Δήλωση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σχετικά με την δικαστική αντιδικία ανάμεσα στη »ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και τον ΤΑΡ έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας (9/7), η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Αναστασία Ιωσηφίδου.

»Καταρχήν υπάρχει μια δικαστική αντιδικία μεταξύ της »ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και του ΤΑΡ και συγκεκριμένα ο ΤΑΡ έχει αγοράσει προ καιρού ένα αγροτεμάχιο, στο οποίο έχει τοποθετήσει βαλβιδοστάσιο. Για να πάρει άδεια λειτουργίας ο ΤΑΡ για την οποιαδήποτε διέλευση του αγωγού που κατασκευάζεται, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του βαλβιδοστασίου. Για να λειτουργήσει αυτό θα πρέπει να υπάρχει είσοδος – έξοδος και για να μπορέσει να πάρει τη συγκεκριμένη δίοδο ο ΤΑΡ απαιτείται να περάσει από έκταση της »ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», τη γνωστή έκταση Εσκί Καπού», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις της η Αναστασία Ιωσηφίδου.

»Μπλοκάρει το έργο, το οποίο μπορεί να τελειώσει σε όλο το μήκος του αγωγού, αλλά όσο δε λύνεται η δουλεία διόδου φυσικά δεν μπορεί να τεθεί σε λειτουργία ο αγωγός» 

»Ήδη υπάρχουν δυο απορριπτικές αποφάσεις από το διοικητικό συμβούλιο της »ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» που δεν εγκρίνει τη δουλεία διόδου από το συγκεκριμένο τμήμα, οπότε ο ΤΑΡ κατέθεσε αγωγή ζητώντας με δικαστική απόφαση να πάρει τη συγκεκριμένη δίοδο. Ήδη από την προθεσμία που βάζει ο νόμος για τη συγκεκριμένη διαδικασία την περασμένη Παρασκευή παρήλθε η προθεσμία των 100 ημερών που απαιτεί ο νόμος για την κατάθεση προτάσεων, δηλαδή έγγραφων ισχυρισμών των δυο πλευρών. Ο φάκελος δεν έχει κλείσει ακόμη. Σύμφωνα με αυτά που μπορώ να υπολογίσω εγώ πριν από το τέλος του 2018 αρχές του 2019 δεν πρόκειται να βγει απόφαση που να κάνει δεκτό ή να απορρίπτει το αίτημα. Το θέμα είναι ότι όσο υπάρχει αυτή η δικαστική αντιδικία δεν μπορεί ο ΤΑΡ να πάρει οποιαδήποτε άδεια λειτουργίας διέλευσης του αγωγού. Μπλοκάρει το έργο, το οποίο μπορεί να τελειώσει σε όλο το μήκος του αγωγού, αλλά όσο δε λύνεται η δουλεία διόδου φυσικά δεν μπορεί να τεθεί σε λειτουργία ο αγωγός», συμπλήρωσε στη συνέχεια της δήλωσής της η πρόεδρος της »ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».