Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δεν θα είναι υποψήφιος στον Ιατρικό σύλλογο ο Ξενοφών Κροκίδης

Ημέρα:

spot_img

Μετά από αναβολή ενός χρόνου, θα διεξαχθούν την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου και των οργάνων του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

Μιλώντας στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Ι.Σ.Κ. Ξενοφών Κροκίδης, επανέλαβε την απόφαση που είχε ήδη πάρει από πέρυσι, να μην διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του συλλόγου, αλλά να βοηθήσει από κάποιο άλλο μετερίζι, όπως το πειθαρχικό συμβούλιο ή ως εκπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Στις 21 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων – Με ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο, όπως όλα δείχνουν, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στον Ι.Σ.Κ.

«Βαδίζουμε προς τις εκλογές του συλλόγου μας σε ένα κλίμα καθ’ όλα ενωτικό. Οι συνάδελφοί μου που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε όλα τα όργανα του Ι.Σ.Κ. συνεχίζουν να υποβάλλουν τις υποψηφιότητες τους, διαδικασία που θα διαρκέσει μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου. Τότε θα κλείσουν οι υποψηφιότητες και τη Δευτέρα στις 24 Σεπτεμβρίου, σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που θα γίνει, θα αναγορευθούν οι υποψήφιοι για τα όργανα του Ιατρικού Συλλόγου. Το ότι βαδίζουμε με ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο δεν σημαίνει ότι ακόμη κι αν την τελευταία στιγμή κατατεθεί ένα ξεχωριστό ψηφοδέλτιο αυτό δεν είναι δημοκρατικό. Ωστόσο τις δυο τελευταίες φορές καταφέραμε ενωμένοι να οδηγηθούμε στις εκλογές κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό για τον σύλλογο», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο Ξενοφών Κροκίδης.

«Συνειδητή η απόφασή μου να δώσω χώρο σε κάποιον άλλο συνάδελφο να συνεχίσει αυτό που συνέχισα κι εγώ από τον Θέμη Ζεκερίδη»

Σχετικά με την απόφασή του να μη διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, ο κ. Κροκίδης σημείωσε: «Το έχω δηλώσει ήδη από πέρυσι και το επαναλαμβάνω ότι μετά από σχεδόν 8 χρόνια στη διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας αποφάσισα να δώσω χώρο σε κάποιον άλλον συνάδελφο να συνεχίσει αυτό που συνέχισα κι εγώ από τον προηγούμενο πρόεδρο τον Θέμη Ζεκερίδη. Είναι μια συνειδητή απόφαση. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω την ενασχόλησή μου με τον Ι.Σ.Κ. Ενδεχομένως να ασχοληθώ με κάποιο άλλο όργανο του, όπως το πειθαρχικό συμβούλιο κι αν το επιθυμούν οι συνάδελφοι να τους εκπροσωπήσω στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο».

«Αυτά τα 8 χρόνια νομίζω ότι η κοινωνία της Καβάλας και οι συνάδελφοι έχουν αποτυπώσει αυτό που προσφέραμε. Ανοίξαμε τον σύλλογο στην κοινωνία, είμασταν, παρά την κρίση, ένας σύλλογος όχι σε κρίση, δείξαμε αντανακλαστικά κοινωνικά και άλλα…»

Τέλος, αναφερόμενος σύντομα στα χρόνια που βρέθηκε στο τιμόνι του Ι.Σ.Κ. ο Ξενοφών Κροκίδης δήλωσε: «Για αυτά τα 8 χρόνια νομίζω ότι η κοινωνία της Καβάλας και οι συνάδελφοι έχουν αποτυπώσει αυτό που προσφέραμε. Ανοίξαμε τον σύλλογο στην κοινωνία, είμασταν, παρά την κρίση, ένας σύλλογος όχι σε κρίση, δείξαμε αντανακλαστικά κοινωνικά και άλλα. Ζήσαμε και χειριστήκαμε με τον καλύτερο τρόπο τις αλλαγές που έγιναν στον χώρο της υγείας, γιατί τα χρόνια της κρίσης είδαμε θεσμούς πολλών χρόνων να καταργούνται, όπως το Ι.Κ.Α. και να δημιουργούνται νέοι, όπως ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., το Π.Ε.Δ.Υ. και οι ΤΟ.Μ.Υ. κι αυτό αποτελεί μια πρόκληση, γιατί πρέπει να προσαρμοστείς σε νέα δεδομένα και να συνοδεύσεις εποικοδομητικά κάθε νέο δημιούργημα. Εμείς νομίζω ότι το πράξαμε όλα αυτά τα χρόνια και το γνωρίζουν όλοι. Πρέπει δε να ευχαριστήσω και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, που μας συνόδευσαν όλα τα χρόνια με καλή συνεργασία και κριτική στάση βέβαια, περνώντας τα μηνύματά μας στην κοινωνία».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...