Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Το υπεραστικό ΚΤΕΛ θα απορροφήσει τις αυξήσεις των διοδίων

Δεν πρόκειται να «περάσουν» στο επιβατικό κοινό, διαβεβαιώνει ο Κώστας Πανταζής

Ακολούθησε μας

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να «περάσουν» στο επιβατικό κοινό, οι αυξήσεις που θα επιβληθούν στα διόδια από το 2019, έδωσε με δηλώσεις του στο Kavala Web News, ο νέος πρόεδρος του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας Κώστας Πανταζής.

Όπως αρχικά επισήμανε ο κ. Πανταζής, ήδη το κόστος των διοδίων είναι πολύ μεγάλο για το υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ., καθώς ένα λεωφορείο για το δρομολόγιο Καβάλας – Αθήνας χρειάζεται 200 ευρώ και 24 ευρώ για το δρομολόγιο Καβάλας – Θεσσαλονίκης.

«Τα χρήματα που καταβάλλουμε είναι εξωπραγματικά και με τις αυξήσεις που θα έρθουν το επόμενο διάστημα δεν ξέρουμε που θα φτάσει η κατάσταση – Μας δυσκολεύει αφάνταστα όλο αυτό που συμβαίνει και δεν ξέρω πως θα αντεπεξέλθουμε σε αυτές τις δυσκολίες…»

«Το κόστος των διοδίων για εμάς είναι δυσβάσταχτο. Έχουμε δυο διόδια στην γραμμή Καβάλας – Θεσσαλονίκης, χωρίς αυτά που προετοιμάζονται, με ένα σημαντικό κόστος, ενώ για την Αθήνα δεν το συζητάμε, καθώς εκεί ξεφεύγουμε. Τα χρήματα που καταβάλλουμε είναι εξωπραγματικά και με τις αυξήσεις που θα έρθουν το επόμενο διάστημα δεν ξέρουμε που θα φτάσει η κατάσταση. Μας δυσκολεύει αφάνταστα όλο αυτό που συμβαίνει. Δεν ξέρω πως θα αντεπεξέλθουμε σε αυτές τις δυσκολίες, γιατί εκτός από την αύξηση των διοδίων έχει εκτιναχθεί και η τιμή του πετρελαίου που μας έχει δημιουργήσει πολύ σοβαρό πρόβλημα, καθώς τα καύσιμα είναι το πρωταρχικό έξοδο για εμάς κι ακολουθούν στη δεύτερη θέση τα διόδια», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ.

«Θα απορροφήσουμε εμείς τις αυξήσεις και θα υποστούμε τη ζημιά – Σε αυτή την εποχή δεν είναι δυνατό να πληρώσει το επιβατικό κοινό κι άλλες αυξήσεις…»

Ερωτηθείς για το αν τελικά οι αυξήσεις αυτές θα «περάσουν» στο επιβατικό κοινό, ο κ. Πανταζής απάντησε κατηγορηματικά: «Δεν θα «περάσει» στα εισιτήρια και στο επιβατικό κοινό η όποια αύξηση στις τιμές των διοδίων. Θα απορροφήσουμε εμείς τις αυξήσεις και θα υποστούμε τη ζημιά. Σε αυτή την εποχή δεν είναι δυνατό να πληρώσει το επιβατικό κοινό κι άλλες αυξήσεις».

Καταληκτικά ο πρόεδρος του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. υπογράμμισε ότι πρέπει επιτέλους να γίνουν πράξη οι εξαγγελίες για αναλογικά διόδια, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η Εγνατία Οδός είναι καλός δρόμος, αλλά πολύ ακριβός. Περιμένουμε επιτέλους να γίνουν πράξη οι εξαγγελίες για τα ηλεκτρονικά διόδια, ώστε να πληρώνεις ανάλογα με τις χιλιομετρικές αποστάσεις που διανύεις.

Ανησυχούμε πολύ από αυτές τις αυξήσεις, γιατί όταν είναι απανωτές και μεγαλώνουν τα κόστη, δεν ξέρω πως θα τα φέρουμε σε πέρας. Νομίζω ότι θα δυσκολευτούμε πολύ».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα