθεί κατά 25% δεν μπορεί να ανακάμψει με οριακά θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αποφάσεις που θα έρθουν να αλλάξουν το πεδίο της επιχειρηματικότητας”.

Νωρίτερα και με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης υπογράμμισε:”Η εποχή των μνημονίων έλαβε τέλος τον Αύγουστο και σε συνδυασμό με τη συμφωνία για τη ρύθμιση του χρέους, δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις προκειμένου να περάσουμε σε μια νέα κατάσταση συνολικά για τη χώρα, την κοινωνία και την οικονομία. Η περιφέρεια Α.Μ.Θ. διαθέτει σειρά συγκριτικών πλεονεκτημάτων και ήρθε η ώρα να χαράξουμε το δικό μας αυτόνομο σχέδιο, να αξιοποιήσουμε το σύνολο των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουμε στα χέρια μας, να επενδύσουμε στο πλούσιο κεφάλαιο της περιοχής για να περάσουμε σε ένα καλύτερο μέλλον”.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) δήλωσε από τη μεριά της: ”Εργαζόμαστε εντατικά προκειμένου να υλοποιήσουμε το όραμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρας, ώστε να καταστεί η Μακεδονία και η Θράκη πόλος ανάπτυξης και πύλη συνεργασίας. Στη λογική και στο πλαίσιο αυτό βρισκόμαστε εδώ για τα εγκαίνια ενός σημαντικού γεγονότος για την περιοχή, την Kavala Expo με ιδιαίτερη χαρά. Με βάση αυτό το γεγονός επανατοποθετείται η Καβάλα στον χάρτη του διεθνούς εμπορίου και ανακτά την ηγετική της δύναμη στην επιχειρηματικότητα. Στόχος είναι να κάνουμε το επόμενο διάστημα τα μέγιστα προκειμένου να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής”.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος δήλωσε: ”26 χρόνια Kavala Expo, μια φιλόδοξη πρωτοβουλία που ξεκίνησε κάποτε στην πυλωτή του διοικητηρίου, οραματική πρωτοβουλία, που σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση της περιφέρειας, για την οποία είμαστε υπερήφανοι. Δίνουμε συγχαρητήρια στους ανθρώπους της αγοράς και της περιοχής μας, αλλά και τη διοίκηση του Επιμελητηρίου που τόσα χρόνια καταφέρνει να φέρει σε πέρας τη διοργάνωση”.

Ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης συνεχάρη τη διοίκηση του Επιμελητηρίου επισημαίνοντας: ”Μια τέτοια έκθεση συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου μας, με προϊόντα της περιοχής μας, που είναι πολλά τόσο στο τουριστικό τομέα, όσο και στον πρωτογενή. Όλα αυτά συνδράμουν καθοριστικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας”.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης υπογράμμισε από την πλευρά του ότι οι επιχειρήσεις χρειάζονται τέτοιες εκδηλώσεις, ενώ συμπλήρωσε ότι πρέπει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η επιχειρηματικότητα, μέσα από την οποία θα υπάρξει ανάπτυξη καθώς και νέες θέσεις εργασίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Α.Μ.Θ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης είπε ότι η Kavala Expo είναι ένα μεγάλο γεγονός για την περιφέρεια μας, ενώ συμπλήρωσε ότι η τοπική οικονομία έχει ανάγκη από τέτοιες εκθέσεις.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης δήλωσε: ”Ένας θεσμός που 26 χρόνια κρατάει, κάθε χρόνο και καλύτερος. Νομίζω ότι φέτος έχουμε πολλά νέα πράγματα που αναδεικνύουν την έκθεση με μεγαλύτερο βαθμό”.

Ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής δήλωσε στα τοπικά μέσα: ”Για μια ακόμη φορά είμαστε υπερήφανοι για το επιχειρείν και τους επιχειρηματίες της Καβάλας. Δείχνουν ποια είναι η ατμομηχανή της οικονομίας. Χωρίς τους επιχειρηματίες, η πρόοδος και η ανάπτυξη δεν θα έρθουν. Για να έρθει η ανάπτυξη πρέπει να στηριχθούμε στους άξιους Καβαλιώτες και Έλληνες, μικρούς και μεγάλους επιχειρηματίες”.

Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα δήλωσε: ”Αυτή η έκθεση είναι της Καβάλας. Όλοι μαζί βάλαμε το λιθαράκι μας και εξακολουθούμε να το κάνουμε. Είμαστε περήφανοι για την έκθεση αυτή κι ελπίζω να πάρει νέα πνοή και ζωντάνια. Καλώ τους Καβαλιώτες να την επισκεφθούν γιατί αξίζει τον κόπο”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...