Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θ. Μαρκόπουλος: Εχθρική ενέργεια η μη επέκταση των δρομολογίων από Κεραμωτή προς Θάσο

Ημέρα:

spot_img

Εχθρική ενέργεια και ανταγωνιστικό πλήγμα σε βάρος της περιοχής μας, χαρακτήρισε με δηλώσεις που έκανε το πρωί της Παρασκευής (5/5) ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, την απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών να μην αποδεχτεί το αίτημα των ναυτιλιακών εταιρειών για επέκταση των δρομολογίων από Κεραμωτή προς Θάσο μετά τις 6.30΄ το απόγευμα.

Από το πρωί της Παρασκευής ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, έκανε προσπάθειες να επικοινωνήσει με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ώστε να του θέσει το μείζον, όπως το χαρακτήρισε, ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, ωστόσο η επικοινωνία με τον υπουργό δεν κατέστη δυνατή. Όπως ανέφερε ο Θόδωρος Μαρκόπουλος, θα καταβληθεί νέα προσπάθεια επικοινωνίας μαζί του μετά τη μια το μεσημέρι.

«Δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση το Σ.Α.Σ. που βρίσκεται στην Αθήνα, να λέει αποκόπτουμε το νησί της Θάσου στις 6.30΄ το απόγευμα…»

«Υπάρχει πλέον ένα μείζον ζήτημα, καθώς δεν μπορεί να γίνει ανεκτό ότι όλο το καλοκαίρι θα σταματούν τα δρομολόγια των πλοίων στις 6.30΄ το απόγευμα. Πρώτον γιατί υπάρχουν δρομολόγια και αφίξεις στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» που δεν θα προλαβαίνουν να εξυπηρετηθούν με το δρομολόγιο των 6.30΄. Δεύτερον γιατί υπάρχει κίνηση και με αυτοκίνητα που είναι σημαντική και πρέπει όλοι αυτοί οι άνθρωποι να πηγαινοέρχονται απρόσκοπτα στο νησί. Δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, το οποίο βρίσκεται στην Αθήνα και δεν ξέρει τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν εδώ, να έρχεται με μια επιχειρηματολογία και ένα σκεπτικό που δεν ανακοινώνει και να λέει ότι αποκόπτουμε το νησί της Θάσου στις 6.30΄ το απόγευμα», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Απόφαση που ανατρέπει κάθε σχεδιασμό τουριστικής ανάπτυξης – Δεν αποκλείεται σύσκεψη για το θέμα την ερχόμενη εβδομάδα

«Δεν μπορεί να γίνει δεκτό, καθώς ανατρέπει κάθε χωροταξικό σχεδιασμό, κάθε σχεδιασμό τουριστικής ανάπτυξης και γι’ αυτό στην πράξη ακυρώνονται αυτά που συζητήσαμε με την κ. Κουντουρά αλλά και τον κ. Κουρουμπλή, προκειμένου να μπορέσουν οι διαδικασίες αυτές να μεταφερθούν στην περιφέρεια, διότι αν αυτό συζητιόταν στα όρια της Π.Ε. Καβάλας, δεν θα μπορούσε να ληφθεί μια τέτοια απόφαση. Τη χαρακτηρίζω ως εχθρική ενέργεια και ανταγωνιστικό πλήγμα σε βάρος της περιοχής μας», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Μαρκόπουλος.

Καταληκτικά ο κ. Μαρκόπουλος επισήμανε ότι επειδή τα γραπτά μένουν, θα αποστείλει σχετική επιστολή στους αρμόδιους αποδέκτες, την οποία και θα κοινοποιήσει, ενώ, όπως υπογράμμισε, αναλόγως με το αποτέλεσμα της συζήτησης που θα έχει με τον κ. Κουρουμπλή θα αποφασιστεί το αν θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη, πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα, «για να προστατέψουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουν επενδύσει στον τουρισμό», όπως σημείωσε με έμφαση ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...