Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αύξηση των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων κατά του κορωνοϊού

Ημέρα:

spot_img

Αύξηση των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, προανήγγειλε από την Καβάλα ο επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης.

Ο κ. Μπίνης συμμετείχε σήμερα σε σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο της Καβάλας, με αντικείμενο τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της σύσκεψης, τόνισε ότι η μη εφαρμογή των μέτρων «συνιστά ιδιαίτερη κοινωνική απαξία και εμείς είμαστε η δεύτερη γραμμή άμυνας για να υποστηρίξουμε την προσπάθεια των γιατρών και των νοσηλευτών». Προανήγγειλε δε αύξηση των ελέγχων, ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα όπου η διασπορά του ιού είναι μεγαλύτερη, λέγοντας: «Δεν χαίρονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να επιβάλλουν πρόστιμα. Το τελευταίο καταφύγιο είναι τα μέτρα. Εμείς αξιοποιούμε τις συνέργειες και αξιολογούμε τα αποτελέσματα των ελέγχων, ενώ προσανατολιζόμαστε και στη λήψη μέτρων μη οριζόντιου χαρακτήρα, αλλά και σε στοχευμένους ελέγχους».

Σύσκεψη στην Κομοτηνή

Πριν την Καβάλα, ο επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, συμμετείχε σε ανάλογη σύσκεψη στην Κομοτηνή. Σχετικά το δελτίο τύπου της Περιφέρειας ΑΜΘ αναφέρει:

Τον Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελο Μπίνη υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στο γραφείο του στην Κομοτηνή.  Στη συνέχεια, οι κ. Μέτιος και Μπίνης συμμετείχαν σε σύσκεψη με τους φορείς που εμπλέκονται στον έλεγχο τήρησης των μέτρων ενάντια στην πανδημία στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν δια ζώσης η προϊσταμένη της Περιφερειακής Υπηρεσίας Σερρών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, οι προϊστάμενοι των Γενικών Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Ανάπτυξης της Περιφέρειας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης και η προϊσταμένη του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Ροδόπης, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Ευφραιμίδης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ζαμπούκης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ξάνθης κ. Μανώλης Φανουράκης και η Γενική Γραμματέας του Δήμου κ. Σοφία Ψωμά, οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου και Ξάνθης και ο προϊστάμενος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Έβρου.

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας και την πορεία των ελέγχων σε Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη και αποφασίστηκαν τα εξής:

Η δημιουργία μικτών κλιμακίων ελέγχων από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την Περιφέρεια ΑΜΘ, τους Δήμους, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και την Αστυνομία.

Η πραγματοποίηση εντατικών ελέγχων από τα μικτά κλιμάκια σε δημόσιους χώρους, υπηρεσίες και επιχειρήσεις.

Η πραγματοποίηση τακτικών συσκέψεων στην Περιφέρεια από τα εμπλεκόμενα υπηρεσιακά στελέχη, όπου θα γίνεται συνεχής αξιολόγηση της κατάστασης και προσαρμογή της τακτικής των ελέγχων ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

Οι παραπάνω έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν, σε πρώτη φάση, μέχρι το τέλος του έτους.

Η σύσκεψη στην Κομοτηνή ήταν μία από τις τρεις που πραγματοποίησε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας στην Περιφέρεια ΑΜΘ το διήμερο 1-2 Δεκεμβρίου. Την 1η Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Δράμα, ενώ, αμέσως μετά τη σύσκεψη της Κομοτηνής ακολούθησε αυτή της Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Με αποφάσεις του 2012 έγινε η χάραξη της σιδηροδρομικής σύνδεσης

Νίκος Καρακεϊσογλου: Τώρα τίθενται θέματα ασφάλειας για το εργοστάσιο,...

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...