Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

Το ΙΚΑ ζητά από συνταξιούχους να επιστρέψουν 8 – 9.000 ευρώ σε 20 μέρες

Αφαίρεσαν από λογαριασμό συνταξιούχου της Καβάλας 6.500 ευρώ!

Ακολούθησε μας

Κραυγή αγωνίας από εκατοντάδες συνταξιούχους του Ι.Κ.Α. στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, οι οποίοι καλούνται να επιστρέψουν στο κράτος, όχι μόνο το ποσό που έλαβαν από οικογενειακό επίδομα το 2004, αλλά και τους τόκους του!

Το πρωί της Πέμπτης (5/10) πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» ευρεία σύσκεψη του σωματείου συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας, ώστε να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες που έγιναν το τελευταίο διάστημα, αλλά και συντονισμός των μελών του σωματείου για τα επόμενα βήματα.

Το Ι.Κ.Α. ζητά να εξοφληθούν μέσα σε είκοσι μέρες ποσά 8.000 και 9.000 ευρώ!

Με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας, Πέτρος Ταχματζίδης, τόνισε: «Το πρόβλημα αφορά εκατοντάδες συνταξιούχους, οι οποίοι πριν από 13 χρόνια πήραν ένα επίδομα και σήμερα, οι δικαστικές αποφάσεις τους καταλογίζουν ότι δεν έπρεπε να το λάβουν. Είμαστε εδώ να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας, για το τι κάναμε τα τελευταία δυόμιση χρόνια που ταλαιπωρούμαστε. Παράλληλα, έχουμε απευθυνθεί στους τοπικούς βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., οι οποίοι στις 19/5/2016 είχαν βγει με ανακοίνωση, λέγοντας ότι θα χαριστούν οι τόκοι. Είχαμε κάνει μια προσπάθεια πέρυσι τον Οκτώβριο να κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή, ώστε να βγουν οι τόκοι από το ποσό που οφείλουν οι συνταξιούχοι και τότε μας είπαν ότι είναι θέμα ημερών. Το θέμα ημερών έφτασε να γίνει ένας χρόνος και λύση να μην έχει δοθεί. Σήμερα το Ι.Κ.Α. στέλνει ατομικές ειδοποιήσεις στους συνταξιούχους, ζητώντας τους να εξοφλήσουν μέσα σε είκοσι μέρες ποσά που είναι τρελά, 8.000 – 9.000 ευρώ, τα οποία ο συνταξιούχος των 380 ευρώ πρέπει να πληρώσει μέσα σε δώδεκα μήνες! Σε αντίθετη περίπτωση, αν δεν κάνει ο συνταξιούχος τη ρύθμιση, τότε θα έρθουν κατασχέσεις».

Αφαίρεσαν από λογαριασμό συνταξιούχου της Καβάλας το ποσό των 6.500 ευρώ!

«Έχουμε πληροφορία ότι μια συνάδελφος πήγε να πάρει τη σύνταξή της τη Δευτέρα (2/10) και είδε ότι της έχουν αφαιρέσει από το λογαριασμό της 6.500 ευρώ! Καταλαβαίνετε την αγανάκτηση και την οργή του κόσμου. Το Ι.Κ.Α. συμπεριφέρεται σε αυτούς τους ανθρώπους που δούλεψαν σαράντα χρόνια για να πάρουν αυτή την πενιχρή σύνταξη με τέτοιο τρόπο που θα πάθουν εγκεφαλικά», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Πέτρος Ταχματζίδης.

Ερωτηθείς για το τι αφορούσε αυτό το επίδομα, ο κ. Ταχματζίδης είπε ότι επρόκειτο για ένα οικογενειακό επίδομα, που δόθηκε σε 1.500 άτομα στην Καβάλα και σταδιακά θα δίνονταν σε όλη την Ελλάδα.

«Εγκλώβισαν τον κόσμο με τις υπογραφές. Τα δικαστήρια άργησαν να βγάλουν αποφάσεις, με αποτέλεσμα ο συνταξιούχος να είναι υποχρεωμένος τώρα να πληρώσει ένα 70% επιπλέον από το ποσό που πήρε ως επίδομα. Και μάλιστα, γίνεται η εξής διάκριση. Αν η δικαστική απόφαση βγήκε πριν τις 13/5/2016, ο τόκος παραμένει στο 5%, ενώ για όσες αποφάσεις εκδόθηκαν μετά τις 13/5/2016 προσαρμόζεται στο 3% με τον νόμο Κατρούγκαλου. Έχουμε μπλέξει!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ταχματζίδης.

«Προσπαθούμε να μιλήσουμε με τους τοπικούς βουλευτές, αλλά…»

Αναφερόμενος στους τοπικούς βουλευτές, ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας, σημείωσε: «Οι τοπικοί βουλευτές έδειξαν την ικανότητά τους με το να ψηφίζουν μνημόνια, αντεργατικά μέτρα και να κόβουν συντάξεις. Εδώ και καιρό προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους και δυστυχώς έχουν πάψει να μιλούν με θεσμούς. Αυτοί, που υποτίθεται θα υπερασπίζονταν τη δικαιοσύνη. Φάνηκε καθαρά ότι αν δεν παλέψει ο κόσμος, δικαιοσύνη δεν έρχεται».

Ερωτηθείς για το ποιες είναι οι συστάσεις των νομικών στους συνταξιούχους, ο κ. Ταχματζίδης απάντησε: «Μπορεί κάποιος να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια, όμως η υπόθεση θα καθυστερήσει άλλα 4 με 5 χρόνια και κανείς δεν δικηγόρος δεν είναι βέβαιος ότι θα απαλλαγούμε από τους τόκους. Θέλει πολιτική απόφαση. Θα έπρεπε η κυβέρνηση να βγει μπροστά και να πει ότι θα το διορθώσει. Δυστυχώς, φαίνεται ότι δεν θέλουν να το διορθώσουν. Από τις 12/11/2015, που παρέδωσα επιστολή στο γραφείο του κ. Κατρούγκαλου, περιμένω απάντηση. Καταλαβαίνετε με ποιους έχουμε μπλέξει».

Η Μαρία Μακροπούλου, από το λογαριασμό της οποίας πήραν τις 6.500 ευρώ, μίλησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης οργισμένη…

Δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, εμφανώς αγανακτισμένη και οργισμένη, έκανε και η Μαρία Μακροπούλου, από τον λογαριασμό της οποίας κατασχέθηκε μεγάλο ποσό.

«Πήγε ο σύζυγός μου να πάρει τη σύνταξη. Κρατάμε ένα ποσό για πάν ενδεχόμενο. Μας πήραν 6.500 ευρώ! Απευθύνθηκα στο Ι.Κ.Α., μας είπαν ότι πρέπει να κάνετε ρύθμιση, όμως δεν μας ενημέρωσε κανείς. Μου είπαν ότι χρωστάμε άλλα 1.300 ευρώ και πρέπει να κάνουμε ρύθμιση γι’ αυτά, αλλιώς θα μας κάνουν κατασχέσεις, παρόλο που δεν έχει εκδοθεί απόφαση. Τρενάρουν την απόφαση για να πληρώνουμε τόκους; Με ρωτάνε εμένα πως θα περάσω με μια σύνταξη 400 ευρώ και άλλα 300 που παίρνει ο άντρας μου; Γιατί μας το έδωσαν το επίδομα; Για να μας το κλέψουν από την τσέπη;», σημείωσε σχετικά η κ. Μακροπούλου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα