Στις δυο το μεσημέρι του ερχόμενου Σαββάτου (17/2) θα πραγματοποιηθεί τελικά η «Αλφαβητοπαρέλαση» στην Καβάλα, όπως αποφάσισε η οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης, μετά από επαφές της με τον δήμο, τον Εμπορικό Σύλλογο, καθώς και το τμήμα τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας.

Για το θέμα μίλησε στο Kavala Web News, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Απόστολος Μουμτσάκης, ο οποίος ανέφερε αρχικά: «Η αρχική σκέψη ήταν η «Αλφαβητοπαρέλαση» να πραγματοποιηθεί στις 13.30’ το μεσημέρι του ερχόμενου Σαββάτου (17/2), αλλά τελικά καταλήξαμε στις 14.00’ , μετά και τις διαβουλεύσεις που έγιναν με την τροχαία, ώστε να αδειάσει ο χώρος από τα σταθμευμένα οχήματα, αλλά και να διακοπεί η συγκοινωνία πέριξ της κεντρικής πλατείας».

«Η Κυριακή δεν έπεσε καθόλου στο τραπέζι, από την άποψη ότι πολλοί γονείς με τα παιδιά τους θα ταξιδέψουν προς την Ξάνθη για να παρακολουθήσουν το καρναβάλι…»

«Συζητώντας με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, μας εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα είχε πρόβλημα και κακώς δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι ο Ε.Σ.Κ. δεν συμφωνεί στο να πραγματοποιηθεί το Σάββατο η «Αλφαβητοπαρέλαση». Οπότε λύθηκε η όποια παρεξήγηση υπήρχε. Σύμφωνη ήταν και η δήμαρχος Καβάλας, η οποία μας είπε ότι ετοιμάζει παράλληλες δράσεις, αλλά και μετά την εκδήλωση, ώστε να συνεχιστεί η κίνηση στην αγορά», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο Απόστολος Μουμτσάκης.

Ερωτηθείς για το αν υπήρξε πρόταση για διεξαγωγή της «Αλφαβητοπαρέλασης» την Κυριακή ή μεσοβδόμαδα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης απάντησε: «Η Κυριακή δεν έπεσε καθόλου στο τραπέζι από την άποψη ότι πολλοί γονείς με τα παιδιά τους θα ταξιδέψουν προς την Ξάνθη για να παρακολουθήσουν το καρναβάλι, όπως και πολλοί που μετέχουν στην «Αλφαβητοπαρέλαση» έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στο ξανθιώτικο καρναβάλι. Έγινε συζήτηση για διεξαγωγή της εκδήλωση μέσα στην εβδομάδα, κάναμε μια ας πούμε σφυγμομέτρηση με τους περισσότερους γονείς και είδαμε ότι προτιμούν το Σάββατο».

Σε περίπτωση κακοκαιρίας και οριστικής αναβολής της, γονείς και μαθητές θα ενημερωθούν στις 10 το πρωί του Σαββάτου (17/2)

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί λάθος την αναβολή της «Αλφαβητοπαρέλασης» στις 4 Φεβρουαρίου, ημέρα που διεξήχθη το συλλαλητήριο στην Αθήνα, ο κ. Μουμτσάκης απάντησε: «Κι εκεί κάναμε μια έρευνα και ρωτήσαμε τους συμμετέχοντες στην «Αλφαβητοπαρέλαση». Ήταν αρκετοί αυτοί που δήλωσαν ότι ήθελαν να παρακολουθήσουν το συλλαλητήριο της Αθήνας, οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν λάθος. Είναι πολύ δύσκολη η θέση των διοργανωτών, γιατί είναι αντικρουόμενες οι απόψεις όσων μετέχουν οπότε ψάχνουμε πάντοτε τη μέση οδό. Πλέον έχουμε φτάσει στο τέλος, η «Αλφαβητοπαρέλαση» έχει αναβληθεί ήδη δυο φορές, τα παιδιά έχουν ξεσηκωθεί, ετοιμαζόμαστε καιρό και γι’ αυτό ελπίζω όλα να πάνε καλά και να την πραγματοποιήσουμε. Σε περίπτωση κακοκαιρίας και οριστικής αναβολής της, γονείς και μαθητές θα ενημερωθούν στις 10 το πρωί του Σαββάτου (17/2)».